Semper Ardens Easter Brew fra Carlsberg Danmark
Semper Ardens Easter Brew
Navn Semper Ardens Easter Brew
Bryggeri Carlsberg Danmark
Første bryg 2007
Øl type Traditional Bock
Alkoholprocent 6,5%

Beskrivelse
Semper Ardens Easter Brew er et smagfuldt bevis på gamle traditioner og kvalitet. Øllet er nemlig brygget på en opskrift fra 1907. Der er anvendt rigelige mængder af münchnermalt og lidt karamelmalt, der giver en dyb kobberbrun farve og hvidt skum med en brunlig tone. Øllets duft har et strejf af karamel og malt blandet med lette blomsterelementer fra den sent tilsatte Spalterhumle. Smagen er fyldig og domineres af ristede maltelementer, let sødme og karamel. Go´ til den go´e påskemad

Server øllen til f.eks. vildt gerne tilberedt med ristede champignoner og bærsauce. Nyd også en Easter Brew til stegt svin og pølse, som f.eks. tysk bratwurst. Derudover går øllets mange facetterede aromaer flot til kartofler, skinke og den gode danske påskefrokost.


Anmeldt af Sigmund
16. juni 2011 02:00 af Sigmund
66 cl flaske, kjøpt i Danmark. Alk. var 6,5%. Angivelig en Carlsberg-oppskrift fra 1907. Humletypene er Spalt og Saaz.
Vakker rav til kobber farge, høyt off-white skum med en oransjeaktig teint.
Aroma av overkokte grønnsaker, babygrøt og karamell.
Smaken har toner av malt og karamell, men er ikke for søt. Etter som ølet varmes litt opp, kommer en meget moderat fruktighet gjennom. Imidlertid er den anvendte humlemengden altfor moderat til å gjøre dette til noen virkelig stor drikkeopplevelse. Ølet er dog drikkelig, men jeg forventer mer av et Semper Ardens-brygg.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Wallenstein
15. juni 2011 17:44 af Wallenstein
Fin dansk påskebock, flot brun i farven og et meget fyldigt beige skum. Dufter af malt og smager af endnu mere malt, karamel og en smule honning plus et lidt udefinerligt krydderi, hvori jeg sporer vanilje og rør- eller kandissukker eller er det måske hård nougat? Men dejligt er det under alle omstændigheder, og jeg genkender det og glæder mig til det hver gang, jeg smager denne øl. Ikke de store dybe nuancer som fx hos de tyske superbocks. Men fin her på tilbud efter påske. Til halv pris går det vel an at købe en 3 stykker, selv om det er nok med en enkelt til en fodboldkamp i fjernsynet .
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
7. april 2009 22:31 af KilkennY
Semper Ardens Easter Brew fra Carlsberg Bryggerierne.
Meget flot mørk farve med et rødligt mahogni skær. Skummet er lækkert tykt, vedvarende og råhvidt. Duften er sød som/af karamel og humlen er velduftene, men ikke kraftig. Smagen læsker godt, er sød på en behagelig måde, men er på ingen måde overdrevet maltsød. Lækkert! I eftersmagen fornemmer jeg noget krydret jeg ikke helt kan definere, men endnu en gang er det yderst lækkert.
Jeg må sige at jeg er særdeles positivt overrasket over dette bryg, og kunne godt finde på at hamstre nogle stykker skulle de komme på bud efter påske.

7 ud af 10 mulige kapsler til bryg.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
8. marts 2008 13:00 af Ment0
De foregående anmeldelser vedr. denne øl har ikke været af de mest positive karakterer – det vil jeg gerne dementere. For jeg smagte version 2008 i går, og hold da fest for en oplevelse! Den havde skum, fylde, smag og ikke mindst alkohol. Dens mørkerøde farve komplementerede dens lette malt samt lakridsaroma, hvilket resulterede i en vældig behagelig oplevelse.

Jeg skal af sted efter en ny flaske, for at smage om dette var en enlig svale, eller om Carlsberg har fundet melodien.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
25. maj 2007 07:52 af Gamlegrå
En ok friskhed / bitterhed er første tanke - dernæste en mild sødme - smagen mangler noget i begge lejre - men en ok terrasseøl
  • Anmeldelsen

Anmeldt af P
9. april 2007 19:35 af Pman
Ikke årets aller-største påske-oplevelse tror jeg, men slet ikke så ringe endda. Udseendet er i top, den er rigtig flot i glasset. Skummet holder ikke så længe, men smagen er rimeligt fyldig med præg af citrus. Alt i alt en god øl, som dog ikke får pulsen helt op i det røde felt.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Christian
4. april 2007 22:39 af Christian
Rødbrun med småt, men holdbart skum. Masser af dejlig malt, både i smag og duft. Lidt sød, og for meget alkoholpræg til 6,5%, men en yderst fin bock, som absolut passer på munkenes behov for flydende brød i fasten...
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
17. marts 2007 16:42 af Maria
Farven er meget, meget smuk mørk rød kobber og skummet er cremet og flot. Duften er ret neutral, let maltet med noter af karamel. Smagen er ligeledes ganske let, der er lidt frugt/citrus og karamel. Den skulle have haft langt mere power, men hvis man ikke er til fyldige øl, er den et godt alternativ. 1949
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,21875