DeuS Cuvee Prestige 2004 fra Brouwerij Bosteels
DeuS Cuvee Prestige 2004
Navn DeuS Cuvee Prestige 2004
Bryggeri Brouwerij Bosteels
Første bryg
Øl type Belgian Specialty Ale
Alkoholprocent 11,5%

Beskrivelse
Finhed på flaske

Forfriskende som aperitif. Og lige så kraftig i smagen og kraftig i duften som en himmelsk øl. Det er DeuS. En enestående symbiose mellem det at brygge øl og skabe en mousserende vin. Ideel som velkomstdrink til dine gæster, i stedet for den sædvanlige velkomstdrink. Og den er perfekt hvis du har noget at fejre. DeuS er i sandhed en mousserende drik baseret på byg.

En vidunderlig rejse

Hvert eneste mousserende glas af DeuS er et resultat af en månedslang produktionsproces, hvor de bedste ved to metoder kombineres. I Belgien gærer brygmesteren øllen. Og efter det bliver DeuS transporteret til Frankrig hvor det med bliver ændret til en mousserende drink ved brug af en århundred gammel teknik.


Anmeldt af Blom (Mr_Bugle) og Michael
30. oktober 2005 16:47 af Mr_Bungle
Det er jo lidt af en højtidelighed at åbne en så fornem og dyr flaske, og jeg havde mildest talt høje forventninger! Vi var to om at dele den i champagneglas og afkølet til en ca. 4-5 grader. Da jeg hælder den op, ser man straks livligheden fra champagnen - øllen bruser hurtigt over, og jeg hviner halvt af glæde (jep, nørderiet har ingen grænser ). Skummer er tæt med fine små bobler og vælder flot op i glasser. Straks aner man i duften nelliker og en humlet fornemmelse, som giver mig minder om Hommelbier og Tripel Karmeliet fra samme bryggeri, foruden en lidt sur/syrlig duft ala. en fin geuze eller måske endda en Orval. Smagen er krydret, pebret med antydninger af honing-melon. Og for hver tår, der fylder munden vokser fornemmelsen af, at dette er noget helt specielt og forfinet. Selv en lille smagsprøve giver en enorm eftersmag, der fylder hele munden og svælget. Min ven beskrev oplevelsen, som ´truende violiner´ underneden en ren idyl - det syntes jeg faktisk var ganske passende, om end lidt søgt poetisk, men sådan bliver man altså, når man drikker øl af den karakter! Et ubetinget mesterværk.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
6. september 2005 19:52 af Maria
06.09.2005. Jeg må konstatere at selvom jeg fylder 52 i dag, så har jeg (heldigvis) en masse barnlige sider!!!
Jeg har for længst besluttet at Deus skulle jeg smage på min fødselsdag, og jeg har gået og klappet de tre flasker nede i min ølkælder, der i øvrigt ikke er helt færdig endnu!
I går tog jeg med ærefrygt den ene flaske op og satte den i køleskabet, og lige siden da har jeg været som det utålmodige barn, der venter på juleaften. Ja, lad os nu bare være helt ærlige og sige gaveudpakningen....
Anton får lov at åbne den, og han siger inden proppen ryger af: Der er knald på denne prop!
Men indholdet bliver, hvor det skal!!
Helt mod sædvane (ja, jeg vil helst selv hælde mine øl op) skænker Anton de gyldne dråber i glasset, og skummet er præcis som på et glas champagne. Dog er det nok mere tæt og det efterlader en solid blonde på øllet.
Duften er lovende. Der er sødme, og masser af frugt og lidt antydning af karamel.
Mundfølelsen er prikkende, men ikke helt så meget som en champagne.
Smagen er til min overraskelse meget sød - og det er en smule skuffende lige i starten. Den er tydeligt ”belgisk”!
Der er masser af frugt, hvor jeg genkender cantaloupe melon, banan, papaya og en af de mere sødlige citrus arter. Det er fantastisk at alkoholen ikke skinner igennem.
Jeg drikker resten til en god middag bestående af krabbekløer, og der er den en anelse for sød, men alligevel OK.
Det er alt i alt en virkelig god og spændende oplevelse og en øl der fortjener høje karakterer. Men om den helt er de omkring 80-100 kr. bedre end en anden god belgisk øl (f.eks.Triple Karmeliet fra samme bryggeri), ved jeg ikke helt!
Hmmm, Maria altså, hvorfor skrev du nu Tripel Karmeliet, der står jo en flaske i kælderen, oeeegggg………
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,0625