Cuvee van der Keizer (2000) fra Brouwerij Het Anker
Cuvee van der Keizer (2000)
Navn Cuvee van der Keizer (2000)
Bryggeri Brouwerij Het Anker
Første bryg 1999
Øl type Belgian Dark Strong Ale
Alkoholprocent 8%

Beskrivelse
Hvert år den 24. februar, på Charles V´s fødselsdag, brygges Gouden Carolus Cuvee van der Keizer i en begrænset mængde og med fokus på den ypperste kvalitet og traditionen.

Dette unikke bryg, hvor der kun er anvendt ekstra fine belgiske humler og med en højere alkoholstyrke, garanteres en bedre udvikling over tid, en den allerede kendte Gouden Carolus.
Denne øl, er som alle bryggeriets øl brygget på 100% rene råvarer, uden brug af preserveringsmidler, tilsætningsstoffer og kemikalier. Øllen tappes på 75 cl. flasker og lukkes med at kvalitetsprop. God til flere års opbevaring.

Hvert år er offentligheden inviteret med til at deltage i brygningen. Gouden Carolus Cuvee van der Keizer kan kun købes på bryggeriet og vil ikke kunne findes i supermarkederne.
Det er en speciel gave til enhver ølelsker ved forskellige lejligheder. Det er en eksklusiv øl med en fin oplevelse af raffineret smag og ekstraordinære dufte.


Anmeldt af KilkennY
21. oktober 2008 20:40 af KilkennY
Fantastisk øl! Årgang 2000 hjembragt af Ment0 fra vores Bruxelles-ferie i påsken 2008. Øllen er købt i en lille ølbutik nær Grande Place for 12 euro jvf. ham selv.
Netop denne Cuvee van der Keizer er blevet gemt netop til dagen i dag, hvor vi så småt kan begynde at glæde os over resultatet, af lang tids hårdt og slidsomt arbejde.
Vi fik dog lidt bange anelser da vi som start bemærkede at proppen var jordslået udvendig, og da proppen efterfølgende kom af kunne vi ligeledes konstatere at den var sort indeni. Heldigvis fejler øllen ikke andet end det at være blevet meget, meget overmoden.
Cuvee van der Keizer 2000: Øllet er helt mørk og kun et svagt rødligt skær afslører at den ikke er helt sort. Duften er blød som toffee, nøddet og sprittet. Smagen er meget, meget blød og meget, meget blommet. Lækker!
På grund af øllets fedme og næsten klistrede substans der klæber til både læber, kinder, tunge og gane, synes eftersmagen at vare ved i uendeligheder. :o)
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
21. oktober 2008 20:16 af Ment0
Åbnet kl. 20:10 tirsdag d. 21. oktober 2008...

Det kan slet ikke beskrives hvor meget vi har set frem til at smage denne Keizer, som jeg indkøbte på vores Belgien tur, påsken 2008. Øllen blev købt i en lille butik i Bruxelles som lå tæt på Delirium Café, hvor vi tilbragte nogle enkelte timer...

På flasken skriver de ”Garantie avec évolution de goút au moins 10 ans” hvilket frit oversat betyder ”Garanti for udvikling af smag i mindst 10 år” og det vil jeg i allerhøjeste grad sige ja til. Ved ophældning flyder øllet kontinuert ned i glasset og danner det smukkeste lysebrune skum - hvorved man ånder lettet op over at øllet må være drikbart. Samtidig møder ens duftesans en blomme- samt nøddeagtig sødme som suppleres af en årgangs sherrys lagret på egetræ og tilsat saften fra Moscateldruer.

Ved første mundfuld møder man en ubeskrivelig mild og fløjlsblød væske. Herefter ankommer hele spektrummet af øl smagsnuancer og til sidst springer blommebomben. Velbekomme!

Hvis du skulle være så heldig at være i stand til at købe en flaske af dette fantastiske bryg, så tøv ikke! !
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,0625