Fanø Hvede fra Fanø Bryghus
Fanø Hvede
Navn Fanø Hvede
Bryggeri Fanø Bryghus
Første bryg 2006
Øl type Weizen/Weissbier
Alkoholprocent 4,6%

Beskrivelse
Hvedeøl er en overgæret øl hvor hovedingredienserne er hvedemalt. Duften er blomsteragtig og smagen er frisk og aromatisk. Den er ufiltreret og upasteuriseret hvilket betyder, at man får det fulde smagsudbytte da der ikke er fjernet noget fra øllet. Derfor kan der med tiden komme et bundfald af gær som er nemt at filtrere fra når man hælder øllet i glasset.


Anmeldt af KilkennY
12. september 2006 21:23 af KilkennY
Denne hvedeøl fra Fanø Bryghus smagte jeg for nyligt på bryggeriet, tappet fra fad. Flaskeudgaven skuffer desværre meget, og det kan jo så skyldes to ting. Enten er flaske-udgaven dårlig eller også er fad-udgaven meget god. Sidstnævnte mener jeg at være det rette.
Modsat Maria´s øl, er min udgave faktisk helt klar, og skummet falder hurtigt sammen trods det, at glasset er skyllet grundigt i koldt vand. Dog bliver det liggende som en tynd vedvarende hinde. Duften bærer tydeligt præg af humle og hvedemalt... Lækkert!
Smagen finder jeg lidt for tynd, mens eftersmagen bliver overraskende humlet og kraftig. Lidt mærkelig fordeling, men det er faktisk okay på den måde.
En absolut godkendt øl og sammen med den mørke, må men sige at bryggeriet har fået en okay start. Pilsneren synes jeg dog overhovedet ikke om, men som man siger; Two Out of Three ain´t bad.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
5. september 2006 12:01 af Maria
Det er en gylden og dejligt uklar hvedeøl med et flot skum. Duften er præget af banan og hvede. Smagen er let krydret med relativt svage noter af banan og hvede, og der er en let citrusbitterhed. Det er en udmærket hvede, men for min skyld måtte den gerne have haft mere krop og en anelse mindre citrus i finalen. 1519
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,0625