Kasteelbier Rouge fra Brouwerij Van Honsebrouck
Kasteelbier Rouge
Navn Kasteelbier Rouge
Bryggeri Brouwerij Van Honsebrouck
Første bryg
Øl type Fruit Beer
Alkoholprocent 8%


Anmeldt af Wallenstein
25. august 2013 08:57 af Wallenstein
Jeg elsker altså kirsebær og har selv to store træer i haven af samme årsag, hvor jeg hvert år deler bærene broderligt med en heldel tilkomne solsorte. I mine yngre dage satte jeg også pris på Kijafa Old (luksusudgaven altså, og så lå denne øl jo lige til højrebenet. Lidt for den søde tand og en hoben pirrende og overraskende oplevelser for smagsløgene. Tung fyldig smag af gær mørke fuldmodne kirsebær, karamel og lidt citrus går op i en højere enhed af frugtig fylde på en baggrund af sødme, der selvom første slurk kunne signalere det alligevel aldrig blive kvalm, men bestandigt på grund af den ellers ret diskrete humling beholder sin friskhed. Hertil kommer at de høje procenter skjules særdeles godt, men det kan jo også være en fælde, at øllet næsten kan skylles ned som saftevand. Og nuancerne, ja. De er jo pragtfulde, man kan næsten se de modne sorte kirsebær for sig og mærker tydeligt det ædle lette strejf af marcipan fra stenene indeni. Efter denne øl må det være slut med Kijafa til Risalamanden. Kasteel tager over til næste jul.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
7. maj 2011 22:48 af Sigmund
Flaske, i baren Manneke Pis, Tenerife, som Kasteel Rouge. Servert med korrekt glass. Alk. 8%.
Mørk rød farge, nesten svart i glasset. Lavt og kortlevd rosa skum.
Sterk aroma av konserverte kirsebær.
Deilig smak av konserverte kirsebær og malt.
  • Anmeldelsen

Genanmeldt af KilkennY
6. maj 2011 18:07 af KilkennY
Ikke siden marts 2008 har jeg smagt noget så delikat med kirsebærsmag. Nu hører det også til historien at jeg sjældent spiser frugt, næsten aldrig spiser bær fra træer og ikke er til ris a la mande. Derfor er det nu godt at man kan indtage sin årlige ration af kirsebær gennem øl.
Farven er mahogni og skummet hvidt og svagt. Duften er af marcipan og kirsebær. Smagen er sød, god og med masser af bær frugt.
Godt serveret af Ment0 og ikke mindst en god start på denne uges G2B weekend.
  • Anmeldelsen

Genanmeldt af Ment0
6. maj 2011 17:17 af Ment0
Så er vi i gang med dette års første G2B Work Week-end, og det er nok den sidste i Aalborg. Derfor så har jeg tænkt mig at gutterne virkelig skal have noget kram, og derfor startede vi med en Cider. Nu følger så Kasteelbier Rouge som jo jf. mig er medlem af TOP10 - Verdensklassen for øloplevelser. Den kirsebærsmag som rammer en, både i duft og smag, er ikke til at tage fejl af, det her er kriek når det er bedst. Flot krystal mørkerubinrød øl med et minimalt lyserød skum der kun eksisterer i ophældningsøjeblikket. Jeg holder utroligt meget af den her øl, og det er også grundet til at jeg købte en kasse sidst jeg var i Beers of Europe, i England - for det er af uransagelige grunde et af de eneste steder uden for Belgien hvor denne øl kan købes.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
10. juli 2008 23:25 af Ment0
Ja, her kommer lige lidt mere Peptalk! For Kenni og Finn har helt ret i deres anmeldelser, denne øl bringer enhver Reinheitsgebot tilhænger, som undertegnede, væk fra forældede love. For aldrig har jeg da smagt noget der mange kommer tæt på denne kirsebærsaftevandsagtige øl. Men ordet vand skal nok fjernes, for der er intet vandet over dette øl – og det er øl! Procententallet er rundet de 8 og det er umuligt at vide det, hvis ikke de havde printet det med store typer på flasken. Et mesterværk af en frugtøl som kun kan toppes af fad udgaven. Men nu må jeg hellere holde, inden jeg får ændret sommerturen til Belgien.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
20. maj 2008 20:44 af Masn
Øl-mæssigt den mest positive oplevelse på vores påske-tur til Bruxelles.
Lad blot de andre snadre i deres sherry efter desserten juleaften, når blot jeg kan få denne for mig selv!
Det er en øl, der er syrlig men dog sød. Ualmindelig let drikkelig, frisk og så med hele 8 procent gemt et eller andet sted man ikke lige finder med det samme.
Det kommer ikke som noget chok, at den er rødlig i farven, nu da det er en kirsebærøl.
Den kan meget nemt gå hen og blive min juleøl 2008.

Jeg behøver vel ikke at sige, at den er endnu bedre på fad, hvor vi smagte den på Delirium Cafe i Bruxelles midtby.
En øl lige til at blive glad af!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
14. april 2008 13:45 af Maria
Det er en utroligt smuk, mørk rød øl med et lyserødt skum og en herlig duft af kirsebær og marcipan. Smagen har sødme, men den har også en bærsyrlighed, som balanceret brygget flot, og der er noter af kirsebær, marcipan og mandler - det er en rigtigt dejlig kriek!
Tak Jan og Charlotte.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
27. marts 2008 12:17 af KilkennY
Kasteel Rouge er en meget flot rød øl, som jeg fik skænket fra fad på Delirium cafés øvre dæk også kaldet Delirium Tap-House, i Bruxelles, hvor de servere hele 25 forskellige øl fra fad. Øllet er mørkerødt og skummet lyserødt. Duften er som den kirsebærsovs man for serveret til Ris a la mande. Smagen er som sød kirsebær, og det er meget imponerende hvordan man ikke kan smage så meget som en enkelt procent i denne øl...
Så pas på. ;o) Det er ren slik.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,1875