Y-Lakridsstout Røget 2006 fra Bunny Brewery
Y-Lakridsstout Røget 2006
Navn Y-Lakridsstout Røget 2006
Bryggeri Bunny Brewery
Første bryg 2006
Øl type Foreign Extra Stout
Alkoholprocent 7%

Beskrivelse
Brygger(e) KilkennY & Mary Håndbryggeri Bunny Brewery
Profil KilkennY Brygdato15. marts 2006
Type Foreign Extra Stout Tappedato 26. marts 2006

Bryggerens egen kommentarer
Med udgangspunkt i opskriften på den originale Y-Stout Røget 2005, er denne Lakridsstout blevet til. Der er blevet tilsat 50 g. lakridsrod, for at give dette specialbryg endnu en dimension.

--------------------------------------------------------------------------------
Ingredienser
Malt: 2,5 kg røgmalt, 1,1 kg cara gold, 1 kg mørk hvede, 0,4 kg carafa chokolade Humleblanding: 20 g mittlefruh, 20 g colombus Andet: 250 g lys chokolade, 850 g honning, 50 g lakridsrod, 5 g klar urt

Mæskning 45 min. ved 55 grader, 45 min. ved 60 grader, 45 min. ved 65 grader, 15 min. ved 75 grader, sparkling
Gærtype WLP 010 10 yr. Aniversary Yeast Blend White Labs
Alcohol (%) Vægtfylde (OG) Vægtfylde (FG) Bitterhed (IBU) Farve (EBC) Volumen (liter)
7 1063 1011 - - 20

Mæskning
Malt / Div. tilsætning EBC Vægt(g)
Røgmalt 2500
Cara Gold 1100
Mørk Hvede 1000
Carafa Chokolade 800 400

Urt kogning
Humle / Div. Tilsætning Alpha(%) Vægt(g) Kogetid(min)
10 g humlebalnding, chokolade og honning 0 0 60
10 g humleblanding 0 0 45
10 g humleblanding og lakridsrod 0 0 30
10 g humleblanding og klar urt 0 0 15

Karbonering (gram per liter)
150 g sukker tilsat til ca. 20 liter øl
Eftergæring

Diverse brygnoter


Genanmeldt af KilkennY via mobil.g2b.dk
22. juli 2011 17:07 af KilkennY
Lakrids stouten er fra 2006 og holder faktisk stadig et godt skum. Smagen er også stadig god med masser af lakrids, ristet mørk malt, kaffe og chokolade. Duften er desværre begyndt at halte lidt, hvilket måske nok vidner om at øllen nu kører på lånt tid.
Så jeg må i kælderen og have resten af flaskerne på køl, så de kan nydes inden det er for sent. 

  • Stemningsbilleder (2)
  • Anmeldelsen

Genanmeldt af KilkennY
31. oktober 2008 20:03 af KilkennY
Med ca. 2 et halvt år på flaske har denne røgede Y-Stout virkeligt forbedret sig. Skummet er blevet tykt og cremet. Den har ikke meget røg i duften, men er til gengæld sød og honningagtig. Smagen er præget af mørkristede malte og lakrids. I eftersmagen sparker lakridsroden virkeligt i gennem, så man er ikke længere er i tvivl om at det er lakridsøl man har fat i.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mary
18. januar 2008 20:57 af Mary
Lakrids stout er en af Kennis bedste stouts, synes jeg. Den røgede smag går godt med den bløde smag af lakrids. Duften er lakridssød og en smule røget. Smagen er som sagt røget, fyldt med lakrids og bare dejlig. Jeg kan virkelig godt godt lide den!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
5. oktober 2006 17:20 af KilkennY
Jeg havde store forventninger til dette bryg, da den jo skulle følge op på Y-Stout Røget 2005. Hvad det angår skuffer den lidt. Når det nu er sagt, skal man jo ikke sammenligne sine små børn, men derimod se dem som individualister. ;o) For det første er De jo to forskellige årgange, og desuden indeholder ham her jo lakrids. Nå til øllet.
Y-Lakridsstout Røget 2006 er sort som natten, og skummet står højt, flot og længe. Duften er en lille smule røget, dog ikke så meget som ventet, men nok til at det kan anes. Samtidig spiller en lidt sjov sødelighed ind, som jeg ikke kan pinpointe.
Smagen er kraftig, ristet og bitter. Lakridsen smager kun svagt igennem, hvilket nok er det der i virkeligheden skuffer. Han hedder jo Lakrids...! ;o)
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
24. september 2006 20:39 af Masn
Søndag aftens "godnat-bajer" blev denne lille buttede sag.
Første mundfuld efterfølges af en dyb mandlig "hosten" hø-hø, da smagsløgene får en over nakken.
Men som med alle gode stouts, vender man sig til smagen, og tilbage står man med en velduftende og temmelig vellykket mørk øl.
I like it!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Taaen
19. september 2006 22:12 af Aaen
Denne øl er virkelig flot i syns- og duftindtryk. Skummet har stoutens flotte brune farve, og står længe. Duften af de mørke malte er kraftig og tillokkende. Den kunne godt have haft lidt mere fylde og den lidt tynde smag skjuler at den faktisk holder 7%. Skru kraftigt op for både lakrids og røg i næste version - det vil pynte. Men alt i alt en god øl - rart at der for en gangs skyld ikke er alle mulige mere eller mindre mærkelige smagsstoffer tilsat.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af P
16. september 2006 21:23 af Pman
Jaaaaaa! Igen et mesterværk fra mesterbryggerne. Min anmeldelse bliver NÆSTEN en tro kopi af anmeldelsen af Y stout røget 2005. Og det er jo godt ...! MEN jeg havde håbet på lidt lakrids i denne, sådan som etiketten lover. Men den skal man lede efter i smagen (som jo er KANON, se anmeldelsen af ovenstående). Jeg ville personligt anbefale at Y lakridsstout 2007 skulle piftes op med en lille anelse engelsk lakrids. Så tror jeg den er i skabet. Altså i lakridsversionen, for den anden er pingeling allerede.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Margit/Egon
6. september 2006 22:05 af EgernGammelmoster
Højt skum, som "står" flot og længe. En meget, meget mørk øl. Smagen af lakrids (engelsk
lakrids, efter min mening) er markant. Lidt røget eftersmag.
Endnu en smaddergod øl fra kaninbryggerne.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
5. juni 2006 17:52 af Maria
Allerførst vil jeg sige at jeg synes det er en utroligt flot detalje at etiketten er bundet om halsen på flasken med et stykke snor!
Og så til brygget....
Det er et brun/sort bryg med et Ok skum. Duften er præget af hårdtristet malt og chokolade. Smagen er en anelse tynd lige i begyndelsen, men så kommer der røg, lakrids, lakridsrod, lys chokolade og honning.
Hvor er det dejligt at smage en stout fra denne Y serie som ikke er tilsat flavour af nogen art, hold da op hvor det pynter.
Tusind tak for denne dejlgie stout og: Go - Kenni GO, jeg er vild med den!!!!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,2109375