Sommer Fusion fra Amager Bryghus
Navn Sommer Fusion
Bryggeri Amager Bryghus
Første bryg 2007
Øl type California Common Beer
Alkoholprocent 3,5%

Beskrivelse
Beskrivelse:

Med vores lette sommerøl, Summer Fusion, har vi villet bevise, at man sagtens kan lave en øl, som er lav i alkohol men rig på smag.

Som navnet antyder, er vores øl en ægte fusionsøl, hvor vi med arme og ben har stjålet inspiration fra flere forskellige stilarter – og fra flere lande.

Gæren, vi har brugt, er en klassisk tysk pilsnergær, som vi meget mod dens vilje har gæret ved 22 grader celsius – en teknik man kender fra den amerikanske øltype ”California Common” eller ”Steam Beer”. På den måde kombinerer vi den sprøde friskhed fra lagerøl med en portion frugtig friskhed, som man oplever i overgæret øl.

Malten, vi bruger, er ikke noget ganske almindeligt valg, vi har grebet sækken med engelsk Mild Ale malt, som giver øllet sin mørkere, ristede karakter, mens et par håndfulde tysk karamelmalt giver lidt sødme og rundhed.

Og så ville det jo ikke være en rigtig Amager-øl, hvis ikke vi havde yderst generøse med humlen. Her faldt vores valg på de klassiske amerikanske aromahumler Centennial, Chinook og Amarillo – I ved, sådan nogen der masserer smagsløgene. Og så efterlader disse humler den mest fornøjelige, citrusagtige friskhed.

Er De forvirret? Jamen, det er der slet ingen grund til. Summer Fusion er svaret til de mange, der i årevis har spurgt: ”Hvornår får vi en amerikansk-engelsk tysk over-undergæret pilsner-ale, der smager af en masse uden at man bliver bimmelim?”

Øltype : Steam Beer / California Common
ALC. : 3,5 % Vol
Bitterhed : 35 IBU
Ingr. : Vand, bygmalt, humle og gær
Flaske : 50 cl.

Historien bag "Summer Fusion":

Summer Fusion var bidraget fra Amager Bryghus til konkurrencen på Københavnske Øldage 2007 om at finde den perfekte sommerøl med max. 3,5% alkohol. Og vi vandt sølv!!


Anmeldt af Sigmund
12. juli 2012 00:03 af Sigmund
50 cl flaske, Cardinal Pub & Bar, Stavanger. Alk. 3,5%.
Summer Fusion fra Amager Bryghus er et øl som det ikke er lett å sette i bås, og det er da også meningen. Bryggeteknisk ligger det nærmest en California Common / Steam Beer, men kan vel helst si med Kumbels katt: «Jeg er s’gu min egen!» Vi overlater dermed ordet til bryggerne selv:
«Med vores lette sommerøl, Amager Summer Fusion, har vi villet bevise, at man sagtens kan lave en øl, som er lav i alkohol men rig på smag. Som navnet antyder, er vores øl en ægte fusionsøl, hvor vi med arme og ben har stjålet inspiration fra flere forskellige stilarter – og fra flere lande.
Gæren, vi har brugt, er en klassisk tysk pilsnergær, som vi meget mod dens vilje har gæret ved 22 grader celsius – en teknik man kender fra den amerikanske øltype ”California Common” eller ”Steam Beer”. På den måde kombinerer vi den sprøde friskhed fra lagerøl med en portion frugtig friskhed, som man oplever i overgæret øl. Malten, vi bruger, er ikke noget ganske almindeligt valg, vi har grebet sækken med engelsk Mild Ale malt, som giver øllet sin, mørke, ristede karakter, mens et par håndfulde tysk karamelmalt giver lidt sødme og rundhed. Og så ville det jo ikke være en rigtig Amager øl, hvis ikke vi havde yderst generøse med humlen. Her faldt vores valg på de klassiske amerikanske aromahumler Centennial, Chinook og Amarillo – I ved, sådan nogen der masserer smagsløgene. Og så efterlader disse humler den mest fornøjelige, citrusagtige friskhed. Er De forvirret? Jamen, det er der slet ingen grund til. Amager Summer Fusion er svaret til de mange, der i årevis har spurgt: ”Hvornår får vi en amerikansk-engelsk tysk over-undergæret pilsner-ale, der smager af en masse uden at man bliver bimmelim?” Amager Summer Fusion er det officielle bidrag fra Amager Bryghus til konkurrencen på Københavnske Øldage 2007 om at finde den perfekte sommerøl med max. 3,5% alkohol.»
Gylden farge på ølet, lett disig. Høyt hvitt skum.
Behagelig aroma av sitrus, tropiske frukter og gran.
Lett i kroppen, forfriskende. Tørr smak, noen milde røstede toner, hint av kaffe (uventet i et så lyst øl – om jeg ikke hadde lest bryggeriets beskrivelse), velhumlet gjennom det hele, toner av sitrus og gran igjen. Bitterheten er på 35 IBU. En fantastisk tørsteslukker for sommermånedene!
Cardinal har bare tatt inn noen få flasker nå, men om de blir så etterspurte som vi tror, skal vi ta inn mer til neste sommersesong.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
1. juni 2007 14:35 af Maria
Københavnske Øldage 07. Det er en skandale at denne øl ikke vandt sommerøl konkurrencen i Valby! Det er helt ufatteligt at man kan banke så meget lækker smag ned i 3,5% - og jeg elsker øl, der har få procenter og masser af smag, ikke at der er mange af dem i verden! Det er en rødgylden øl med et flot, cremet skum. Duften er herligt humlet med mange lækre frugtnoter. Smagen har masser af humle, frugt og især citrus og en let, ganske blød, let sødlig karamel base, og finalen har en frisk og sprød citrus bitterhed. Hold op, den kunne jeg hurtigt blive forfalden til, og den fik min stemme!! 1/29
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,078125