Nationalpark Pils fra 1. Dampfbierbrauerei Zwiesel
Navn Nationalpark Pils
Bryggeri 1. Dampfbierbrauerei Zwiesel
Første bryg
Øl type Tysk Pilsner (Pils)
Alkoholprocent 5%

Beskrivelse
Ved århundredeskiftet var hvede og humle et sjældent råstof i Bayern. Wolfgang Pfeffer bryggede dog til trods for dette en fremragende overgæret øl ´Dampfbier´. Han brugte ingen hvedemalt, men udelukkende bygmalt med en let brunlig farve. Der skulle naturligvis spares på den kostbare humle. Forgæringen med overgær, foregik hurtigt i åbne trækar ved temperaturer fra 18 til 20 ° C. Dette medførte en kraftig kulsyreudvikling, der dannede store gasbobler ved i skumlaget over væsken. Disse bobler brast far tid til anden og gav indtryk af at ´øllet damper´. Navnet ´Dampfbier´ (dampøl) var født. Efter forgæringen blev øllet fyldt på store lagerfade af træ. Disse fade stod i de dybe kældre, hugget ud i klippen, der anvendes i produktionen den dag i dag. Udluftningsskakterne er hugget ud i klippen gennem 10 meter jord og klippe. Skakterne er blevet sikret med en tør-mur. Disse kan stadig beses ved indgan-gen til det historiske oplevelsesbryggeri. I anledning af bryggeriets 100 års jubilæum i 1989 blev dampøllet igen brygget efter overleverede opskrifter fra Wolfgang Pfeffer. Det modnes stadig i de gamle, dybe klippekældre.


© g2b.dk

0,015625