Information om Bräustüberl Weihenstephan
Kontaktoplysninger
Weihenstephaner Berg 10
85354 Freising

http://www.braeustueberl-weihenstephan.de/index.php

Anmeldelse
27-02-2011 21:05 | Wallenstein
Der efterlyses en sommeranmeldelse af Weihenstephan i Freising. Den er her: Bragende solskin i august - vi står på lokaltoget i München. Turen til Freising varer ca. ½ time. Lad være at tage en taxi. Gå i stedet frem til Weihenstephan. Turen er uendelig smuk til fods først gennem den hyggelige by og til sidst gennem en duftende botanisk have, højere og højere til Weihenstepaner Berg (altså kun en bakke ingen panik!). Vi slog os ned i Biergarten, som skråner svagt ned med en utroligt lækker udsigt over en grøn smuk solbeskinnet dal ved bordene under de susende kastanietræer. Stedet har en uforglemmelig lækker atmosfære, gammel og ung, kvinder og mænd samles i stilfærdig snak, nogle spøger og ler. Men aldrig har jeg her eller for den sags skyld noget andet sted i Bayern hørt nogen hæve stemmen i vrede. Man kan næsten klare sig uden øl (men altså kun næsten), så dejligt er der her ude på landet, men også næsten kun altså. For man bliver jo lidt tørstig efter den varme spadsertur på ca. 15 min. Specielt kan jeg anbefale Vitus en weisenbock, som i modsætning til Münchens kendte Aventinus er lys - den er et spændende bekendtskab. Særdeles god er også Korbinian - en mørk stærk doppelbock, opkaldt after klostrets grundlægger. Men når det er sagt, er Weihenstephaners weissbier - både den lyse og den mørke nok Bayerns, Tysklands og såmænd også verdens bedste. På en 3-4 timer skulle du kunne nå det meste. Husk også lidt fast føde. Her er masser af lækkert stegt svinekød og pølser i en mængde spændende afarter. Tilbage at fortælle er, at Weihenstephan er verden ældste bryggeri grundlagt 1040. Det mærkes også i den grad på kvaliteten.
      
  • Billeder (2)
  • Anmeldelse

Anmeldelse
20-08-2010 15:42 | Masn
Tænk sig, da jeg fortalte, at jeg havde været forbi Weihenstephan og drikke øl, blev jeg mødt med forbavselse af mine kollegaer.
De havde bare troet at Weihenstephan Weissbier var et gakket navn fra "Langt fra Las Vegas".
Derfor havde de jo endnu mere grund til at høre efter.
Selvom vi sad i det mindste lokale, vel nærmest slyngelstuen, bar dette sted tydeligt præg af at være meget godt besøgt, det vi kunne se af køkkenet var stordrift, og alle bestillinger blev noteret elektronisk, så opskænkningen kunne starte med det samme.
Så blev ventetiden på ens fad det kortere.
Vi fik en god andebryst mens vi kæmpede os igennem så mange af deres fad som vi nu magtede.
Jeg vil nu gerne besøge dette sted i bedre vejr, så udendørs serveringen vil være i sving.
Stedet er helt sikkert et besøg værd.
               
  • Billeder (5)
  • Anmeldelse

© g2b.dk

0,078125