Jingle Bells fra Ørbæk Bryggeri
Jingle Bells
Navn Jingle Bells
Bryggeri Ørbæk Bryggeri
Første bryg
Øl type Christmas/Winter Specialty Spiced Beer
Alkoholprocent 7%

Beskrivelse
Ørbæk Jingle Bells er brygget med forbilled i gamle traditioner, som er kendetegnende for de Franske og Belgiske juleøl. Til brygming af denne fyldige juleøl, er udvalgt forskellige malttyper og krydderier, som giver den helt speicielle karakter.


Anmeldt af Wallenstein
3. januar 2015 00:06 af Wallenstein
Juleøl der virkelig smager af jul er nu det bedste frem de mange, der blot har navnet på etiketten men ellers bortset herfra hører til standardtyperne. Den har masser af krydderi ingefær som den mest dominerende men også kanel, pomeransskal og lidt kardemomme. Der er også en del mørk malt, som giver øllet en fin fylde i form af en velafbalanceret kandissødme. Krydderiet er nok for dominerende til at drikke to efter hinanden, men et par stykker gennem julemåneden kan bestemt anbefales.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Calender via mobil.g2b.dk
4. december 2010 23:57 af Calender
Som KilkennY nedenfor skriver, så er dette vel nærmest brunkager på flaske. Farven er rødbrun med moderat skum.
Ganske fin juleøl. Her går man ikke helt galt i byen
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
13. oktober 2007 16:27 af Gamlegrå
Stået og gemt sig ølrummet
Tydelig duft af brunkager er første indtryk - let Appelsin - malt

Smagen r meget Julet - for meget til Oktober - synes at"brunkage" smagen r for tydeligt og prægende - men d r jo heller ikke Jul endnu........................
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
26. august 2007 14:36 af Ivan
Mørkerødlig øl med et moderat skum, dufter fyldigt af bær og har et krydret maltet touch. Smagen er portvin agtig via de søde bær og en snært af gran, men ikke helt så velbalanceret som jeg regnede med, trods en ok moderart bitter afslutning.

  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
14. december 2005 19:18 af KilkennY
Nu er der kun 10 dage til juleaften, og vi glæder os som små børn til gaver, julemad og selvfølgelig den gode juleøl i usunde mængder. For at tage lidt forskud på glæderne tænkte vi, at Ørbæks Jingle Bells nok kunne bringe os i den rette julestemning (vi har jo læst de rosende ord fra nedenstående).
Og vi skal da lige love for, at den oser af jul som i de gode gamle dage. Duften er meget lig den duft, der var i hele huset, da vi som børn skulle sætte nelliker i appelsiner og hænge dem op (vel at mærke duften inden de mugnede, adddrrr....).
Smagen er også præget af nelliker (på en brunkage-agtig måde), men sødmen bliver fint afstemt af appelsin og den belgiske øl-smag, der ligger en fin bund til krydderierne.
Sødmen er det dominerende i øllet, og den passer fortrinligt til en god gang julemad.
Vi synes, det er et modigt (enestående) og godt produkt fra det fynske bryggeri, og vi håber de følger op på det næste år og gør det til en tradition.
Det'r sørme, det'r sandt, det'cember...
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom (Mr_Bungle)
15. november 2005 11:29 af Mr_Bungle
Det var jo lige før, juletræet dukkede op ud af den blå luft, da der blev åbnet for dette dejlige bryg fra Ørbæk! Duften rummede nærmest alle December-køkkenets søde gane-fryd, og jeg kunne med 'ak' og 'suk' og 'husker du' drømme mig til nødder, brunkager, honningkager (!!), pebernødder, appelsin, mandarin og rosiner. Det var simpelthen en ubeskrivelselig julet duft, ja, aldrig har jeg set en juleøl så kær... Og smagen fortsatte i samme baner, så man rigtig kunne tage forsmag på Decembers mange glæder - jeg følte mig helt som et barn igen. Der findes rigtig meget godt juleøl, men den her overgår alt, jeg hidtil har smagt, hvad angår julestemning i duft og smag!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mai-Britt
9. november 2005 15:25 af Mai-Britt
Første indtryk: uh - der er nogen der har puttet jul i mit glas Jeg har aldrig fået en øl, der dufter så meget af jul. De er alt fra appelsiner til grantræer i duften. Smagen er god, den smager også meget "julet", og er absolut en god juleøl. Der kommer nok flere af denne øl på bordet i december måned...
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
26. oktober 2005 20:38 af Maria
75 cl. flaske. Det var dog den korteste lille prop, jeg nogensinde har mødt ) Øllet er rødbrunt/diset og har et fint skum. Der breder sig ved ophældningen straks en duft af jul - appelsinskal og nelliker. Smagen er præget af sødme, appelsinskal, mandler, rosiner, nelliker (ja, den bærer ikke så lidt præg af gløg) og mørk kandis/rørsukker.
Det er en velbrygget juleøl, som Ørbæk godt kan være tilfreds med!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,15625