alfa-amylase tilsat til råfrugt i stedet for maltbyg?
Afsender: vba
Tilføjet: 24-11-2011 21:59:00
Hej derude .jeg arbejder på at lave en glutenfri øl, og har set at Maltbaszaren sælger Alfa-amylase enzym, det skulle nedbryde stivelse . Da jeg drømmer om at lave øl uden bygmalt (pga gluten)tænker jeg om dette enzym kunne udgøre en brugbar hjælp til at danne sukker i når maltens enzymer kommer til at mangle.Jeg ville så tilsætte majs , ris eller lignende.
mon der er nogen der har viden om dette emne ??
Hilsen VBA

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigtRe: alfa-amylase tilsat til råfrugt i stedet for maltbyg?
Afsender: KilkennY
Tilføjet: 27-11-2011 07:42:00
Hej. Jeg kender ikke meget til det, men kan man forestille sig at skaffe råvare som sesam, ris, boghvede, majs etc. og så selv malte/spire det. Det er besværligt men kan lade sig gøre. Det korn man køber skal vist nok være til spise og ikke til at dyrke.

Jeg har også læst mig til at nogen brygger med sirup, men om det kan skaffes i dk ved jeg ikke. Men kan alt ikke købes på nettet i dag.
http://m.wikihow.com/Homebrew-Gluten-Free-Sorghum-Beer

Mvh. KilkennY

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt


Re: alfa-amylase tilsat til råfrugt i stedet for maltbyg?
Afsender: vba
Tilføjet: 30-11-2011 10:14:00
hej jeg har faktisk allerede spiret amarant frø og maltet , og blandet i min bryg, spørgsmålet er om der er nok "mad " i frø i forhold til feks ris eller valset majs, men jeg turde ikke andet end at tilsætte noget maltbyg for at få enzymer som jeg så håber har været medvirkende til at omsætte stivelsen til sukker,fra d risen.( jeg tilsatte 2 kg valset ris ) og havre malt da jeg tåler havre, Desværre havde Maltbazaren kun 1 kg tilbage af havremalten, da det måske er et godt alternativ.
Forøvrigt har jeg forsøgt at finde noget om det med alfa amylase , og er vist kommet til at det ikke nedbryder stivelsen til forgær-bart sukker men giver en restsødme. Er det ikke beta -amylase der giver forgærbart sukker ?
Den bryg jeg har stående nu havde en OG. på 1055 og efter 5 dages gæring en vægtfylde på 1025. da den blev omstukket holdt den helt op med at gære, så måske den skulle have stået et par dage mere. men jeg er spædt.
apropos sorghum mener jeg det er en art hvede så det kan jeg nok ikke tåle.men undersøgeer det lige
over vejer også koij-kin. nu må vi se hvad jeg finder ud af. hilsen VBA.

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt
Læs om generel brug af debatten her • Kontakt webmaster, hvis du har foreslag til nye debatter.


© g2b.dk

0,03125