Julius fra De 5 Gårde
Julius
Navn Julius
Bryggeri De 5 Gårde
Første bryg 2005
Øl type Blonde Ale
Alkoholprocent 6%

Beskrivelse
Flot gylden farve og fyldig smag kendetegner en ny serie specialøl fra De 5 Gaarde. Dansk bryg med stolte traditioner brygget med omhu af nænsomt maltet maltbyg fra egne marker og tilsat humle. Øllet er brygget som i gamle dage, med en forenkling i produktionen og en ekstra lagring af malten, hvilket giver en flot gylden farve. Byggen er maltet af Fuglsang Maltfabrik og øllet er brygget efter en speciel opskrift af Harboes Bryggeri i Skælskør.

Julebryggen har vi døbt Julius efter tidligere Lensgreve Julius Wedell af Wedellsborg.

Ølserien præsenteres i en flot 1/2 liters flaske med en lille historie i relation til navnet.


Anmeldt af KilkennY
15. december 2009 07:40 af KilkennY
Julius fra De 5 Gårde blev smagt til hakkebøf i brun tapetklister med tilhørende rødkålssalat.
Øllet er ganske pænt orange/rød med et flot hvidt skum. Duften er af sukker, karamelmalte og en anelse af muggen græs. Smagen virker for mig lidt for sød og har et jordslået præg over sig, men derudover er den ganske drikkelig.
Jeg er ikke ret vild med denne øl…
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan Laursen
12. september 2009 00:16 af JanLaursen
Danmarks dårligste øl? Måske....Harboe - under andet navnedække, skam jer!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
3. november 2007 10:31 af Gamlegrå
Daglig Brugsen

Har ikke den store tiltro de 5 Gaarde - men d skal jo prøves..........
Mørkt bryg - tydelig sødlig & maltes duft , m kun en smule krydrethed til at tage over - smagen r mget Juleøls agtig på den DÅRLIGE måde - sød - flad - minimal smag generelt - en kedelig øl . efter min ringe mening ikke pengene værd - mere køb i eks tilfældige discount Julebryg end denne . Skal prisen op i dette her leje må man forvente mere m rette
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Calender
2. november 2007 22:15 af Calender
Idag er det J-dag - men i ren benægtelse over at deltage i dette galskab, har jeg købt en anden julebryg... Nemlig: Julius fra ´De 5 Gaarde´.
Men føj for den lede en skuffelse. Den er utrolig sødelig og har ganske rigtig en lille antydning af bitterhed i eftersmagen. Den smager meget som en øl som man kan købe på tilbud - men jeg tror jeg gav snart 40 spir for denne. Jagten på en god DANSK julebryg går videre...
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
26. august 2007 14:25 af Ivan
Mørkegylden øl med et tyndt skum, dufter maltet men er noget tynd og ubalanceret.
Smagen er ligeledes præget af malt og svagt af nødder, svag bitter afslutning.
Endnu en uinteressant øl fra de 5.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af 2meterSmølf
9. december 2006 16:03 af 2meterSmølf
Juhuu, julen er over os og for mig betyder det bla. jule øl. Denne jule øl er en filtreret øl med en meget flot rust farve. Skum og kulsyre mængden minder mig mest af en almindelig pilsner. Smagen er okay. Med okay mener jeg at den hverken er nogen sentation eller skuffelse. Smagen er sødlig karamel agtig og eftersamgen er metallisk. Det er nok ikke en øl jeg drikker igen.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af P
4. maj 2006 10:22 af Pman
Fik endeligt taget mig sasmmen til at (gen)smage på dette bryg. Sidst jeg smagte den, må jeg erkende at det eneste jeg husker er at jeg fanst den sprittet, men et udemærket alternativ til almindelige pilsnere serveret til firmaets julefrokost. Nu, i anden omgang, skal de have en over nakken, for jeg synes den er kedelig og absolut stadig sprittet med en tydelig sødme, som jeg ikke bryder mig om. Nej nej ... dette blev ikke årets juleøl for mig.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ania og Kim
15. december 2005 20:42 af granly
Vi serverede denne øl som velkomstdrink til vores julefrokost. Det faldt helt bestemt i god jord. Der var en del der gerne ville have en ekstra.

Vi er ikke helt enige med nogle af de nedenstående anmeldelser.

 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
14. november 2005 09:31 af Maria
Det er en helt mørk ravfarvet øl, der har et hæderligt skum og blonde. Duften er præget af malt og humle. Smagen er sødlig på en "Harboe-maltet" måde, hvor der spores karamel. Der er en let bitterhed i finalen.
Det er en OK mainstream pilsner, men den lever bestemt ikke op til hverken emballage eller koncept - efter min ringe mening altså...
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
11. november 2005 20:24 af Mary
Spændende, spændende, spændende... En øl fra Fantombryggeriet De 5 gårde. Vi nærmest dirrer og kan slet ikke holde glasset stille i bare forventning om dette vores første danske fantom-bryg. Men hvad er nu det? Den både dufter og smager af discount-pilsner. Den er maltet og sød ih ja, men den har samtidig den der irriterende, sprittede sukkeragtige smag, som med det samme indikerer, at her har man banket procenterne op, tilsat lidt farve, blot for at kunne kalde den en juleøl, og så sælge den til os ølhungrende danskere for en pris, der ligger over standard. Øv, ja, vi kan ikke skjule vores skuffelse...
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Kask
11. november 2005 14:36 af kask
Etiketøl.
Helt klart den bedste øl fra Harboe, hvilket måske skyldes at malten kommer fra Fuglsang bryggeriet.
Schackenborg er altså en af de 5 gårde, hvilket vil sige at hans kongelige højhed prins Joachim indirekte er blevet leverandør til det danske folk.
Julius er en ok men lidt ordinær juleøl.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
8. november 2005 18:40 af Mr_Bungle
Denne øl tager sig meget flot ud i glasset med sin rødbrune farve, og da etiketten ikke melder om tilsatte farvestoffer, må man antage, den er ægte. Der er tale om en luksus lager efter dansk (og tysk) tradition og på mange måder et flottere eksemplar, end man har været vant til førhen hos mainstream-bryggerierne. Øllen er overvejende sødlig med fornemmelse af bær og karamel med en let humlet eftersmag. Den har dog også et lidt uheldigt bittert-syrligt-besk (citrus/lime/grape) og usammensat præg, synes jeg. Men den er relativt billigt (13-14 kr. i Kvickly), så man griber ikke alt for meget lommeuld ved at prøve-smage den til forskel fra mange andre temmelig dyre juleøl fra danske mikrobryggerier i år. Ikke nogen særlig stor oplevelse, men på den anden side heller ikke dårlig - så måske en passende drik til en julefrokost, hvor der allerede forinden har været budt på Corsendonk, Semper Ardens, St. Feuillien, Carolus og mange andre af de store bryg fra denne herlige årstid ølmæssigt set. Skål for tidlig jul!
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,234375