Jyske øldage
Afsender: sarek
Tilføjet: 28-10-2009 00:13:00
Hej alle.

Mit spørgsmål er: Vil DØE nedlægge proviensfestivalerne?
Mit indtryk er et klart ja. Ved at fastholde en 3 dages festival, og samtidig flytte en dag frem i ugen således at søndagen er blevet erstattet af torsdagen, har man for det første ikke reduceret nogen som helst omkomstninger, for det andet besværligt-gjort det for mange mikrobryggerier i at deltage.
Torsdag er trods alt også en normal arbejdsdag for mange mikrobryggere.

Jeg tror at mange mikrobryggerier har valgt denne gang at sige nej til deltagelse, fordi de ikke har råd til at rive to hele arbejdsdage ud af kalenderen. Det er sikkert nemmere hvis det kun var en dag (fredag).

Med færre udstillere er Jyske Øldage mindre interessant for ølentusiaster, og især hvis man ikke bor i Esbjerg.
Mindre interesse er lig med færre gæster. Færre gæster lig med større underskud. Større underskud bedre grund til lukke proviensfestivalerne.
Simpel hovedregning.

En festival i det jydske eller på fyn behøver ikke at vare tre dage, bare der er et godt udbud af udstillere.

Jeg er ikke i tvivl om at Jyske Øldage i Esbjerg nok skal vise sig at være det mest underskudsgivende festival i foreningens historie, men skylden ligger hverken ved krisen, Esbjerg eller udstillerne alene. DØE har også et ansvar. Måske det største?.
Muligvis har lejen af hallen om torsdagen været billig (sikkert næsten gratis), men det har uden tvivl kostet udstillere, og dermed interesse fra jyske og fynsk ølentusiaster.

Havde man i bestyrelsen haft et regulært ønske om at beholde proviensfestivalen, havde man startet med at reducere åbningsdagene, nemlig søndag. At holde åben torsdag er næppe en ide som er vokset på udstillernes jord.

Ja selvfølgelig kan også bryggerierne mærke krisen, men så samtidig presse dem ved at flytte en (fri)dag til en arbejdsdag, øger da kun presset.(her havde jeg lyst til at bruge et bandeord).

Tallene havde naturligvis været en smule mere positiv i Århus og Odense men kun i tal og ikke procent.

Hvis et historisk dårligt resultat i Esbjerg bliver grunden til at DØE ikke længere vil afholde festivaler udenfor København, må bestyrelsen huske at kigge på sig selv og spørge sig selv om de har gjort nok for at undgår lukning af proviensfestivalen.

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigtRe: Jyske øldage
Afsender: sarek
Tilføjet: 28-10-2009 00:15:00
Dette er naturligvis ikke rettet imod G2B, eller Goodbeer for dens sags skyld, men mere et ønske om komentarer til mit indlæg før jeg sender det til hovedbestyrelsen

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt


Re: Jyske øldage
Afsender: KilkennY
Tilføjet: 28-10-2009 07:14:00
Hej Sarek.

Jeg kan sagtens forstå din mistro. Skulle jeg planlægge samme festival ville jeg have meget svært ved at skulle gøre det på en dårligere måde.

Torsdag hvorfor det?
Bryggerierne skal bruge hele torsdagen på blot 135 besøgende, og derefter stå halvdelen af fredagen og trille tommelfingre indtil klokken 15:00 hvor dørene så igen åbnes. Hvorfor ikke have åbnet kl. 12:00 om fredagen i stedet, og droppet den torsdag som med garanti har været skyld i at mange bryggerier og butikker har takket nej til deltagelse?

Musikhuset hvorfor det?
På Tobakken ville man have kunne samlet alle boder på et plan, haft smagningen i de 2 caféer og ved bordene på 1. salen med udsigt ud over festivalens stande. Det ville have været meget hyggeligt, hvilket man ikke kan sige om musikhuset. Ydermere ligger Tobakken tættere på banegården, har bedre adgangs- P forhold og ville nok kun have kostet halvdelen at leje.

Jeg deler trist nok din mistro til, at der muligvis har været en skjult dagsorden for denne Festival.

Mvh. KilkennY

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt


Re: Jyske øldage
Afsender: kask
Tilføjet: 29-10-2009 21:50:00
Dette års ølfestivallen i provinsen, var for mig også en stor skuffelse, men med vilje og omhu, nåede vores lille gruppe fra DØE Tønder, at løbe tør for interessante øl, og det selvom vi smagte på ca. 35 forskellige øl. Men jeg savnede selvfølgelig det store overflødighedshorn som sidste års Ølfestival i Århus var.
Det er jo også det rene bondefangeri når på DØE hjemmeside kan se Djævlebryg, Beer Here og Mikkeller stå anført som udstillere. Disse og mange andre bryggerier var ikke til stede, det var kun muligt at få enkelte af deres øl hos ølforhandlernes boder. På hele festivallen fandt jeg kun en øl fra Mikkeller !.
Der er sikkert mange inden for DØE som gerne ønsker at der ikke bliver flere festivaller i provinsen da de giver underskud, men jeg tvivler nu på at de mange frivillige som har knoklet under festivallen, ligefrem har ønsket at den skulle blive en dundrende fiasko.
Det kunne nu være interessant at høre hvorfor festivalsledelsen har valgt at starte en torsdag, og hvorfor de ikke besluttede at festivallen kun skulle vare to dage.
Nå men jeg fandt mig en ny ølfavorit, (Wild Dog Barrel-Aged Gonzo, fra Flying Dog), så helt dårligt har det ikke været.

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt


Re: Jyske øldage
Afsender: sarek
Tilføjet: 30-10-2009 09:56:00
Hej alle.

Det er et billede af os fra festivalen.

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt


Re: Jyske øldage
Afsender: renekolding76
Tilføjet: 07-11-2009 21:51:00
Jeg er helt enig i kritikken.

Jeg og en kamerat, havde gjort turen fra kolding til esbjerg lørdag for at smage øl.
Jeg for mit vedkommende var noget skuffet over udformningen og fremmødet på dette års festival.
for første gang siden jeg første gang var til festival i horsens, havde jeg ikke den følelse af, at heg mangle at smage nogle øl da jeg tog hjem.
Tvært imod havde jeg lidt svært ved at finde ægte overraskelser.
Jeg er helt enig i kritikken af at der aldrig skulle have været holdt åbent torsdag.
Hvis det viser sig at der kommer en provins festival igen til næste år, håber jeg virkelig de har lært noget af i år.
det gør mig trist til mode at se min hobby eksponeret så dårligt.

Besvar  -  Nyt indlæg  -  Tråd oversigt  -  Forum oversigt
Læs om generel brug af debatten her • Kontakt webmaster, hvis du har foreslag til nye debatter.


© g2b.dk

0,0625