Carls Ale fra Carlsberg Danmark
Carls Ale
Navn Carls Ale
Bryggeri Carlsberg Danmark
Første bryg 2006
Øl type Blonde Ale
Alkoholprocent 5,2%

Beskrivelse
Ale er overgæret, hvilket betyder, at gæren stiger til vejrs og lægger sig over øllet efter gæringen. Modsat er det med undergæret øl, som f.eks. pilsnerøl, hvor gæren synker til bunds og lægger sig under øllet efter gæringen. Overgær giver et kraftigere aromabidrag til øllet end undergær. Det er brugen af overgær og ale-malt, der gør Carls Ale til en ale. Carls Ale har almindeligt kulsyreindhold, hvilket gør den mere sprudlende end de noget flade britiske ales.

Smagen har en velafstemt ristet maltkarakter, der opleves som
karamel, tobak og lakrids. Carls Ale har en god fylde og afsluttes med en rund og let bitterhed, der giver lyst til et glas mere.

Carls Ale er brygget på lys engelsk alemalt, pilsnermalt, lys hvedemalt og karamelmalt. Det giver øllet dets gyldne glød og flotte skumkrone.

Duften er præget af frugt- og bæraromaer, som æble og solbær, fra den engelske overgær. I duften findes også grapfrugt-, rosen- og fyrrenåle aromaer fra de engelske aromahumler Fuggle og East Kent Goldings og den amerikanske Cascade.

Carls Ales indhold af karamelliseret malt gør, at den passer godt til stegt og grillet kød. Prøv den til bøf, grillede grøntsager, eller burger. Carls Ale går også til pizza, fed fisk, skaldyr, falafel og krydret mad, men kan bestemt også nydes alene, når du har noget at fejre.


Anmeldt af Ment0
4. maj 2009 22:50 af Ment0
Første gang jeg smagte den på fad, var jeg ikke synderlig imponeret. Men til 7,25 i NETTO ex. pant så går det noget bedre.. Smagsmæssigt bliver man mødt af en mild og let ale hvor bitterheden er noget neddroslet i forhold til de traditionelle engelske ales. Den er tæt på at være for neutral, og man kan mærke at Carlsberg har brygget en ale til det danske øl marked... Men til en ”dansk forårsdag” som afholdes bag skrivebordet, gør den sig glimrende..
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
27. marts 2007 22:30 af Ivan
Flot rødlig øl med et cremet gråhvidt skum.
dufter af karamel og søde frugter, smager af nødder, malt rosiner og slutter med en moderat bitterhed.
klart en god øl fra Carlsberg af, men kan stadig ikke måle sig med de store ales, men fin til prisen og smager dejligt.

  • Anmeldelsen

Anmeldt af 2meterSmølf
23. november 2006 19:56 af 2meterSmølf
Tja, da man nu befinder sig på Tuborg bryggerierne i Fredericia og bliver tilbudt denne øl så beder man jo ikke om Budweiser i stedet for. Jeg må indrømme at min første tanke var "Carls Ale, hmm det lyder som en kopivare". Farven havde et dejligt mørkt rødligt skær over sig. Duften var ikke særlig intens. Smagen var god men ikke særlig kraftig i volumen hvis man sammenligner med mange udenlandske Ale´s. Jeg syntes dog absolut man skal prøve denne øl fra Carls serien hvis man ikke er til traditionelt udenlandsk Ale fordi den er anderledes god.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
18. november 2006 03:16 af KilkennY
Jeg smagte den første gang fra fad i golfklubben efter en god runde golf. Så vidt jeg husker, var det en hæderlig runde i 91-93 slag, tilbage i sommers, hvilket er meget godt, mit handicap taget i betragtning. Der smagte den helt fortrinligt og meget engelsk, som jeg husker den.
Dette er så min første gang, jeg smager den på flaske.
Øllet ligner, sjovt nok, det fra fad. Duften er humlet og yderst indbydende. Smagen er præget af maltsødme og en meget let bitterhed til sidst. Kulsyren er meget moderat, hvilket får den til at ligne en engelsk ale meget godt.
Alt i alt er det en god ale, som nok godt kunne have snydt mig til at tro, den var engelsk i en anden indpakning, men toppe den engelske hitliste vil den nok aldrig, trods det, at englænderne får mere og mere smag for det danske øl.
Godt gået af Carlsberg.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af P
11. november 2006 17:31 af Pman
Ikke så ringe endda. Carls serien udvidet med endnu et fornuftigt eksemplar, som jeg i hvert fald skal have på hylden igen. Den er ikke overdrevet smagsfuld, ej heller stærk, men derimod dejlig mild, velafbalanceret og med en behagelig humlesmag som jeg, i modsætning til Maria, finder ganske veltilpasset. Absolut ikke det ringeste danske skud på en ale.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
24. oktober 2006 21:14 af Maria
Det er en rødbrun ale med et flot skum. Duften er maltet og let krydret. Mundfølelsen er til den fede side, sikkert på grund af sødmen. Smagen er sødt maltet, let krydret og jeg synes den er lidt ubalanceret, humlen passer ligesom ikke sammen med resten. Den vil givetvis finde mange tilhængere, men ikke mig. 1593
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Finn
19. oktober 2006 23:14 af Finn
Hælder absolut mest til Mai-Britt & Henrik's anmeldselse af denne øl. Jeg synes det er en rigtig god ale, som jeg ikke er i tvivl om vil blive genanskaffet. Jeg synes der er en fin, ristet maltsmag af karamel, tobak og lakrids over øllen. Bærsmagen, som beskrivelsen lover, har jeg dog svært ved at genkende i smagen. Alt i alt en af de bedre danske ale's til prisen.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
8. oktober 2006 18:53 af Gamlegrå
Hillgård i Vorupør 8 kr

En øl t de penge - kan den gøre sig gældende..... Fin farve - lidt manglende skum - ok duft mangler dog tydelig kraft / længden for at toppe - Smagen r ok - lidt let dog men ok , d r kun godt 5 % - en udemærket øl / ale , men kun i kraft af prisen som nok bliver lav - for smagsmæssigt mangler den meget.......Vil hellere købe 16èren t enhver tid
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Kask
29. september 2006 22:54 af kask
Så kom den endelig, en masseproduceret ale, fra bryggeriet som efter eget udsagn, muligvis laver den bedste øl i verden.

Dette må være noget af det nærmeste man kommer en dansk ale, den minder nemlig hverken om en engelsk eller belgisk ale, derimod har den visse ligheder med Refsvindinges AZ Ale#16.
Skum og kulsyre er meget pilsner agtigt, det er en sød og middelfyldig øl, med noter af karamel og brun farin, sjovt nok er der ligesom anstrøg til en sprittethed som heldigvis ikke bliver til noget.
Tobaksnoter !, Carlsberg mener deres ale rummer tobaksnoter, jeg har godt nok aldrig prøvet at tykke på tobak, men jeg kunne ikke genkende noget i den retning.

Det er ikke nogen fantastisk ale, men vel egentlig en rimelig god øl i forhold til prisen.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mai-Britt & Henrik
13. juli 2006 09:21 af Mai-Britt
Fin mørk gylden farve, og en dejlig frugtagtig duft. Smagen er let, sød og præget af frugt. En dejlig overraskende god ale, der absolut skal drikkes igen.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,21875