Samuel Adams Black Lager fra Samuel Adams
Samuel Adams Black Lager
Navn Samuel Adams Black Lager
Bryggeri Samuel Adams
Første bryg 2004
Øl type Schwarzbier (Black Beer)
Alkoholprocent 4,9%

Beskrivelse
Vor bryggers fortolkning af en traditionel tysk Schwarzbier

Når man i dag ser en øl med et mørk udseende, er det ofte en Porter eller Stout. Men udseende kan snyde! Der eksisterer en endnu ældre øltype end disse to og generelt mindre kendt: Schwarzbieren, som ordret oversat betyder "Sort øl". Modsat sine mørke fætre som begge stammer fra Storbritannien og meget humlede ales, er Schwarzbieren der stammer fra Tyskland, mindre humlet og er gæret ved brug af en undergær. Samuel Adams Black Lager er brygget i henhold til traditionen for den sidstnævnte. En mellemfyldig øl brygget ved rug af mange forskellige ristede malte for at opnå et blød krop og en maltdybdekarakter som skal smages før man tror den.

Historie

Selvom om denne øls oprindelse er forsvundet i tidens tåger, er den karakteristiske smukke dybde i farven ikke. Mørke øl har været meget populære i mere end 400 år i Thüringen, en del af det tidligere Østtyskland. Sidens Tysklands genforening, har denne gamle øltype opnået mange fans i USA inklusiv vore bryggere, som skabte Samuel Adams Black Lager i 2004.

Brygning

Samuel Adams Black Lager er brygget på en medley af malte inklusiv 2-radet Harrington pale, Münchener, og en strejf af Weyermanns afskallede Carafa. Den afskallede carafe tilføjer denne øl dens dybde og rene brændte smag, uden den tørre stærke smag af skallen. Denne øl er afrundet med en balanceret humling fra den traditionelle tyske Spalt Spalter Noble Aroma humle.

Smags karakteristika

Blød og maltet med en dyb ristet karakter og tør finale.


Genanmeldt af KilkennY
18. august 2013 21:46 af KilkennY
Efter et hurtigt kig på nedenstående anmeldelse ( af undertegnede ), kan jeg se at den ligeledes blev anmeldt i forbindelse med fodbold. Denne gang er det til sæson premierer i La Liga, og EfB er glædeligt tilbage i superligaen i stedet for at spille 1. Division, og ligger tilmed nummer to efter de første fem spillerunder.
Farven er tæt sort, skummet er holdbart med masser af gardiner og med en svag mokka nuance. Duften er ristet, af kaffe og karamel og en anelse lakrids. Smagen er intens. Den er brændt og rummer kaffe, mørk malt, lakrids, krydr og måske med god vilje, en anelse røg :0).
Krop og fylde er helt i top. Klasse øl, der som nævnt mange gange tidligere, minder mere om en porter end en Black-/ schwarzbier.

Forza Real. Forza Betis. Tjah. Jeg vil bare se mål :0)

  • Stemningsbilleder (2)
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
26. august 2011 21:37 af KilkennY
Samuel Adams Black Lager er en yderst behagelig Black Beer. Den minder meget om end en porter, blot med lidt tyndere krop.
Farven er sort som lovet og skummet tyndt og lysebrunt. Duften har sødme fra karamel, ristethed fra de mørke malte og friskhed fra humlen. Smagen er af chokolade, honning, kaffe som de fleste portere også normalt byder på, men alt sammen i en lidt mere let udgave.
Som sagt en yderst behagelig black beer, schwarzbier og måske endda begynder porter.
NB: øllet er nydt efter en god kamp på BWA hvor EfB vandt sikkert 3-0 over FC Hjørring. ;0)
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
10. marts 2011 00:22 af Sigmund
35,5 cl flaske, Cardinal Pub & Bar, Stavanger. Alk. er 4,9%.
Boston Beer Company i Massachusetts (grunnlagt 1984) produserer de fleste av sine øl under varemerket Samuel Adams - oppkalt etter en av den amerikanske frigjøringskampens fedre, statsmann, poltisk filosof - og angivelig også brygger, selv om de historiske fakta forteller at det var et malteri familien Adams drev gjennom flere generasjoner. Mange av Cardinals gjester setter pris på Samuel Adams Boston Lager, så hvorfor ikke prøve Black Lager også? Dette er en schwarzbier i tysk stil.
Fargen på ølet er nesten svart - men bare nesten, "meget mørk brun" vil vel være en riktigere beskrivelse. Tykt og fint beige skum.
Moderat men god aroma av mørkt brød, røstet malt og urteaktig tysk humle.
Smaken er moderat røstet med bare en beskjeden sødme, kan vel kalles medium tørr. En svak syrlighet i avslutningen, lav humlebitterhet.
Ikke noe ekstremøl dette, men en grei innfallsport til de mørke øls verden.


  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
4. april 2009 19:56 af Ment0
Hmmm... schwarzbier... Nej! Men derfor er den ikke helt ved siden af.. Den er heller ikke i stout eller porter kategorien, men den balancerer nok nærmere inde i en ring bestående af schwarzbier, stout & porter.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
22. januar 2008 17:34 af Gamlegrå
En gemmer fra skabet
Indtil videre har de imponeret mig de kjære Boston drenge - så spændt var jeg da......
God "fed"skum" - dufter af "kød " ? - choko - malt - let røget kød igen
Smafen r rund og fyldig - fylder munden m de samme indtryk som i duftene - ikke lige en ntypisk Schwartz , men da jeg ikke r tændt på dem , var d en dejlig overraskelse denne her
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jonas
8. september 2007 14:54 af Mr_Bungle
Han ser nu så glad og frejdig ud, Mr. Adams på etiketten. Glad gør ham mig hver gang, og tørstig naturligvis! I dag bød han på en kulsort schwarzbier med et lækkert tæt skum. I tæt samarbejde med min kærestes næse, kunne jeg lugte kaffe, chokolade, honningkage og blomme i madeira. Smagen lå tæt opad duften med ristede malte og en let brændt fornemmelse oveni. En let bitterhed sluttede øllen. Kulsyren var ikke påtrængende, men jeg kunne godt have ønsket en måske endnu blødere tekstur. Fin var den, uden jeg var overvældet.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
26. januar 2007 11:18 af Maria
Det er en brun/sort øl med et cremet, gyldent skum og en duft af ristet malt. Smagen er charmerende og herlig, lidt i retning af en lidt tynd, sød stout. Den har let sødme, karamel, let lakrids og kaffe, og den er særdeles blød og behagelig, og næsten uden bitterhed.
Den er særdeles charmerende og rigtigt god. 1827
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
4. oktober 2006 00:30 af Janchik
Jeg havde glædet mig meget til at smage denne øl som var nyhed i systembolagets ordinære udvalg. Øllet er sort som kul, og hældes op med et stort cremet skum. Duften er fuld af chokolade, karamel og ristede nuancer og kun meget svagt aner man humlen. Øllet er middelfyldig, blød og medium karboneret, med en intens ristet smag, chokolade, karamel og fuld af smagsrigdomme og uhhhhmm hvor er den lækker. Men øh - Schwarzbier er det ikke - det grænser mere til Porter eller Cream Stout. Men hold op den var god altså.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,171875