ØPA (Økologisk Pale Ale) fra Ørbæk Bryggeri
ØPA (Økologisk Pale Ale)
Navn ØPA (Økologisk Pale Ale)
Bryggeri Ørbæk Bryggeri
Første bryg
Øl type Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale)
Alkoholprocent 5%

Beskrivelse
Ny øl fra Ørbæk. Ørbæk Pale Ale eller Økologisk Pale ale, ØPA. ØPA er en klassisk pale ale. Gylden i farven med en stor mundfylde og en god håndfuld af den aromatiske Casadehumte. ØPA smager godt til de fleste retter, men især til krydrede retter. ØPA er den perfekte tørstslukker på en varm sommerdag, og om vinteren efter en dejlig skøjtetur.

(Kilde: Danske Ølentusiasters Festivalguide 2006, Horsens)


Anmeldt af Sigmund
5. maj 2011 12:26 af Sigmund
50 cl flaske, kjøpt i Danmark. Alk. er 5%. Økologisk.
Lys gylden farge, som en pilsner. Digert hvitt skum.
Behagelig aroma av Cascade-humle, sitrusaktige og urteaktige toner.
Lett i kroppen. Smaken er "støvet" og rimelig bitter, men kunne trengt en maltet ryggrad og mer kompleksitet. Bitter ettersmak, svakt metallisk.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
7. april 2009 20:54 af KilkennY
Farven er lysgylden og skummet hvidt. Duften er humlet med milde humletyper som harmonerer godt til den lidt sukkersøde duft. Smagen er mild, lidt vandet med en god bitterhed i slutningen. Slutningen virker desuden en anelse blomstret og parfumeret, men på ingen måde så det ødelægger øllen.
ØPA (Økologisk Pale Ale) fra Ørbæk Bryggeri er, efter min mening bedst i duft, og en anelse ringere i smag og eftersmag.
Alt i alt en god øl, som dog ville være noget bedre hvis det ikke var for den lidt parfumerede finish.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Calender
21. september 2007 21:49 af Calender
Tja...
Normalt har jeg intet dårligt at sige om Ørbæk´s øl - og heller ikke i dette tilfælde. Første smagsindtryk er en anelse bitter, men eftersmagen er ikke dårlig. Den har et hint af noget blomster agtigt over den. Nogen ville sågar kalde den ´frisk´. Kan sagtens anbefales
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mai-Britt
31. juli 2007 18:23 af Mai-Britt
Første indtryk er at den er meget kraftig i både duft og smag. Jeg ved ikke om det første har noget at gøre med at jeg er holdt op med at ryge

Den er meget bitter synes jeg - for bitter. Jeg fik næsten tårer i øjnene! Der mangler ligesom en balance i smagen - det eneste man fornemmer er bitterheden, og ikke ret mange smagsnuancer! En for speciel øl til min smag.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
9. marts 2007 14:15 af Gamlegrå
Et herlig frisk duftende skum starter op m det samme i glasset - den dufter let af Humle - Citrus m.m - Samme indtryk kommer i smagen som er godt ramt - måske ikke en Humlebombe , men en dejlig letdrikkelig frisk øl
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Slemmert og hund
13. februar 2007 13:10 af Slemmert
Endnu en ny type flaske fra Ørbæk - stakkels flaske automat. Starter med et fint tyndt skum, som dog hurtigt dør. Helt klar gylden-gul, farve som skuffer mig lidt. APA´er må gerne være lidt tågede, men det er en person sag. Smager grundlæggende udmærket, med en fin humlebittehed sådan lidt græsagtigt. Medium krop som passer fint til typen. Der mangler dog lidt humlebid i den, men et sympatisk forsøg fra Ørbæk. Det er ihvertfald bedre Peach-Ale.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
12. januar 2007 10:39 af Maria
Det er en gylden øl med et flot, cremet skum. Aromaen er en smule svag, og jeg fornemmer mere malt end humle. Smagen har noter af malt og kun lidt humle. Den mangler ligesom noget, f.eks. flere nuancer og friskhed. Den har en rimelig, og ret tør, bitterhed, men slet ikke som forventet. 1802
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom
6. december 2006 21:39 af Mr_Bungle
ØPA skulle være en klassisk amerikansk pale ale. Med de ord i tankerne knappede jeg denne øko-fynske kreation op.

Første indtryk er et korngult bryg med fint skum i det tulipanformede Ørbækglas. Duften er udpræget sødlig og bemærkelsesværdig fattig på humle - det overrasker mig. Det samme går igen i smagen, der nærmest pilsneragtig blandet med pale ale. Amerikansk forekommer den mig ikke, snarere britisk. Man fornemer citrus og urter i smagen, men den får aldrig det humlekick, man finder i de bedste amerikanske variationer.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,15625