Information om The Heineken Experience
Kontaktoplysninger
Stadhouderskade 78
Amsterdam 1075 AE
Holland

www.heinekenexperience.com

Anmeldelse
11-08-2009 17:14 | KilkennY
The Heineken Experience - er i store træk en rundtur på det gamle Heineken Bryggeri, men med en masse moderne indslag.

En morgen på vej mod byens centrum kunne vi ikke modstå fristelsen for at undersøge, hvad der gemte sig bag den store facade. Klokken var knap 10 om formiddagen, men vi syntes, at da det nu var et museum og ikke et reelt bryggeri, kunne vi godt gå derind.
Det første vi mødte, da vi havde betalt 10 Euro pr næse til en overstadig ungersvend, var en gadelignende kulisse, hvor man rent faktisk havde mulighed for at ringe på hos nogle fiktive beboere. Vi var stadig lidt usikre på, hvad hele denne seance indebar, så vi studerede nøje den udleverede folder.
Den første person vi stødte på var selveste Heinekens mor. Hun var godt nok i glas og ramme, men hun virkede meget rar…
På vej hen mod det, der viste sig at være første bar, fik vi mulighed for at studere de meget store og meget flotte kobber-kolber til gæring af øl, der lige nu ikke havde anden funktion end pynt. Det syntes vi i grunden var lidt synd, men på den anden side var de så store, at de meget tvivlsomt ville kunne passe ind i kælderbryggeriet Bunny Brewery, så de fik lov til at blive stående.
Da vi betalte for besøget ved indgangen modtog vi flere poletter i diverse farver. Vi forstod ikke helt, hvad de skulle bruges til med det samme, men den ene af poletterne kunne vi indløse i bar nr. 1. Her fik vi skænket en iskold Heineken øl. Klokken nærmede sig nu de 11 om formiddagen, og vi mente at, den kunne vi så godt tillade os at nyde. Vi havde jo betalt for den.
Så kunne vi stå i den hyggelige bar sammen med en bunke andre unge mennesker og drikke øl under skalkeskjul af at være kulturelle. Det var jo et museum!

Efter bar nr. 1 drejer The Heineken Experience sig fra det historiske til det moderne og lettere futuristiske. Farverne bliver pludselig psykedelisk grønne, og man har mulighed for at benytte sig af alskens teknologiske bekvemmeligheder, såsom at sende video-e-mails til alle ens venner og familie, hensynke i besynderlige reklame-video-visende lænestole eller gå amok som DJ eller VJ i sit helt eget diskotek. Noget den kvindelige del af selskabet nød utroligt meget.
Der var også enkelte (læs flere) dele af museet, som vi ikke helt forstod meningen med. Et af dem var en gigantisk Heineken globus, som ikke gav nogen umiddelbar mening. Men den var grøn og stor, og så var der vist nok grønt lys i den, hvilket sikkert i sig selv berettigede dens eksistens. Noget, der gav lidt mere mening, og som var væsentligt mere underholdende, var at opleve på egen krop, gennem en rutsjebanelignende biograffilm, en Heineken flaskes liv fra tapning til konsumering på et diskotek. Igen et tydeligt budskab om, at dette museum henvender sig til de meget unge.

Med trætte øjne efter alt det grønne lys befandt vi os endelig i bar nr. 2. Her havde vi mulighed for at benytte vores to sidste ølpoletter. Serveringen var igen Heineken, så den sidste polet gav vi til et ungt selskab, der så ud til at more sig gevaldigt.
Inden vi forlod grøn stue shoppede vi i den veludrustede merchandise shop. Der var også mulighed for at surfe på nettet, men kun på Heinekens egen hjemmeside.
Ved udgangen modtog vi desuden en fornem gave, nemlig en Heineken flaske, som man kunne flække på tværs, og som ikke indeholdt øl, men derimod en oplukker.

Alt i alt en meget underholdende rundtur, hvor de ikke er nærige med smagsprøverne.
                                 
  • Billeder (11)
  • Anmeldelse

© g2b.dk

0,03125