Black Beer fra Monteith’s Brewing Co.
Black Beer
Navn Black Beer
Bryggeri Monteith’s Brewing Co.
Første bryg
Øl type Schwarzbier (Black Beer)
Alkoholprocent 5,2%

Beskrivelse
Monteith's sprøde og bløde Black Beer er sprødere end søde schwarzbiers og blødere end barske stouts. Det er en øl der er håndbrygget på en blanding af fem førsteklasses malte for at opnå en kompleks dybde i smagene med dominerende noter af kaffe.

Spændende beskrivelse

Monteith's Black Beer er i en klasse for sig, indenfor traditionen for meget mørke West Coast øl, brygget før indførelsen af ølrestriktionerne i New Zealand under 2. verdenskrig.

Efter nutidens standard, er Monteith's Black Beer karakteristisk, med et højere alkoholindhold end masseproducerede øl og en sprødere mørke maltethed. Denne komplekse maltede egenskab skinner igennem fra brugen af forskellige førsteklasses malte. Med egenskaberne fra det sprøde, nødder, karamel, chokolade og kaffemaltene, er det en speciel ølsmag, som er nært beslægtet med de historisk bryggede schwarzbiers der blev bygget på New Zealands vestkyst.

Monteith's bryggere har udviklet traditionelle gæringsegenskaber, hvor de forener bærfrugtnoter med en aromaen fra den komplekse blanding af malte.

Fakta

Monteith's Black Beer har en indbrygningsprocent på 1051, et alkoholindhold på 5,2% og en FG på 1012+. Denne kombination giver en kraftig blød krop som forsætter udviklingen mens øllen nydes.


Anmeldt af KilkennY
1. december 2016 10:37 af KilkennY
Monteith's Black Beer, 5,2 %.
Nydes på Osteria da Gina i Matamata, NZ. Flot sort øl i frosted Peroni glas. Fint kaffebrunt holdbart skum. Smag og duft af Kaffe, chokolade, kiks, karamel. Meget mild i både smag og eftersmag, og uden megen bitterhed.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
19. marts 2006 18:22 af Maria
Denne New Zealandske Schwartzbier har jeg glæder mig til at smage, og jeg har længe gået omkring den, fordi jeg syntes den så spændende ud - men var samtidigt bange for at den ville skuffe!
Den er sort/brun og har et flot skum - duften er herligt præget af ristet malt og lakrids, hvilket går igen i smagen, der har en let, lækker lakridsbitterhed.
Det er en rigtigt dejlig fortolkning af den tyske Schwartzbier, men i min mund ligger den nærmere de skotske black ales, idet den har kraft og styrke i smagen og ikke har den tyske sødme, som jeg ikke er så vild med.
Så et stort UHHM, til denne New Zealænder, som Mogens N har hjemslæbt til mig - tak for det
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

6,445313E-02