Saison Dupont fra Brasserie Dupont
Saison Dupont
Navn Saison Dupont
Bryggeri Brasserie Dupont
Første bryg
Øl type Saison
Alkoholprocent 6,5%

Beskrivelse
Saison Dupont er en overgæret øl der eftergærer i flasken. Siden 1844, er denne øl blevet brygget på vort gårdbryggeri i vinterperioden. Herefter gennemløber den en sekundær gæring i tønder. I løbet af den førstkommende sommer, blev denne tørstslukkende øl serveret for daglejerne der arbejdede på markerne. Det er sikkert derfor, at vor Saison Dupont betragtes som en klassikerne blandt de belgiske Saison øl! Kobberblond, med den fineste duft og en kraftig bitterhed transformerer denne øl til en tørstslukker uden sidestykker, ligesom den blev skabt. Vor valg af gær er den perfekt bund for disse typiske aromaer og smagsnuancer. Ægte eftergæring i flasken, som fortsætter i lang tid i din kælder, giver en kompleks og specielt aromatisk øl.

Bør nydes ved kældertemperatur (12°C), som tilbehør til din kotelet eller andre gryderetter, ruskomsnusk, osteanretninger…


Anmeldt af JanLaursen
19. maj 2010 22:50 af JanLaursen
Uigennemsigtig, men gylden øl med flot hvidt skum. Duft af gær, appelsinskal, moden grape, koriander og - måske - en smule peber. Og tobak, ja. Og en fornemmelse af hvede. Under alle omstændigheder en lokkende, sommerlig duft. Smagen er kompleks og dog ret simpel: Sødme, bitterhed, tobak, krydderihylde. Humlen, bitterheden, peberet og krydderihylden bliver hængende i eftersmagen. Anbefalelsesværdig, frisk øl. Pow!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
7. februar 2008 15:06 af Maria
Det er en varmt gylden øl med et stort, flot og cremet skum. Duften virker lidt støvet og har præg af malt, koriander og en frugtig krydrethed. Smagen har en let sødme og noter af malt, koriander, frugt og "støv" og finalen har citrus og en OK bitterhed. Den er ganske dejlig.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
19. august 2007 14:30 af Gamlegrå
Smagt i Rocherfort
Fint fast & velduftende skum - lidt speciel duft - gær - Koriander - modne citrus frugter r d bedste vi kunne ramme det med

Smagen r som ovenstående plus en fin Humle afslutning , som fortsætter fint i finalen - den r sgu god blev vi enige om.....
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
3. maj 2007 21:21 af Janchik
Herlig belgisk öl - lige efter min smag. Gylden og helt klar. Krydret aroma med noter af koriander og pommerans. Let, frisk og vidunderlig. Smag af tobak, koriander og pommerans fylder munden med en dejlig bitterhed der runder det af. Bitterheden måtte dog gerne for min skyld väre lidt mere pågående, men den er dejlig og jeg vil giftes med den! 8 af 10!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
21. januar 2007 23:14 af Sigmund
33 cl vanlig kapsel-flaske, ganske enkelt kalt "Saison Dupont" (kjøpt i Norge, Vinmonopolet), tilføyelsen "Vieille Provision" blir tilsynelatende bare brukt for den korkede store flasken, ellers må det være det samme ølet.
Disig gyldent øl med et høyt skum.
Deilig "bondehus" aroma med krydder og tobakk.
Krydret og "autentisk" gårdsbrygg smak, som dessverre hurtig blir overkjørt av en merkelig medisinal bitterhet bakerst på tungen min - jeg er ikke sikker på hvor meget av denne bitterheten som kommer fra humlen, eller om noe også kommer fra døde gjærceller. Denne bitterheten dominerer den lange ettersmaken.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,15625