Big Worse Barley Wine fra Mikkeller
Big Worse Barley Wine
Navn Big Worse Barley Wine
Bryggeri Mikkeller
Første bryg 2007
Øl type English Barleywine
Alkoholprocent 12%

Beskrivelse
Brygget på De Proef Brouwerij, Lochristi-Hijfte, Belgien

En barley wine brygget på: vand, malt (pilsner og caramunich), kandis sukker, humle (nugget, cascade og centennial) og ale gær. Big Worse er den længe ventede storebror til testbrygget Big Bad Barley Wine. Ideen med en simpel opskrift er ført videre, men denne gang er alkoholprocenten og bitterheden skruet i vejret. Big Worse er med sin sødme og fylde en perfekt øl til desserter, som kan nydes nu, men også med fordel gemmes i mange år. Lagres bedst mørkt og ved kældertemperatur.


Anmeldt af Sigmund
17. marts 2009 12:20 af Sigmund
375 ml grønn "champagne"-flaske, en vennlighet av Cardinal Pub & Bar, Stavanger. Alk. er 12,0%.
Da det danske "fantombryggeriet" Mikkeller brygget en "barley wine" (denne ølkategorien har sitt navn etter alkoholstyrken som tilsvarer rødvin, ikke fordi det er noen vin!) ved navn "Big Bad", ble den raskt utsolgt. Når man så bestemte seg for å lage en ny utgave med enda mer kompromissløs bruk av råvarer, var navnet gitt: Big Worse. Og som navnet mer enn antyder: Dette er ikke noe pingleøl!
Uklar mørk rødbrun farge på ølet, høyt til moderat off-white til beige skum.
Sterk og intens søtlig aroma av mørk malt, brunt sukker og karamell, innslag av eik og hetvin.
Smaken er meget søt og maltpreget, med de samme elementer som aromaen - og unnslipper likevel "klissensøt"-kategorien fordi den langt på vei er balansert med amerikansk humle (Nugget, Cascade og Centennial).
Helt klart ikke et "lettdrikkelig" øl, men hvem forventer at en barley wine skal være det? Dette er nemlig et alldeles nydelig øl å nippe til, spesielt på dager da trangen til "reint snob" tar overhånd!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
26. marts 2008 08:19 af Gamlegrå
Lemvig vin & Tobak 45 kr
Flot sherryfarvet øl m et fint orangeskær mod lyset - ikke meget skum - god tung duft af malt - % - søde frugter - svesker - lidt rom.
Smagen r varmende & fyldig , den brænder let i halsen og følges ned efter , m en god eftersmag , som ikke r så tung som andre BW .
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
2. januar 2008 17:23 af Maria
Farven er rød/orange over i mahogni og skummet er begrænset. Duften er humlet og præget af frugt, alkohol og kandis. Smagen er humlet med en god bitterhed, varmende alkohol, karamel, rosin, ristet malt og kandis. Den er i min mund mere humlet end den gennemsnitlige BW, og vil givetvis vinde ved lagring.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
17. oktober 2007 14:29 af Ivan
Rødlig ravfarvet øl med et meget tyndt skum, dufter af karamel, malt, rosiner og en snert af røg.
Smager kraftigt af modne søde bær, igen en smule røg, karamel og dadler.
Fyldig og levende barley wine der kildrer i hele kroppen, godt gået endnu en gang, og tak Mikkel for øllen samt en rigtig hyggelig aften med ølsmagning.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,1679688