Carls Hvede fra Carlsberg Danmark
Carls Hvede
Navn Carls Hvede
Bryggeri Carlsberg Danmark
Første bryg 2003
Øl type Weizen/Weissbier
Alkoholprocent 5,8%

Beskrivelse
Carlsberg Hvede har skiftet navn til Carls Hvede og har samtidig fået nyt udseende. Den gode smag er uændret. Carls Hvede er brygget på 60% hvede og er inspireret af gamle europæiske traditioner.

Den ravgyldne øl fås kun som fadøl på udvalgte restaurationer.

Carls Hvede har en frugtagtig aroma. Brugen af overgær, gør øllet mere syrligt og frugtagtigt. Kombinationen af hvedemalt og karamelmalt giver en fyldig og sød smag.

Carls Hvede er en klassisk hvedeøl i stil med den traditionelle tyske Hefeweissbier, den er en skatteklasse 2 øl med et alkoholindhold på 5,8%.

Carls Hvede er ravgylden med en mørkere karakter end pilsnerøl.

Da den er ufiltreret, vil øllet fremstå med et uklart udseende. Endelig har øllet et kraftigt skum.


Genanmeldt af KilkennY via mobil.g2b.dk
26. juli 2012 13:39 af KilkennY
Carls hvede nydes i sommerhuset på måske årets varmeste dag, mens Ellen sover til middag. 
Øllet står meget flot trods et sparsomt skum. Farven er mørk, dyb orange og fremstår ufiltreret. Duften er præget af en god balance mellem hvedemalten og caramalten, men også humle og alkohol sætter sit præg. Smagen er frisk, fyldig, karamelsød, hvedemaltet. Humle og kulsyre gør den let og frisk, mens alkohol og hvede gør den medium tung. 
En simpel øl som trækker i mange retninger, men som samtidig kan bære det. 

  • Stemningsbilleder (2)
  • Anmeldelsen

Anmeldt af kask
15. februar 2007 23:05 af kask
Ved ophældning dannes et højt og flot skum der dog hurtigt lægger sig. Smagen rummer ikke overraskende, noter af hvede og citrus, øllet har en udmærket fylde, der er åbenbart brugt lidt mørkere malte, så denne hvede lander et sted i nærheden af en dunkel weissen. Desværre er der ingen frugtagtige noter af banan, noget som man ellers finder i de fleste tyske hvedeøl.
5,8% er jo ikke alverden, men jeg synes alligevel alkoholen fylder for meget.
Det er ikke en øl jeg kommer til at spendere flere penge på.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
6. februar 2007 17:54 af Sigmund
Fra fat på en tyrkisk restaurant i Odense (hadde den også ved to andre anledninger i Danmark). Servert for kald.
Overraskende mørk farge, oransje til brun, uklar.
Moderat men god typisk "hefe" aroma og smak, akseptabel humle. Gikk godt sammen med den tyrkiske buffeten. Behagelig ettersmak av nellikkrydder.
Slett ikke verst!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af klausbruun
5. februar 2007 16:40 af klausbruun
Carls Hvede er en overordentlig ufiltreret øl, der kræver et par minutter på hovedet for at få opløst gær- og hvederester i brygget inden øllet rammer ganen. Herved for øllet en fyldigere smag af hvedeøl omend farven samtidig bliver mindre tiltalende.
Smagen er kraftigere og mere nyanceret end mange andre danske hvedeøl. Desuden holder den også en del mere alkohol end en almindelig pilsner.
Øllet er fra Carlsberg og naturligvis kan smagsoplevelsen ikke leve op til den tyske og belgiske
bryggerier kan levere, men det er efter min mening den bedste danske hvedeøl i sin prisklasse.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
9. oktober 2006 11:24 af Maria
Jeg smagte denne øl første gang under ølvalget det år, den var med. Da kunne jeg godt li' den, formentlig fordi den ikke smagte ret meget af hvedeøl, for de første hevedeøl jeg smagte et par år senere, kunne jeg jo ikke døje. At jeg så i dag er meget glad for typen, er en helt anden snak.
Men tilbage til Carls Hvede, som nu er på flasker igen. Det er en gylden, diset hvede med et flot skum. Duften er lovende præget af frugt og banan, men så kommer smagen. den er ganske vist let sødlig og har svage noter af banan, men det er som om der er blandet pilsner i brygget for at gøre den mindre udpræget, og det er en skam. den mangler hvedepræg, saft og kraft. Og hvis vi ser på alternative mainstreamhvedeøl herhjemme i samme prisklasse, så er Royal Weiss et meget bedre bud. 1584
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
22. september 2006 14:57 af KilkennY
Tidligere kunne denne ravgyldne øl kun fås som fadøl på udvalgte restaurationer, men sådan er det heldigvis ikke længere. Nu kan den nemlig købes på flaske.
Jeg husker den svagt, fra når jeg har smagt den fra fad, som en lidt flad hvedeøl uden det helt store hokus Pokus. Nu sidder jeg her med flaske-udgaven og synes faktisk rigtigt godt om den. Duften er som i mange gode tyske og østrigske weissbiers, hvedet og gæret med et lille snert af krydderi. Smagen er igen hvedet, mens den samtidig driller med både en citrus- og en syrlighed. Eftersmagen har en god afstemt bitterhed, som dog, efter min smag, godt kunne have været en lille smule mere afdæmpet.
Konklusion: Skummet skuffer en smule pga. af dens lidt dårlige holdbarhed, og kulsyreboblernes størrelse kunne jeg godt have tænkt mig lidt større. Ellers er det en yderst velsmagende og dejlig hvedeøl, som næsten er på højde med Royal Weiss, som jeg stadig mener, er den bedste danske hvedeøl på markedet.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,140625