G2B-ØL fra Bunny Brewery
G2B-ØL
Navn G2B-ØL
Bryggeri Bunny Brewery
Første bryg 2006
Øl type Belgian Dubbel
Alkoholprocent 6,7%

Beskrivelse
Brygger(e) Mary & KilkennY Håndbryggeri Bunny Brewery
Profil KilkennY Brygdato15. april 2006
Type Belgian Dubbel Tappedato 2. maj 2006

Bryggerens egen kommentarer
Dette bryg kom til verden i et forsøg på at glæde guidens brugere. Det er brygget med tanke på en kraftig dubbel, der rummer mange smagsnuancer. Men døm den selv og velbekomme.

--------------------------------------------------------------------------------
Ingredienser
Malt: 2 kg weyermann pilsner (2,5-3,5 ebc), 2 kg weyermann cara hell (20-30 ebc), 1,5 kg weyermann cara wheat (100-140 ebc), 100 g chocolate wheat Humleblanding: 20 g challenger (7,1 % alpha), 20 g colombus (11,6 % alpha), first gold (8,2 % alpha). Ekstra humle: 5 g challenger. Andet: 400 g soltørrede abrikoser, 400 g tørrede bananer, 450 g jumbo rosiner, 750 g mørk sirup, 190 g mælkechokolade (påskekaniner), 5 g klar urt.

Mæskning 75 min ved 55 grader, 60 min ved 67 grader, 15 min ved 75 grader, sparkling
Gærtype WLP500 Trappist ALe Yeast
Alcohol (%) Vægtfylde (OG) Vægtfylde (FG) Bitterhed (IBU) Farve (EBC) Volumen (liter)
6,7 1070 1020 - - 17

Mæskning
Malt / Div. tilsætning EBC Vægt(g)
Weyermann pilsner 2,5-3,5 ebc 2000
Weyermann cara hell 20-30 ebc 2000
Weyermann cara wheat 100-140 ebc 1500
Chocolate wheat 800 100

Urt kogning
Humle / Div. Tilsætning Alpha(%) Vægt(g) Kogetid(min)
20 g humleblanding, abrikoser, bananer, rosiner, sirup og chokolade 0 20 60
20 g humleblanding 0 20 30
20 g humleblanding og klar urt 0 20 15
5 g challenger humle 0 5 0

Karbonering (gram per liter)
125 g sukker tilsat ca 17 liter
Eftergæring

Diverse brygnoter
De 5 g ekstra challenger humle tilsættes urten under tapning til gærspand.


Genanmeldt af KilkennY via mobil.g2b.dk
28. juli 2011 08:26 af KilkennY
G2B øllen. En klassiker fra april 2006 og dette må være sidsten. Den er i hvert fald i den næsten obligatoriske sidste-flaske hos Bunny Brewery. 
Farven er sort og skummet råhvid, cremet og holdbart. Duften moden, af belgisk gær, chokolade og god humle. Smagen er frisk, chokolade lækker, svag bitter og slutter af med et belgisk præg af gær. Mundfølelsen er medium fed og kulsyren afbalanceret. 
Klasse bryg der repræsentere hjemmesiden godt. 

 • Stemningsbilleder (2)
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Christian
26. marts 2007 01:12 af Christian
Meget smuk øl. Meget mørk kastanje med et holdbart lysebrunt skum. Klassisk dubbelduft af tørrede frugter, malt, og lidt chokolade. Lidt spøjse smagsnuancer og ret sød til min smag. Man fristes til at tro at den også kunne have klaret et år mere i kælderen. Tak for øl Kenni!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Jonas
24. marts 2007 17:02 af Mr_Bungle
Det er vildt sejt I har brygget en G2B-øl. Så får nørdfaktoren altså lige et nøk opad, og det kan jeg dælme godt lide!

Nå, øllen holder dog ikke helt samme høje kvalitet som jeres hjemmeside (den får 10 ud af 10!). Umiddelbart tager den sig flot ud i glasset og har også en fin og lovende duft, men der er et eller andet metallisk syrligt ved øllen, jeg ikke rigtig kan lide. Om det skyldes en urenhed i flasken, eller det bare er min gane, der er feinschmeker, ved jeg ikke. Oven på Double Trouble blegnede den noget, men jeg synes stadig det var vildt sejt at drikke en øl med navnet G2B!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Kask
11. januar 2007 23:38 af kask
G2B minder mest om en let stout uden kaffesmag. Det er en forholdsvis sød øl, med en mørkristet maltsmag der rummer noter af moden frugt, og så er der da også smag af chokolade, men det er ikke så markant. Alkoholen fylder mere end ved de belgiske dubler jeg har smagt, men det bliver ikke for meget. Det eneste negative der er ved G2B-øl er en kedelig syrlighed, som jeg ikke synes der burde være i en dubbel. Syrligheden er heldigvis ikke så dominerende. Det er faktísk en udmærket øl.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af 2meterSmølf
4. januar 2007 21:43 af 2meterSmølf
Brygget den 15 april 2006.

Jeg har længe glædet mig meget til denne øl. Tak til Kenny for at dele og tak til Allan for levering.

Ved første syn blev jeg lidt skuffet. Jeg har flere gange lagt mærke til øllens etiket her på siden og troede at det var et dårligt billede. Desværre viste det sig at billedet på hjemmesiden gengav et meget korrekt billede af øllens etiket.

Nu til det positive. Der er utrolig meget smag i denne øl. Første mundfuld var meget frugt agtig, nok mest abrikoserne jeg kunne smage. Ved anden smagsprøve smagte jeg ikke abrikoserne så tydeligt men mere en kombination af forskellige frugter. Eftersmagen er karameliseret.

Jeg syntes at øllen smager af en krydsning mellem en dubbel og en Brown Ale

Flot mørk farve der ikke er til at se igennem.

Jeg syntes at dette er en rigtig god øl som jeg syntes at alle andre der er aktive SKAL smage og alle bør også smage.

Igen mange tak for denne smagsoplevelse, jeg vil med glæde smage en fremtidig bryg af denne øl.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Allan
23. december 2006 11:19 af Allan
Takker for Gaven.... Denne øl kan G2B med rette være stolt af. Kraftig med nogen skum og ikke så megen kulsyre, farven er mørk rav .Den minder en del om eller er lidt der hen ad, de gode belgiske øl. I serdeleshed en øl jeg gerne vil nyde igen. Så er det jo godt der lige er kommet Julegaver fra det lille bryggeri.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Carsten
1. november 2006 13:06 af ølmunden
Tak til Killkenny for denne fine øl. Farven er meget dyb mørk ravfarvet, næsten mørkebrun og lilla. Super lækkert cremefarvet hoved som bliver på overfladen. Duften er intens og med kraftig blomme(måske rosin), karamel, krydderier som nelliker, kardemomme og frugt. Smagen er sødmefyldt, med en del alkohol. Der er rosiner, banan, gær og krydderier. Reletiv tynd krop, men med en stor duft. Der er en utrolig flot balance trods en meget speciel "surhed" i øllen.
****** ud af 10 mulige.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Finn
6. oktober 2006 22:41 af Finn
Da jeg i forvejen er godt oppe og køre på belgisk øl var det med spænding at kapslen blev vippet af denne øl, som er mit første bekendtskab med det herostratisk berømte kaninbryggeri "out west".

Og det er da slet ikke dårligt gået med denne dubbel, som har en dejlig duft og smag af søde frugter, hvor den modne banan synes at have et lille overtag. Skummet var flot og velduftende ved ophældningen, men blev lidt for hurtigt forvandlet til en ultratynd hinde på glassets overflade.
Der er en udefinerlig eftersmag i brygget, som jeg ikke rigtig kan definere - måske er det de på etiketten omtale "lovebunnies", som jeg ikke rigtig har tjek på? Chokoladen synes jeg ikke rigtig at kunne finde i smagen!

Jeg sidder og er ved at lave en fest-CD til en - forhåbentlig animeret - selskabelig sammenkomst på mit arbejde, og det føler jeg mig da rigtig godt klædt på til efter indhalering af dette overraskende vestjyske bryg.

Tak til KilennY for denne dejlige og uventede gave, der blev afhentet i Vinens Verden i Slotsgade i Odense - hvor der også røg et par ekstra goodies i posen
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
20. september 2006 08:02 af Gamlegrå
En spændende øl - delikat duft / skum m en anelse for " mørk " duft - men m modne frugter m.m også - smagen r som duften præget af svesker - rosiner - nødder . Men eftersmagen minder om en mild Stout / kraftig Brown Ale - men en aldeles udemærket øl , som v længere lagring sandsynlig vil blive mere " Belgisk "
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Taaen
19. september 2006 21:59 af Aaen
Vi glædede os meget til at anmelde denne øl - de stærke belgiske øl er nu engang favoritterne her i det nordsjællandske. Farven er flot og helt klar, og skummet står ganske pænt og længe. Duften er præget af mørk malt med antydninger af banan. Øllen er lidt flad i munden og smagen forsvinder hurtigt. Der mangler en del sødme i forhold til stilen. Tilbage er den meget kraftige bitterhed fra humlen - alt for meget bitterhed til en dubbel.
Selvom smagen rammer et stykke fra en traditionel dubbel er det bestemt en drikkelig øl - minder i virkeligheden nok mest om en mild stout.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mary
15. september 2006 16:11 af Mary
Denne øl har jeg glædet mig enormt meget til at smage, og jeg har med længsel kigget på den lille 25 cl flaske, der var tiltænkt mig.
Det er en mørk lille sag, og duften er umiskendelig belgisk med de tørrede frugter og den kandiserede duft. Skummet falder hurtigt. Der er forbavsende meget kulsyre i, og jeg synes den virker ret tynd i det. Smagen er ikke voldsom, men eftersmagen er brændt karamelliseret, lidt ligesom brændte mandler.
Jeg kan desværre ikke finde bananen i øllet.
Når jeg tænker på alle de mærkelige (og lækre) ting, vi har kommet i under brygningen, synes jeg, det er lidt skuffende, at jeg faktisk kun kan smage det brændte sukker...
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Margit/Egon
6. september 2006 20:25 af EgernGammelmoster
Utroligt flot skum, der virkeligt "står" meget længe. MEGET mørk farve.
Smagen er fantastisk - sød, men alligevel med en bitter chokolade-
eftersmag. Den søde smag stammer nok fra rosiner/abrikoser/bananer
og sirup - mange spændende ingredienser - ikke mindst chokoladekaninerne!?
GOD gevinst for et godt "øl-på bymuren i Toscana-billede"
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mai-Britt
21. juli 2006 18:52 af Mai-Britt
Man kan godt fornemme frugt i denne øl, især banan som jeg ikke bryder mig særligt meget om i øl. Der er også en smule chokoladesmag i baggrunden, men banansmagen dræber den lidt! Det er ikke den bedste BB-øl jeg har smaget - men det er heller ikke den værste....
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
15. juni 2006 21:29 af Maria
Tappedato 02.05.06. På kraftig opfordring fra bryggerne (eller i hvert fald Kenni) åbner jeg den 11.06.06 modvilligt den ene af mine tre præmieflasker af dette fåtallige og sjældne bryg. Og det på trods af at det er barnerov, for den burde modne et par måneder mere.
Men som sagt så gjort og indholdet afslører en mørk brun drik med et mega stor og særdeles lækkert, cremet og holdbart skum. Duften er præget af hårdtristet malt, gær og frugt. Mundfølelsen er flad. Smagen er præget af hårdtristet malt, frugt, bl.a. rosin, chokolade, lidt lakrids og sirup. Smagen er stadig en smule skarp i kanterne, men den har tydeligvis potentiale, og jeg glæder mig til at smage den næste om et par måneder eller mere, og så håber og tror jeg at den har lidt mere sødme og dybde. Heldigvis var der ikke hår i brygget, men måske er påskekaniner/lovebunnies (som jeg ikke aner hvad er) uden hår??
Hvis I havde puttet påskeharen i, så var jeg den, der var skredet
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
2. juni 2006 21:51 af KilkennY
Anmeldelse Nr. 300 blev en prøvesmagning af G2B-Brygget, som i dag er nøjagtig 1 måned gammel (Fra tappedato).
Øllet står flot, sort med et brunt skum der falder lidt sammen lidt hurtigt (Det bliver forhåbentligt bedre med tiden). I duften fornemmer jeg tydeligt noget banan, dog uden at kunne huske hvad vi kom i gryden, samtidig med, at en form for moden blomme og noget chokolade sniger sig ind.
Smagen er stadig lidt tynd, hvilken vi helt klart forventer bedre med tiden, men trods det, er den allerede fuld af fylde, smag og eftersmag. Smagen og mundfølelsen er dog langt fra det vi forventede, og jeg må erkende, at den pt. minder mere om en Stout, end den Dubbel vi havde forventet os.
Jeg synes ikke på nuværende tidspunkt at øllen er drikkeklar, men det kunne være meget sjovt f.eks. at få den ene af Marias anmeldelser på nuværende tidspunkt. (Go’ Maria, Maria..)
PS: Husk at denne øl gives væk gratis til dem der ønsker at anmelde den.
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,328125