Royal Export fra Royal Unibrew
Navn Royal Export
Bryggeri Royal Unibrew
Første bryg
Øl type Tysk Pilsner (Pils)
Alkoholprocent 5,6%

Beskrivelse
Perfekt afbalanceret, gylden og gedigen. Med god grund Danmarks mest elskede luksusøl. Allerede i sit første leveår blev Royal Export kåret som Årets Øl i Danmark, og iføgle Gallup er den elegante og letløbende luxusøl stadig den, der er prøvet og foretrukket af flest.

Brygget udelukkende på de letteste malttyper, råfrugt og naturlig humle fra ubestøvede hunplanter. En symbiose af gedigne råvarer, hvis fine samspil giver en aromatisk, næsten vinøs øl, som ikke ligger tung i maven.

Fortrinlig som aperitif og til lette retter som f.eks. fisk, skaldyr, fjerkræ, lam, kalv og sushi. Bør serveres lettere afkølet.


Denne øl hedder også:
   Royal Export fra Faxe Bryggeri
   Royal Export fra Albani Bryggerierne
   Royal Export fra CeresAnmeldt af Wallenstein
29. juni 2011 21:48 af Wallenstein
Ja, jeg bryder sammen og tilstår. Til trods for at jeg tiltror mig selv en smule forfinet ølsmag, så holder jeg faktisk af denne pansrede uhyrlighed, som importeres over grænsen i tonsvis. Den har en fin balance, god maltsødme med et fint strejf af karamel og en lækker krydret humling. Der er et fint touch af Bayersk Helles i både duft og smag i denne øl. Selv her i den varme aften på terrassen, hvor den blev brugt som efterskyller på min absolutte favorit Tripel Karmeliet, fald den ikke igennem. En bajer uden mislyde men heller ingen decideret aha-oplevelse. Man kan godt være en god øl til tiden og de rette omstændigheder uden at være fremragende. En sådan er denne.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
31. august 2009 07:51 af KilkennY
Royal Export, Unibrew.
Denne øl har jo været på markedet i mange år efterhånden, hvor den har været brygget af både Faxe, Albani & Ceres. I dag bliver den brygget af Unibrew, men på hvilket bryggeri ved jeg ikke.
Gennem tiden har jeg smagt den mange gange, men de seneste par år har jeg ikke brudt mig så meget om den. Det har nu ændret sig igen, for da jeg smagte den her i weekenden fandt jeg den faktisk yderst velsmagende.
Jeg smagte den først lørdag til en 30 års fødselsdag, og så igen søndag til kampen mellem Randers FC & Esbjerg FB, som blev set på svigerfars nye 40” legetøj, for jeg skulle jo lige tjekke om det nu også kunne passe at jeg kunne lide den. Det kunne jeg.
Øllen er en velsmagende pilsner i export eller luksus klassen, der smager af lidt mere end den almindelige pilsner ville gøre. Den har god humle, god sødme og smager som jeg mener at en øl af denne type bør gøre.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
3. marts 2007 17:22 af Sigmund
Flaske i Danmark ved et par anledninger.
Førsteinntrykk: Ikke dårlig, men Carlsberg Sort Guld er bedre!
2. gang: Bra skum, akseptabel smak, men dette er fortsatt ikke et øl som står fram med noe særpreg.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
25. juli 2006 19:46 af Gamlegrå
Har fostret mange tømmermænd & vil d nok i fremtiden ozze

En udemærket guldøl - tilpas m styrke t at lade sødme få noget at arb. mod - længden på smagen r ozze ramt godt - bør dog nydes fra glas m.m fremfor som vi plejer i Mc kredse- umoderat bælleri .
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
4. november 2005 17:40 af Masn
I den Store danske Synonym-ordbog, kan man blandt andet læse:
Massebetegnelse = Ceres Royal.
Og dertil kan jeg kun sige - ja!.
Hvor mange hektoliter øl min krop har lagt ryg og diverse indre organer til, ved kun ham foroven.
Men når man samtidig tænker på, at både Hansa og Sort Guld er med i opløbet, taler vi jo om en mindre tsunami!
Royal vil for altid være min ungdoms "nu skal vi godt nok ha´ lagt en bund til den her festival"-øl.
Rammen med de 24 dåser, havde også den passende størrelse til bag på knallerten, med mindre det hard-core regnede, og pappet blev lidt slapt, og det ikke lykkedes, at komme "fuldtallig" frem.
Jeg tror nu aldrig vi behandlede denne øl særlig godt, især er vores smags-hukommelse nok blevet præget for meget af "gemt-i-hæk"-lunkne og nedkølet til grødis-niveau, og i de områder, er der ingen øl, der smager godt.
For i bund og grund er det en fornuftig velsmagende humlet pilsner - på flaske -, der er som skabt til den danske hygge og det store smørrebrødsbord.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Bo Aakjær
7. maj 2005 20:43 af aakjaer
Blå cola.

Noget af det mest ordinære øl der kan købes, og så alligevel med en god smag.

En øl der har fyldt meget i mit liv.

Men så begyndte jeg at nyde øl, og dermed er Royal Export´s tid forbi.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
7. maj 2005 12:31 af Maria
Der er et hæderligt skum på denne lyst gyldne pilsner. Duften er frisk og præget af humle og måske lidt metal? Smagen er mild og har noter af let frugt, blomst og lidt humle. Der er ringe bitterhed. Denne øl har jeg specielt for år tilbage drukket mange af i den tyske dåseudgave. Men i dag må jeg sige, at det er en OK, men yderst ordinær pilsner!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af P
9. marts 2005 20:14 af Pman
Nok den øl jeg har drukket flest af ... dermed lad det ikke være sagt at det er den beste! Som så mange andre fyre i det sydlige Jylland har jeg hentet trailer på trailer på trailer af dette bryg (vi snakker nok en hel del hektoliter). In i æ spien o´ nei te´ mutter Poetch ... og så hent´ wy en stawl hån´granate´ ... Well en ok pilsner til prisen som selvf. skal nydes (drikkes) kold og helst ikke bare en enkelt ad gangen - prøv f.eks. at blive ringet op kl. 01.00 om natten, fløjt afsted som en raket til en fest hos mester-sims - drik 9 (10-11 stykker - husker det kun svagt!!!) af disse på 45 minutter og så i byen i en ordentlig vælter - jow jow de funker ;o)
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,203125