Amarillo fra Brouwerij De Molen
Navn Amarillo
Bryggeri Brouwerij De Molen
Første bryg
Øl type Imperial IPA
Alkoholprocent 9,2%


Anmeldt af KilkennY via mobil.g2b.dk
8. april 2013 19:56 af KilkennY
Amarillo fra De Molen. 9,2%. Nydt fra fad på Dronning Louise, Esbjerg.
Super flot diset orange øl med hvidt skum. Duften er spækket med humle og alkoholen er overraskende godt gemt af vejen. Smagen er fyldt med sødme, citrus, mandarin og til slut sparker de rå mængder af Amarillohumlen i gennem med en fantastisk aromatisk og behagelig bitterhed.
En fantastisk imperial IPA. :0)

  • Stemningsbilleder (2)
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
5. marts 2010 02:03 af Sigmund
75 cl naturkorket flaske, Cardinal Pub & Bar, Stavanger. Alk. er 9,2%.
Som navnet forteller er den amerikanske humletypen Amarillo dominerende i dette ølet fra nederlandske Brouwerij De Molen, noe som også skyldes såkalt "tørrhumling (= humletilsetting etter at kokingen er avsluttet). Stilmessig er det en double / imperial IPA. Challenger og Saaz skal være de to andre humletypene som er brukt her, og bitterheten er på hele 77 EBU.
Mulig at min prøveflaske var ekstra hissig (ølet er ettergjæret på flasken, og kullsyrenivået kan derfor variere fra en flaske til en annen) - glasset ble ihvertfall helt fylt av et voldsomt off-white skum, som bare meget langsomt lot et disig oransjefarget øl komme til syne.
Herlig aroma av fruktig / sitrusaktig Amarillo-humle.
Smaken er en bitter og fruktig humleeksplosjon fra begynnelse til slutt, også med toner av furunål og harpiks, og med en del sødme. Hvis ølet drikkes iskaldt, kjenner du bare bitterheten, og får ikke med alle de finere smaksnyansene av humlen. Anbefalt serveringstemperatur er derfor 10 grader C.

  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
29. maj 2008 09:57 af Maria
Brouwerij de Molen, Amarillo, Holland, 6+, 9,2%
Det er en varmt orange-gylden øl med en dejlig humlet duft med noter af græs, fyrrenåle og frugt. Smagen er humlet med en god bitterhed og en let sødme og noter af græs, frugt, citrus (mest de orange sorter), papaya og en dejlig bitter finale.
Det er en særdeles harmonisk DIPA.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,078125