Green Gold fra Mikkeller
Green Gold
Navn Green Gold
Bryggeri Mikkeller
Første bryg 2007
Øl type English IPA
Alkoholprocent 7%

Beskrivelse
Brygget på Gourmetbryggeriet, Roskilde, Danmark

En india pale ale brygget på: vand, malt (pilsner, munich og caramunich), havreflager, humle (simcoe, cascade og amarillo) og ale gær. Humlen er som den skal være: aromatisk, amerikansk og aggressiv. Karamelmaltens sødme og fylde danner en lækker bund, der rammer smagsløgene, inden humleeksplosionen sætter ind, og som rydder op igen, og balancerer det samlede indtryk, så man kun har lyst til én ting, nemlig endnu en tår. De lækre amerikanske humler simcoe, amarillo og cascade giver masser af citrus noter, men kæler også for din tunge med fersken og gran nuancer samt masser af friskhed. Skål!


Anmeldt af Sigmund
6. november 2011 02:46 af Sigmund
33 cl flaske, Cardinal Pub & Bar, Stavanger. Alk. er 7,0%.
For danske Mikkeller er "det grønne gullet" selvsagt humleblomsten. Hans Green Gold har siden 2007 vært leiebrygget flere steder, flaskene Cardinal har fått har han brygget hos Fanø Bryghus. Her er det brukt rikelige mengder av de amerikanske humlevariantene Simcoe, Amarillo og Cascade, delvis balansert med karamellmalt.
Ravfarget øl, høyt off-white skum.
Aroma av amerikansk humle, toner av grapefrukt, gran og furu.
Smaken er distinkt humlepreget gjennom det hele, med grapefrukt, gran og furunål igjen, meget bitter og nesten medisinsk ettersmak.

  • Anmeldelsen

Anmeldt af Christian
10. maj 2007 01:31 af Christian
Forrygende humleeksplosion. Den har en antydning af malt i duft og smag, men det bliver ved antydningen. Humlen er overalt i smag og duft, først og fremmest grapefrugt men også lidt fersken. Lige som en standard IPA skal være efter min smag.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
26. marts 2007 21:56 af Maria
Det grønne guld er en smuk mørk gylden øl med et gyldent, cremet skum. Duften er meget aromatisk og præget af aromahumle, gran og karamel. Først dysses jeg til ro af en dejlig fyldig karamel smag, men så sætter humleparaden taktfast i med the wake-up call og tungen bombarderes af Simcoe, Amarillo og Cascade humlernes friske, frugtige og citrusagtige noter, og der er drysset en del gran/harpiks noter i oplevelsen. Ballet lukkes med en ret markant citruspræget, og en lille smule besk, bitterhed. Det er en rigtigt dejlig øl, ingen tvivl, jeg kunne dog godt tænke mig den lille beskhed en smule blødere. 1964
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,078125