Stateside India Pale Ale fra Mikkeller
Stateside India Pale Ale
Navn Stateside India Pale Ale
Bryggeri Mikkeller
Første bryg
Øl type American IPA
Alkoholprocent 7%

Beskrivelse
Forkærlighed for amerikansk mikrobrygget øl er inspirationen bag denne IPA, brygget med rundhåndede mængder af aromatisk, amerikansk humle, der giver den en markant friskhed og bitterhed med masser af citrus noter. Smagsindtrykkene balanceres behageligt af sødmen fra karamelmalten.

Ingredienser :
Vand, malt (pilsner, munich og caramunich), havreflager, humle (chinook, cascade og amarillo) og alegær.


Genanmeldt af Sigmund
11. marts 2009 00:13 af Sigmund
50 cl flaske, en vennlighet av Cardinal Pub & Bar, Stavanger. Alk. er 7,0%.
Her har Mikkeller satset på en IPA (India Pale Ale) i typisk amerikansk stil, og det har de gjort med bravour!
Fargen på ølet er dypgylden til oransje, med et flott off-white skum.
NYDELIG aroma av amerikansk humle: Chinook, Cascade og Amarillo er humletypene som er brukt her. Toner av furunåler, grapefrukt og tropiske frukter.
Smaken er en bredside av humle (som forventet av en IPA), fruktige toner først (appelsin, grapefrukt), distinkt og skarp bitterhet i avslutningen og den lange ettersmaken, toner av furunål og harpiks. Dette balanseres mot en viss restsødme (men ikke for meget) fra malten (pilsnermalt, münchenermalt og caramünchener).
Alle "humlehoder" vil være glade for bekjentskapet med Stateside IPA!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af kask
26. februar 2007 22:14 af kask
Smagen overrasker ved en ret kraftig sødme, præget af lidt karamelmalt, jeg når lige at undrer mig over hvor humlesmagen bliver af, hvorefter en kraftig bitterhed sætter ind, og den bliver hængende ganske længe.
Det er en rigtig god IPA, som rummer et spændende handlingsforløb.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
4. februar 2007 20:57 af Janchik
Jeg havde i snart to uger gået og beundret disse flasker som den gode Maria (tusind tusind tak for alle 3) havde sendt til mig, og set mest frem til denne her. Nu skulle den ENDELIG smages og se om Mikkeller kan lege med i samme humlegade som jeg selv Duften er dejlig med lidt blomstret humleduft og malt, men ikke så meget humle som jeg havde håbet på og forventet. Mundfylden er behagelig, den er blød og cremet, med en god bitterhed, malt og karamel, men jeg synes der mangler en del smag fra humlen, samt at noget alkohol stikker lidt for meget ud og forstyrre en ellers glimrende øl. 7 af 10.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
2. januar 2007 23:51 af Sigmund
Smakt RBESG 2006 i Göteborg, Grand Tasting. Uklar oransje-brun farge. Herlig humle aroma (Chinook, Cascade og Amarillo). Smaken er også godt humlet, på en relativt søt (kanskje for søt?) maltet base.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
29. oktober 2006 11:57 af Gamlegrå
Igen et godt bryg fra Mikkeler - en dejlig balanceret IPA - hvor en beskeden sødme danner et smukt modspil til humlens tørhed - friskheden - igen en topøl
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
31. august 2006 21:25 af Ivan
Dejlig IPA, flot grynet ufiltreret semi mørk IPA men dejlig maltet,humlet i smagen med en dejlig bitterhed, amerikansk inspireret, og brugt amerikanske humler,og malt sorter.
Dejlig ipa, ikke for bitter !

  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
11. juni 2006 18:05 af Maria
Det er en brungylden og helt uklar øl med et lækkert, cremet skum.
Den har en fantastisk duft af aromahumle med frugtnoter. Smagen følger fint trop med bløde noter af frugt bl.a. citrus og karamel, inden den forfriskende bitterhed sætter ind og afslutter oplevelsen med en lang eftersmag.
Jeg havde nok forventet og glædet mig lidt større (faktisk en ekstrem) bitterhed, men den er alligevel ekstremt fin og dejlig!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mary & KilkennY
9. juni 2006 20:21 af Mary
Hold da op, hvor er det en fornøjelse at åbne dette bryg. Skummet ligger cremet og smukt ovenpå den disede, og tydeligvis ikke filtrerede, karamelbrune øl.
Duften er en virkelig fornøjelse. Den er både sød og frisk på samme tid. Som en karamel med blomstersmag og citron. Den dufter lidt som Cara-mints (de brune karamelbolsjer med mint-smag). Mmm... Ikke dårligt!
Så kommer smagen, og den er lige så kraftig som duften. Der er ingen tvivl om, at det er en IPA, for bitterheden er tydelig. Sammen med humle-bitterheden er der en behagelig krydret sødme, som gør munden blød og toffee-agtig. Mary troede ikke hun var til IPA´er, men nu er hun omvendt. Godt, at alle IPA´er ikke er som Hercules fra Great Divide
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom (Mr_Bungle)
24. maj 2006 12:43 af Mr_Bungle
Et brag af en IPA, intet mindre! Jeg skænkede den i et oversize cognacglas (mit foretrukne ølglas), hvor den lagde sig med et tæt og fint skum. Duften var tydeligt præget af Amarillo med den amerikanske lige-i-fjæset-attitude, som man vel enten elsker eller hader. Jeg hører i den grad til første kategori, men har efterhånden opdaget at kunsten at skabe en virkelig uovertruffen amerikansk præget IPA ligger i balancen mellem den pågående humle (cascade som oftest) og sødmen fra malten, der simpelthen skal kunne kontrastere den insisterende bitterhed. I dette tilfælde er øllen efter min mening perfekt afstemt og lægger sig tæt op af pragteksemplarer som eksempelvis Titan IPA fra Great Divide. Smagen er meget aromatisk, præget af citrusfrugt, maltsødme og en raffineret bitterhed, der gør det helt umuligt ikke at drikke øllen i store drag. Jeg håber inderligt at dette lille danske mikrobryggeri kan få fodfæste i den efterhånden temmeligt omfattende danske mikrobrygger-jungle, for der er virkelig tale om særklasseøl.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,1484375