Rød Tuborg fra Tuborgs Bryggerier
Rød Tuborg
Navn Rød Tuborg
Bryggeri Tuborgs Bryggerier
Første bryg 1875
Øl type Munich Dunkel
Alkoholprocent 4,3%

Beskrivelse
Rød Tuborg var Tuborgs allerførste øl til danskerne! Øllen blev lanceret første gang i 1875 under navnet Lagerøl og fik hurtigt kælenavnet "Tuborger".

Senere fik øllen tilnavnet "Rød" i folkemunde, og inden længe blev Lagerøl aldrig kaldt andet end Rød Tuborg. Første gang, vi officielt støder på navnet, er i en annonce fra 1932.

Rød Tuborg er gennem årene blevet markedsført under flere forskellige slogans. Nogle af de mere kendte er: "Tag dig tid til en Rød Tuborg" og "Fra før verden gik af lave".

Olsenbanden optrådte engang på et kampagnebillede for Rød Tuborg - naturligvis for filmen: "Olsenbanden ser rødt". Flere forbrugere er helt pjattede for at få en kopi af dette billede. Desværre findes originalen ikke mere.

I 1973 sætter selveste Dronningen Margrethe Hof "på plads" med en annonce for Rød Tuborg inden den årlige nytårstale… og serverer efterfølgende Rød Tuborg for personalet!

Senere relanceres Rød Tuborg i 1999 med den opsigtsvækkende kampagne "Grobut".

Trods trofaste støtter sælger Rød Tuborg desværre ikke nok til at blive på det danske marked og tages helt ud af produktion i 2002 til stor sorg for mange.

I maj 2007 genopstår Rød Tuborg for en kort bemærkning, så alle endnu engang kan klirre flaskehalse med en god gammel ven.


Anmeldt af michael
31. oktober 2012 04:37 af mio
speciel smag som bedst gør sig med noget mad vil jeg tro
mener den var meget sød i smagen, ville ikke drikke den til hverdag

den var dog ikke så dårlig, og lavt kulsyre indhold så nem at drikke
men ret speciel smag , ikke en hverdagsbajer synes jeg, måske til specielle lejligheder..

og det er 1995 versionen jeg anmelder har ikke drukket den siden
  • Anmeldelsen

Anmeldt af jakob
16. januar 2008 15:40 af jakob
smagt 28/12.
fik denne øl af en rigtig øl entusiast, det var ikke fra genbrygningen i 2007.
det var en fra 2003.

en rigtig spændende øl at smage, lav på kulsyre som den skulle være, stort set ingen humle bitterhed, men humlen var der, mørk/rødlig som den skulle! en god øl, og spændende at msage en øl fra dengang en rødtuborg var noget normalt.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Christian
10. juni 2007 12:42 af Christian
Smuk er den jo. Rødbrun og klar med et let og ikke specielt holdbart skum.
Umiddelbart en fin maltet duft, med masser af karamel, brød og korn, men også noget lidt metallisk.
Masser af malt i smagen, men dog ret tør. Bitterheden er ret skarp, ikke fordi den er meget bitter, men bare stikkende og lidt besk, hvilket også hænger sammen med en pappet bismag. Den smager lidt billigt, Harboe og Krudtugle. Den lange eftersmag er dog behageligt domineret af mørk malt.
Første gang jeg smagte den genoplivede Røde var jeg skuffet over den billige smag, men ved nærmere eftertanke er den dejlige malt stadig klasser over den grønne, og den har sikkert smagt på samme måde dengang sammenligningsgrundlaget var mindre.
Der er langt op til verdensklasse, men også langt ned til kloakøl.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
26. maj 2007 20:47 af Ment0
Ideen om at genlancere Rød Tuborg, må uden tvivl være den bedste ide Tuborg har fået, siden de fjernede T-Beer fra hylderne – og et tak for det skal der lyde! Nu har jeg ikke den bedste hukommelse fra sidste gang man kunne købe den, men hvis den smagte som den gør i dag, så kan jeg ik forstå at de fjernede den fra hylden!! For det er helt sikkert en øl som jeg kunne drikke igen!! Flot farve, flot smag – bravo! Om øllen bliver bedre af, at blive drukket i et originalt glas, skal jeg lade stå hen i det uvisse
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
26. maj 2007 16:14 af KilkennY
Der har godt nok været meget snak om denne røde Tuborg, og vi har faktisk glædet os til at smage og gensmage den. Og den hverken imponerer eller skuffer. Skummet på øllet er meget moderat, mens øllets farve er imponerende dybt og rødt. Det er en smuk øl. Duften er svag og maltet med et hint af humle. Smagen er maltet og sød med en behagelig let bitter eftersmag. Det er en ok øl, men den er nok mere interessant af nostalgiske grunde end som reel øl. Men det bliver nu lidt cool at kunne bestille den på værtshuset (så længe lager haves)...
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
16. maj 2007 12:24 af Maria
Det er en meget smuk rødbrun farve og skummet er OK. Duften er let præget af karamel og malt. Smagen er let og præget af malt, karamel og en let, lidt tør bitterhed. Da jeg gik i gymnasiet var det MIN øl, så kom jeg fra den, og jeg vil sige at gensynet med den har været lidt skuffende. Men den er stadig fuldt på højde med "classic" varianterne, og bedre end mange.... 2072
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr.Porter
10. maj 2007 20:51 af Mr.Porter
Ja så er røde tilbage for en kort periode,og da jeg jo er en årgang 1956 var det jo som at hilse på en gammel ven igen ,men man må jo nok sige at han er blevet noget flad i smagen eller det er måske mine smagsløg der er noget i vejen med,for det er helt klart den har smagt af mere,det eneste der er tilbage af min røde ven det er farven-hulk
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Kask
1. maj 2007 20:53 af kask
Hovsa ! bryggeren har vist glemt at putte humle i brygget, for der er ikke den mindste antydning af humle. Så er der jo kun malten tilbage, det smager da lidt af karamel men er ellers yderst kedelig og uden nogen form for dybde og bredde. Uden humle ja så bliver øllet ret så vandet.

Det er direkte pinligt så mange kræfter visse folk fra Danske Ølentusiaster har brugt på at begræde at denne intetsigende øl blev taget ud af produktionen.
Det kan da være at den i sin tid smagte af mere, men som den er nu skal jeg være den første til at begræde dens tilbagevenden på det danske ølmarked.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
1. maj 2007 20:14 af Gamlegrå
Købt m stor forventning til en flad og rund 5èr i Fakta

Flot farve m en indbydende duft er første indtryk - smagen r dog meget flad og sødlig uden kraft til at bakke sødmen op med eller Humlesmag til afrunde den med .......Må indrømme at efter denne nostalgi kampagne som har været ført er jeg meget skuffet - Og til en 5ér kan fatisk godt købes mindst ligeså gode øl
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,171875