Semper Ardens Christmas Ale 2007 fra Carlsberg Danmark
Semper Ardens Christmas Ale 2007
Navn Semper Ardens Christmas Ale 2007
Bryggeri Carlsberg Danmark
Første bryg 2007
Øl type Belgian Dark Strong Ale
Alkoholprocent 8,3%

Beskrivelse
Christmas Ale har en varm rødgylden farve og et cremet skum, Maris Otter Malten og den hårdt ristede karamelmalt er bryggets fyldige kerne, og giver karamel- og nøddearomaer. En dansk alegær, stjerneanis og koriander har skabt den komplekse duft af modne bløde frugter, lakrids og julekrydderi. Humlen Tettnang Hallertauer Mittelfrüh tilføjer et let floralt præg. I munden er Christmas Ale blød med en sød og let syrlig struktur. Det gør øllet velegnet til julemad. Holdbarheden er på 5 år, da det er en meget aromatisk mørk øl med stor fyldighed og høj alkoholprocent, hvorfor øllet ældes med ynde. Smagen ændres fra år til år og vil med tiden få en mere rund og portvinsagtig nuance i smagen. Opbevares mørkt og frostfrit ved 8-20°. Nyd den ved 5-8°C.


Anmeldt af Gerhard
14. marts 2008 07:53 af Gamlegrå
Hillgård 35 kr
Flot og imponerende skum i Floreffe glasset - indbyndende Belgisk præget duft af svesker - rosin - rom -lidt gær ozze . Virkelig flot mahognifarve når d holdes op mod lyset.
Smagen r fyldig og delikat - mest de samme smag som man havde håbet på via duften . Har nogle 05 & 06 stående , som sikkert vil være gode ozze uhmmmm
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
17. november 2007 10:39 af Masn
I sol, regn eller slud; og ligegyldigt hvornår på året vi nu er, så er der Semper Ardens Christmas til "morgenmaden" når vi er i Dejbjerg hos Sims.
En god tradition at stå op til.
For det er jo en rigtig dejlig øl, der er julet uden at hele krydderihylden er faldet i gryden (som lille).
Den har fylde og procenterne er godt gemt, så nu kan dagen true med hvad den vil. Lad det komme.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
17. november 2007 10:35 af Ment0
Det er jo næsten blevet en fast tradition, at der til morgenbordet, når vi er på besøg hos morten, nydes Christmas Ale fra Carlsberg. I år har vi version 2005 samt det nyeste skud på stammen 2007 med her op, og det er så den vi er startet med.

Selve øllen er som det plejer, godt med alkohol, flot fyldigt skum, en klar mørkerød farve og en, for Carlsbergs standard, formidabel smag – bravo!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
17. november 2007 10:34 af KilkennY
Så er morgenmaden indtaget til denne G2B Work Weekend, og traditionen tro får vi altid Semper Ardens Christmas Ale hertil. Denne morgen stod den på årgang 2007.
Øllet er flot rødt og skummet er råhvidt, cremet og vedvarende. Duften er frisk og krydret. Smagen er sød, bitter og en lille smule sprittet.
Carlsberg Semper Ardens Christmas Ale 2007 smager forrygende og egner sig kongeligt til en franskbrødsmad med smør og mørk pålægschokolade. ;o)
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

9,765625E-02