Draft Bear fra Mikkeller
Draft Bear
Navn Draft Bear
Bryggeri Mikkeller
Første bryg 2007
Øl type Specialty Beer
Alkoholprocent 8%

Beskrivelse
Brygget på De Proef Brouwerij, Lochristi-Hijfte, Belgien

En imperial pilsner brygget på: vand, malt (pilsner, carapilsner og amber), lys kandis, humle (amarillo og cascade) og lager gær. En dansk pilsner er normalt kendetegnet ved en alkoholprocent på 4,6% vol., pis-gul farve og kønsløse, lettere bitre smag. Men sådan behøver det ikke være…! Draft Bear er Mikkellers bud på en ’pilsner’ i sværvægter-format. Med sine kraftige humlede nuancer, høje alkoholprocent og dejlige gyldne fremtoning er eneste reference til pilsner-typen, undergærens lette klare smag.


Genanmeldt af Sigmund
14. marts 2009 20:05 af Sigmund
75 cl flaske, en vennlighet av Cardinal Pub & Bar, Stavanger. Alk. er 8,0%.
For en gangs skyld et ølnavn fra "fantombryggeriet" Mikkeller som ikke forteller noe som helst om ølet - ikke er Draft Bear fra fat (ihvertfall ikke hos oss - det kommer på "champagne" helflasker), og ikke har vi funnet ut hva bjørner skulle ha med ølet å gjøre - det er vel likheten "beer / bear" som har fristet.
Mikkeller kaller dette en "imperial pilsner", en oppkonstruert amerikansk betegnelse på sterke lyse lagerøl. Det er nokså forskjellig fra en klassisk pils (m.h.t. alkoholprosent og ingredienser), men GODT er det, så godt at vanlige pilsdrikkere også trygt kan våge seg på det. Det er brygget med pilsnermalt, carapils og amber malt, lyst kandisukker og de amerikanske humletypene Amarillo og Cascade.
Dypgylden farge, svakt disig, med et høyt og muligens svakt off-white skum.
Deilig aroma av amerikansk humle, med krydrete og fruktige (sitrus) toner, også hint av karamell.
Smaken er frisk og krydret, med grapefruktig humle som ikke er for bitter. Hint av kandisukker og eik, men ølet er ikke søtt. Tørr og svakt snerpende avslutning. Alkoholen er merkbar, men ølet er likevel farlig lettdrikkelig for sin styrke.
Med fare for å gjenta meg selv: Nok en flott prestasjon av Mikkeller!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
3. oktober 2007 11:07 af Sigmund
Flaske, på RBESG 2007 in Glasgow, Grand Tasting.
Disig gylden farge.
Fin aroma av humle - krydret, eiket og fruktig.
Uheldigvis drakk jeg jeg den for varm, men smaken var fremdeles krydret og ganske OK.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af André
27. september 2007 13:06 af kask
Herlig pilsner, der slet ikke smager som en pilsner.
Den flerstrengede humleprofil er meget kraftig, den sætter ind med det samme og fortsætter ud i en meget lang finale, øllet har en stor fylde, med en fin frugtnote af lys frugt. Trods de høje procenter og tilsætningen af sukker, er Draft Bear ikke det mindste sød eller sprittet, hvilket er imponerende når der nu er tale om en undergæret øl.
Eneste minus er den høje pris.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom
27. september 2007 09:24 af Mr_Bungle
Hvad begrebet imperial pilsner egentlig dækker, ved jeg ikke, og hvad der adskiller den fra en dobbeltbock, ved jeg heller ikke. Men god er denne udgave så afgjort! Skummet er ikke overvældende og lægger sig temmelig hurtigt. Duften er præget af gran, græs, hø og lys karamel, mens smagen er frisk bitter med lidt karamel som kontrast.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
16. juni 2007 16:19 af Ivan
kbh øldage 07. flot gylden øl med et moderat skum, dufter friskt og af en forårsdag i skoven med en skøn blomstret duft. smagen er kraftigt humlet og igen noter af skov samt regnvejr,gran, og humlet fylder denne øl så fantastisk ud ! endnu en dejlig øl fra Mikkeller af, skøn pilsner !
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
30. maj 2007 08:54 af Gamlegrå
Hvis dette kunne Pilsnerens daglige standard ville jeg forstå hvorfor nogle sværger til denne....Den har en vidunder lang duft og smagen r m let hø - humle - frugt m.m - fantastisk at få dette ud af en undergæret øl - endnu et mindre mirakel fra Mikkeller
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
18. maj 2007 17:29 af Maria
Københavnske Øldage 07. Fad. Denne imperial pilsner har en smuk gylden farve og et flot, cremet og stort skum. Duften er vidunderligt humlet og frugtig med masser af critrus. Mundfølelsen er fed og smagen er præget af frugt, citrus især og er i det hele taget vidunderligt humlet. Humlens dans i næse og mund foregår på en fin base af karamel. Det er en drønlækker øl - selvfølgelig, fristes man til at skrive 2109
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,140625