Julebryg fra Aarhus Bryghus
Julebryg
Navn Julebryg
Bryggeri Aarhus Bryghus
Første bryg 2006
Øl type Christmas/Winter Specialty Spiced Beer
Alkoholprocent 6,5%

Beskrivelse
Til Jul skal en øl være lidt kraftigere og lidt mørkere, og gerne ekstra krydret.

Julebryg fra Aarhus Bryghus med 6,5% alkohol er brygget på pilsnermalt, hvedemalt, münchenermalt, karamelmalt og farvemalt. Den er krydret med 3 forskellige aromahumler, som matcher maltene, samt med appelsinsaft, appelsinskalolie og nellike.

Aromahumlen giver øllen en svagt parfumeret duft, med mindelser om clementiner. Dette forstærkes af saft og skalolie fra appelsinerne.

Den mørke farve skyldes brugen af farvemalt og münchenermalt.

Smagen er mild og samtidig fyldig, på trods af den store dosering af aromahumle. Krydringen er diskret, den skal kun anes. Med den store fylde og meget humling, er der ikke behov for at tilsætte så meget kulsyre. Dette er med til at give den milde, behagelige smag.

Nyd denne øl som den er til selskabelighed i Julen, til julefrokosten eller i festligt lag som en behagelig, mild tørstslukker.

Drik den ved cirka 8 grader Celsius for at aromaen kan komme til sin ret.


Anmeldt af Sigmund
11. april 2011 23:33 af Sigmund
60 cl flaske, julen 2010, fra Voldby Købmandsgård. Alk. er 6,0%.
Kobber farge, moderat off-white skum.
Fin aroma av appelsinskall og humle, hint av krydderier.
Forfriskende smak, toner av appelsiner, kryddernellik og humle, fin bitterhet i avslutningen. Ganske hyggelig å drikke (må ha blitt bedre enn i de første årganger, etter andres rapporter å dømme). Må være utmerket som følge til den danske juleand.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
20. januar 2007 10:53 af Maria
Det er en mørk, gylden, diset øl med et OK skum, og min flaske opførte sig "pænt" og undlod at skumme ud over det hele.
Duften er maltet med svage strejf af krydderi. Smagen er maltet med et ultra let strejf af appelsin og nellike, bitterheden er meget passende.
Helhedsindtrykket er noget tyndbenet og lettere uinteressant. 1815
  • Anmeldelsen

Anmeldt af P
3. januar 2007 07:38 af Pman
Her har vi igen et bud på årets juleskuffelse. Øllet fosser ud af flasken, propelleret af en ordentlig omgang skum (ALT for meget). Duften er meget præget af gær, og smagen er lidt sur i det, dog ikke således at jeg vil karaktere brygget som inficeret. Man kan dog aldrig vide dette med sikkerhed. I hvert fald røg det meste af flasken til Renseanlæg vest i Esbjerg ...!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,078125