Rugmalt inficeret med Ergot!
Afsender: KilkennY
Tilføjet: 31-08-2006 08:39:00
HJÆLP!!!! http://www.iamshaman.com/hbwr/ergot_of_rye.htm

Vi står med 80 liter øl, som er brygget med Weyermanns Rye Malt Pale, som ifølge vores malt-leverandør, muligvis er inficeret med Ergot.

Kan øllet redes? Kan man måle, smage, dufte om øllet er inficeret, eller skal man bare hælde øllet ud, selvom det muligvis intet fejler?

Hvad sker der ved at man drikker det? Bliver man syg og kan man dø af det?

Jeg ved det er mange spørgsmål, men jeg håber I kan hjælpe med dem.

KH/ KilkennY


Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt



Re: Rugmalt inficeret med Ergot!
Afsender: Janchik
Tilføjet: 31-08-2006 09:15:00
Puha - jeg havde aldrig hørt om ergot, så jeg kan nok ikke svare. Angående at blive syg heller ikke. Normalt ville man jo mene at kogningen burde dræbe en del bakterier, men jeg ville nok ikke drikke det, før jeg har talt med en der ved betydeligt mere om det, end jeg gør. Så jeg vil hverken sige at i kan drikke det, eller hælde det ud - lad det stå stand by indtil videre. 80 Liter?????????????? Har i skaffet jer et megaanlæg, eller er det flere brygninger?

Jeg vil dog sige at hvis man bliver syg af at drikke øl der er brygget med malt der er dårlig pga ergot, så er maltleverandøren da noget uansvarlig egentlig. Prøv måske at snakke med dem om det.

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt


Re: Rugmalt inficeret med Ergot!
Afsender: Maria
Tilføjet: 31-08-2006 09:44:00
Hej Kilkenny.

Ergot hedder på dansk meldrøje, og det er altså meldrøjeforgiftning man får, hvis man indtager denne skimmelsvamp. Og symptomnerne er meget, meget alvorlgie og kan medføre døden, hvis det er slemt.
Prøv at lave en googlesøgning på meldrøje og du vil finde mange "muntre" ting...
"Meldrøje-alkaloider
Meldrøje-alkaloider bliver dannet af meldrøje-svampen, som vokser på korn - fortrinsvist på rug. Meldrøje-forgiftning kan give kramper eller koldbrand og kan have dødelig udgang, men i Danmark er mængden af meldrøjer i fødevarer dog så lav, at det ikke anses for at være et sundhedsmæssigt problem. Det skyldes blandt andet, at kornet på de danske møllerier renses for størstedelen af meldrøjerne, inden det bliver malet."
Jeg ville lade tvivlen komme de fremtidige nydere af øllet til gode, medmindre du kan få verificeret om kogning dræber svampen.
jeg vil foreslå dig at kontakte fødevarestyrelsen, de kan garanteret give dig et kvalificeret og hurtigt svar!
http://www.foedevarestyrelsen.dk/

khm

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt


Re: Rugmalt inficeret med Ergot!
Afsender: KilkennY
Tilføjet: 31-08-2006 09:45:00
Hej Jan.

Vi brygger stadig i vores 30 liter-gryde, men vi snakker om 4 bryg hvoraf de 2 allerede er tappet. Så det er sq' træls! Mht. maltleverandøren, er det dem der har skrevet til os, med en opfordring til, at vi hælder øllet ud. De skriver, at De ingen chancer tager, så derfor skal VI hælde øllet ud, og at De selvfølgelig nok skal dække vores udgifter til brygget... Jeg ærgrer mig nu mest og de 50 timers arbejde der er spildt, og kunne derfor godt tænke mig at man testede malten eller øllet, inden man begynder at hælde muligvis okay øl ud.

Læste du linket og forstod du noget af det?

KH/ KilkennY

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt


Re: Rugmalt inficeret med Ergot!
Afsender: Janchik
Tilføjet: 31-08-2006 10:04:00
Nej hvor er det altså bare ærgeligt altså Det føles virkelig røv og nøgler at knokle en vis ende ud af bukserne og så finde ud af at man har brugt forgiftet korn. Jeg tror nu nok også jeg vil hælde det ud, selvom det gør ondt. Better safe than sorry. Læste ikke så meget linket - er søvnig som en doven kanin i dag, og skal hvile mig lidt inden jeg skal i skole klokken 14.00

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt


Re: Rugmalt inficeret med Ergot!
Afsender: Janchik
Tilføjet: 31-08-2006 10:20:00
I øvrigt tager jeg ordende tilbage angående maltleverandøren- det er fint de tog kontakt med jer, og dækker omkostningerne - omend det er jo pænt ærgeligt altså.

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt


Re: Rugmalt inficeret med Ergot!
Afsender: KilkennY
Tilføjet: 31-08-2006 11:44:00
Hej Maria.

Tak for det flotte detektiv-arbejde. :O)

Jeg vil skrive til dem med det samme.

KH/Y

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt


Så er der kommet svar fra Weyermann
Afsender: KilkennY
Tilføjet: 12-10-2006 14:35:00
http://lists.haandbryg.dk/pipermail/brygforum/attachments/20061006/06c1e3ea/Weyermann-Rye-Malt-analysis.jpg

Ved at klikke på ovenstående link bekræftes det nu at mængden af meldrøje ikke overskrider den tilladte mængde... Hurra!

MVH/ KilkennY

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt


Re: Så er der kommet svar fra Weyermann
Afsender: KilkennY
Tilføjet: 12-10-2006 15:43:00
Weyermann skriver desuden følgende:

Hello Kenny,


Thank you for this question.

There is no risk alt all.

There is some confusing information in circulation about these adverse findings. My intention is to explain you the Weyermann Quality system to avoid any misunderstandings.

This email should clarify with open and objective communication, that all Weyermann products are always safe.

Weyermann has implemented a very intensive raw material screening. Our 5 person's quality team with professionals from the brewing-, food- and agricultural science ensures the quality and safety of raw materials and finished products.
Within this monitoring system we screen accurate every raw material batch for ergot.
Every batch which exceeds the limit of 0.05 mass-% of ergot is not allowed to be unloaded, that means it is not going into our production.

Weyermann always meets this limit of 0.05% ergot, which is defined in European food regulations. This limit guarantees no kind of health hazard (including a big buffer for security).

Rye batches contain always a very small amount of ergot. But this amount is ever below the limit of 0.05%. In every rye product like bread or other bakery products a minimal content cannot be avoided.

This example should show that the chance to find a ergot kernel is small but it is existing : If we would estimate a content of 0.02% ergot (that is far away from the limit of 0.05%): that would mean that the chance to find a ergot kernel would be !:200 in a 100g sample. To find one ergot kernel in a sample means not at all any health hazard.

For any further questions, please do not hesitate to ask: andreas.richter@weyermann.de.

I, as Quality Manager of Weyermann Specialty Malts, am responsible to handle all questions regarding quality and safety.

Cheers & kind regards!

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt


Re: Så er der kommet svar fra Weyermann
Afsender: Janchik
Tilføjet: 12-10-2006 18:48:00
Ok, så det lyder dejligt at vi ikke behøver at risikere liv og lemmer bare fordi vi elsker at brygge Og ret betryggende - har næsten lige købt 3 kg rugmalt selv

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt


Re: Så er der kommet svar fra Weyermann
Afsender: Janchik
Tilføjet: 23-10-2006 00:29:00
Det eneste problem med rugmalt er at der ikke er så meget ekstrakt i det - 242 Ø.L. kan man højest få ud af det og så er det enda når det er bedst. Jeg fik lavere effektivitet i går da jeg ville brygge min strong brown ale i en ny version, og jeg mistænker meget stærk at det er pga rugmalten som havde for lidt ekstrakt i sig. 10% af malten var rugmalt (375 gram) til 10 liter. Overvejer aldrig købe rugmalt mere, og i stedet bruge umaltet rug, hvor kulhydraterne kan konverteres til stivelsen og siden sukker, tror der er mere at hente der end ved selve malten.

Venlig Hilsen
-Jan

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt




Læs om generel brug af debatten her • Kontakt webmaster, hvis du har foreslag til nye debatter.


© g2b.dk

8,203125E-02