Porter fra Ølfabrikken
Porter
Navn Porter
Bryggeri Ølfabrikken
Første bryg 2005
Øl type Robust Porter
Alkoholprocent 7,5%

Beskrivelse
Smagen og duften er domineret af tørrede frugter med vinøse nuancer. I baggrunden lurer ristet malt, der tilfører noter af bitter, mørk chokolade, suppleret af en lang sød karamelsmag fra bla. brun farin. Gæring ved høj temperatur med en engelsk ale gær tilføjer kompleksitet.

Den markante restsødme og frugtige aroma gør denne øl til en velegnet ledsager til desserter hvor der indgår chokolade, svedsker eller brændte figner, hvis den serveres let afkølet - dvs. omkring 8-10 grader.


Anmeldt af JanLaursen
14. august 2010 00:02 af JanLaursen
Har lige drukket den sidste dåse jeg havde på lager af denne øl.Hvillken skam, for det ser ud som om at den nu er udfaset af Ølfabrikkens portefølje. Shame on u, Gourmetbryggeriet!!!
Kulsort øl med flot nougatlækker skumkrone, brændt og røget duft af bacon og kaffe og lejrbål. Nuancer der går igen i smagen, der er vild og barsk og også indeholder noter af figner, tørret frugt, mørk bitter chokolade og engelsk lakrids. Eftersmagen er lang og voluminøs og overvældende. Fremragende øl - tænk sig at den ikke produceres længere, suk - Gourmetbryggeriets stategi med at hælde den på dåse og sælge den til næsten ingen penge var forfejlet (som næsten alt andet ved dette bryggeri).
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
16. april 2009 19:41 af Ment0
En glimrende kaffesort porter med et tæt nøddebrun skum. Bitterheden fra humlen er tilstede, men det ikke mere end at den godt kunne have fået lidt tilsat lidt mere humle.. Der er masser af lakrids, chokolade, kaffe, kakao samt hasselnød aromaer.. Igen er der ros til Ølfabrikken for dette geniale dåseøls koncept..
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
1. august 2008 12:20 af KilkennY
Ja, skal jeg være helt ærlig, tror jeg nu nok at den smager som den på patentprop flaske, men det virker nu lidt underligt det her med dåsen. Nå pyt.
Øllen bliver nydt, meget velfortjent, efter to dages hårdt arbejde med nye bed i gårdhaven, hvor der er blevet slæbt adskillelige tons sten til.
Øllen smager mørkristet og røget og er, efter min mening, på højde med den på flaske. Udseendet mv. vil jeg lade dem som har haft øllet i glas om at beskrive.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
24. april 2008 20:37 af Gamlegrå
Dåse udgave 10 kr
Kulsort & m kraftigt skum , som står / ligger fast og brunt - duften r malet kaffe - røget kød - bitter choko - brændte mandler
Smagen r tydelig bitter - og m de samme indtryk bla som i duften - En god og behagelig Porter , som ikke r for ekstrem for mig .
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Christian
15. marts 2007 02:39 af Christian
Har i løbet af 2006 udviklet sig fra at være en ny og spændende "WOW" oplevelse til min klare favorit i verden, ikke mindst efter at Ølfabrikken i efteråret blev tilgængelig i Odense. I et anfald af overmod åbner jeg en flaske lige efter en Westvleteren 12, for at sammenligne de to favoritter. Den fuldkommen uigennemsigtigt sorte øl med lysebrun skumkrone er den smukkeste øl i min verden. Duften trænger fuldt ud igennem 1cm skum, og indeholder passende mængder humle, gær og brændt malt. Chokolade, kaffe, trækul, med både frugt og blomster henover. Skal jeg være sentimental (og det skal man vel på en ordrating uden tal?) er det måske den gamle spejder der får tyve års minder om sommerafteners lejrbål serveret i én duft...
Og når man smager bliver det bare bedre. Den intense brændte bitterhed, med rigelig humle lagt oveni, balanceres af frugtigheden, en svag sødme og en knastør afslutning.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af michael
9. februar 2007 16:47 af Mr.Porter
Endelig fredag og fyraften,og ja der skal smages på øl fra ølfabrikken,valget er deres meget roste porter,og man må sige at den lever op til ens forventninger om en god porter,for alle de gode smagsnuancer er bare tilstede,kaffe røgsmag,dejlig bitter chokolade engelsk lakrids det er der bare
den flotte cremet skumkrone udeblev dog ,men masser af ros til ølfabrikken det har i gjort godt
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
28. december 2006 22:18 af Sigmund
Smakt under RBESG 2006 i Göteborg, Grand Tasting. Svart farge, intet skum. UTSØKT aroma: røstethet, fin kaffe, sjokolade, lakris, eik og tobakk. Smaken har en avgjort maltsødme, røstethet med toner av kaffe, og rikelig med mørk sjokolade. En meget god porter!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom
18. september 2006 19:00 af Mr_Bungle
Hvilken duft!!! Hvilken duft!!! Har lige hældt den op er helt blæst væk over duftnauncerne: Brændt, røget og af kaffe lugter denne porter fra Ølfabrikken. Jeg tjekker straks flasken for at se, om dette virkelig kan være en porter, men ser så at den holder 7,5 % og altså er en slags pseudoporter hen ad Limfjordsdjævelen. Men hold da helt fast til øl! Første tår afslører en fuldfed og olieret øl, der spiller på alle tangenter. Smagen er simpelthen den rene perfektion og til at besvíme over: kaffe, mørk bitter chokolade, lakrids etc. men med en klar overvægt af sødme hen ad farin. Alt en porter/stout skal byde på. Det her er sammen med Black Chocolate stout den bedste porter/stout jeg har smagt!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
25. juli 2006 20:14 af Maria
Endelig lykkedes det mig at finde et eksemplar af den øl, der blev kåret som årets ølnyhed 2005.
Det er med stor spænding jeg hælder den kulsorte porter i glasset, mens jeg nyder synet af den mørk nougatfarvede skumhat. Skummet er meget cremet og holdbart, og duften er præget af ristede malte. Mundfølelsen er fed og olieret. Smagen er herligt præget af ristet malt med noter af bitter chokolade, mørk frugt, lakrids, farin og der er en dejlig lang og bitter finale. Det er en rigtigt dejlig porter!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,171875