Fanø Mørk fra Fanø Bryghus
Fanø Mørk
Navn Fanø Mørk
Bryggeri Fanø Bryghus
Første bryg 2006
Øl type Munich Dunkel
Alkoholprocent 6%

Beskrivelse
"Mørk" er en overgæret øl af mørkere maltsorter. Selv om den er mørk er den ikke tung, men let drikkelig, forfriskende med duft og smag af kaffe og chokolade og med et karakteristisk lysebrunt skum. Den er ufiltreret og upasteuriseret, så der kan med tiden komme et let bundfald i flasken. Den bør nydes ved omkring 10-12 grader. Er god til let til stærkt krydrede madretter. Eks.: Kogt torsk med sennepssovs.


Denne øl hedder også:
   Struer Stout fra Vin & Kunst StruerAnmeldt af Gamlegrå
29. december 2008 17:34 af Gamlegrå
Købt i Lemvig engang ( tror jeg nok..) pris ?
Sort bryg m et cremet blødt skum som dag ikke varer længe ( har lige skyllet glasset dog ) malten r tydelig og dufter let ristet m lidt kakao ozze , og en lille smule røget kød i enden
Fyldig og behagelig smag som dog r vanedannede.......men en ok øl som kunne bruge mere krop for at komme frem i bussen
  • Anmeldelsen

Genanmeldt af KilkennY
17. december 2008 07:39 af KilkennY
Fanø Mørk blev gensmagt hos de gamle til en gang hakkebøf med mors hasselbagte kartofler. Lækkert.
Desværre var øllen lidt af en fuser. Den lugtede faktisk ganske indbydende, med masser af sødme og ristede malte lige som jeg husker den, men smagen var lettere sur så man skulle tro at den var inficeret.
Hvis jeg ser bort fra surheden, som jeg ikke forventer at finde i næste bryg, vil jeg kalde denne øl for flot, ukompliceret, let drikkelig og overbetalt.
  • Anmeldelsen

Genanmeldt af Gamlegrå
20. november 2007 08:01 af Gamlegrå
Vin & Kunst Struer
Mørkebrunt farve - ikke helt sort - let duft af mild kaffe - let røg - mild Chokolade . Minder mere om en Brown Ale end Stout i duften.
Det samme går igen i smagen , som r let , og brygget r skam letdrikkeligt og tørstslukkende - ikke lige hva man regner m fra en Stout . Igen nærmere en Brown m en snert Schwartz end Stout. Men den smager ok.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
5. september 2006 11:59 af Maria
Det er en brun/sort øl med et flot, cremet skum. Duften er sødlig og har noter af ristet malt. Smagen er også sødlig, i begyndelsen ret så meget, og der er noter af karamel, kandis og et strejf af lakrids. Det er en god dunkel, men til prisen er der masser af andre, der er det bedre køb. 1521.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
30. juli 2006 18:25 af Ment0
Ja, det er jo ik´ helt skidt at eje en andel i denne øl. For Mørk fra Fanø er et flot eksempel på en rigtig god første udgang af en dunkel fra et nyt bryggeri. Ved første duft og smagsoplevelse fornemmer man essensen fra et håndbryg – som jo har en helt næsten ubeskrivelig speciel duft a malt, nærmere kan jeg nok i komme den, men hvis du er håndbryggere, ved du hvad jeg mener

Men tilbage til Mørk. Som en dunkel, kunne den godt bruge en lidt mere cremet konsistens. Der skal jo selvfølgelig ikke en halvliter fløde i, men hvis man kunne få den cremethed som fløde har, så ville den være helt perfekt.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
30. juli 2006 17:25 af KilkennY
Ganske enkelt et fantastisk bryg de gode fannikker har mønstret her. Det er en mørk, cremet øl som overrasker mig en del, da den mest minder om en stout, hvilket jeg ikke lige havde forventet grundet det simple navn "Mørk".
Mørk fra Fanø Bryghus er en øl jeg ser frem til at gensmage, og med stor sandsynlighed også genanmelde.

NB: Stemningsbilledet hører til ovenstående genanmeldelsen.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,125