Black Hole fra Mikkeller
Black Hole
Navn Black Hole
Bryggeri Mikkeller
Første bryg 2007
Øl type Russian Imperial Stout
Alkoholprocent 12,5%

Beskrivelse
Brygget på De Proef Brouwerij, Lochristi-Hijfte, Belgien

En imperial stout brygget på: vand, malt, ristet byg, flækket havre, mørk cassanade, honning, humle, kaffe, vanilje og ale gær. Nu sker der endelig noget……! Black Hole er indbegrebet af Mikkeller. Grænsesøgende, vulgær og ekstrem i alle sine facetter. Mikkellers mål har fra starten været at bryde grænser og med denne varmende, voldsomme og ekstreme imperial stout skrives et nyt kapitel i dansk ølhistorie. Humlens bitterhed og maltens og alkoholens sødme skaber en god balance som gør Black Hole til en eksplosion af smagsnuancer, men efterlader alligevel et indtryk af en helstøbt og sammensat øl i sværvægterklassen.


Anmeldt af Sigmund
11. marts 2009 00:17 af Sigmund
37,5 cl "champagne"-flaske, en vennlighet av Cardinal Pub & Bar, Stavanger. Alk. er 13,1%.
Dette vanvittige ølet erklærer Mikkel (bryggeren bak Mikkeller) er oppfyllelsen av hans grunnidé for bryggingen. "Vågelig, vulgært, ekstremt" - det lever definitivt opp til hans ønske om å flytte grenser. Stilmessig er det en slags imperial stout, men i tungvektsklassen både m.h.t. alkoholstyrke og smaksintensitet.
"Champagne"-halvflasken har ikke noe navn - hovedetiketten har ingen tekst i det hele tatt, bare et bilde av et av universets "svarte hull". Så kan man da selv gjette seg til at ølet faktisk heter "Black Hole" ... Foruten de vanlige ølingrediensene (som for en imperial stout inkluderer kraftig røstet / brent umaltet bygg og flaket havre) er Black Hole også tilsatt mørk cassanade (råsukkerekstrakt), honning, kaffe og vanilje.
Ølet er altså svart (det gjettet du kanskje?), og da mener jeg SVART, = ugjennomtrengelig for lys. Flott brunt skum.
Intens aroma av malt, alkohol, kaffe, brent sukker og vanilje.
Smaken er intens og overveldende: en voldsom maltsødme, backet opp av honning og mørkt sukker, med et tydelig innslag av den brente byggen (men ikke så ekstremt som jeg ventet meg i så måte), kaffen er markert, og vaniljen merkes også. Tydelig humlebitterhet i avslutningen. Varmende munnfølelse.
Med 13,1% alkohol og så mye smak er dette et øl man bare nipper til - det er definitivt ikke noe "forfriskningsøl". Det må NYYYTES langsomt - og er du redd det blir for voldsomt, så del gjerne flasken på to personer.

  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
17. oktober 2007 14:33 af Ivan
Kulsort cremet tjære bandit med et tyndt brunligt skum der efterlader et smukt gardin på glasset.
Dufter af lakrids, røg, mokka og heftige malt noter. Smagen er levende og fyldig og præget af vanilje, gran, mokka og mørk chokolade. Den har et relativt højt kulsyre indhold. Tak Mikkel for denne dejlige gave, den blev nydt med "Gufs" hjemmelavede brownies der passede sublimt til denne dejlige øl !
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
21. april 2007 14:29 af Maria
Det er en kulsort øl med et lille, helt mørkebrunt, cremet skum, der bliver liggende som en god hinde i ganske lang tid. Det er en kompleks øl - fra start til slut, måske den mest komplekse, jeg har smagt til nu?
Tak Mikkel fordi du gjorde det mig muligt at kunne nyde denne fantastiske øl som min anmeldelse nr. 2000.
Duften har noter af chokolade, vanilje, let røg/tjære (på den gode måde), kaffe og brændte figner. Mundfølelsen er helt tyk og olieret. Smagen afslører noget nyt i hver mundfuld, og finalen er flere minutter lang og fuld af overraskelser. Den hårdtristede malt giver nogle dejlige bitre noter af chokolade, tjære/røg, lakrids, kaffe, kridt og en blød vaniljesødme, der på en måde lever sit eget liv blandt de turbulente stærke noter - og alligevel binder den dem sammen på en fin og harmonisk måde. Finalen er som sagt utroligt lang, og i den finder jeg bitterhed, sødme, aske, kridt og træ. Det er en fantastisk øl - et kunstværk på flaske. Jeg har lyst til at skrive så meget mere, men ord synes pludseligt små... 2000
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,0625