FinAle fra GourmetBryggeriet
FinAle
Navn FinAle
Bryggeri GourmetBryggeriet
Første bryg 2005
Øl type American Pale Ale
Alkoholprocent 7%

Beskrivelse
Udseende
FinAle har en let, men cremet skumkrone. Øllet er ufiltreret mørkt kobberfarvet. Kulsyreudviklingen er mere afdæmpet, men stadigvæk frisk og perlende.

Duft
FinAle har en tydelig duft af Cascade humle og åbner sig op i en flot og blomstret næse.

Smag
FinAle har en frisk og krydret smag med en kraftig bitterhed der ligger længe i munden. Den store mængde Amerikansk humle giver en langvarig kraftig eftersmag. Bitterheden ligger på omkring 45 IBU.

Brygning
FinAle er brygget på engelsk PaleAle malt. Af andre malte i FinAle, som er med til at give krop og smag, skal nævnes chokolade malt, 2 forskellige karamel malte og en aroma malt. Den anvendte gær er en amerikansk overgær (Saccharomyces Cerevisiae). FinAle er en fantastisk amerikansk ale, brygget af den indfødte Mike Murphy.

Gastronomi
FinAle er brygget ud fra en amerikansk tradition. Den egner sig godt til den madtradition man har i Danmark - specielt til fisk og fjerkræ, men også som en øl der kan nydes på de varme sommerdage.


Anmeldt af KilkennY
14. februar 2009 08:08 af KilkennY
FinAle er hele vejen i gennem en fin ale. Det er godt sammensat bryg med kulsyrens blødhed, maltens sødme og Cascadens gode frugtige dufte og bitterhed.
Øllet er cremet, fyldig og føles godt i munden. Farven er rød og skummet hvidt. Duften er humlet, citrus og en anelse alkohol. Smagen er af malt og karamel.
En ale som er let at gå til. Ganske enkelt en meget fin ale.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Christian
3. april 2007 20:34 af Christian
Fin humleduft, men mangler noget malt til at bakke smagen op. En alt for ligegyldig øl.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
7. august 2006 21:26 af Ivan
Denne øl fik jeg i fødselsdagsgave her sidste mandag og har glædet mig til at smage den(det er min første øl fr GB).
Flot rødlig øl med semi cremet skum(ikke som stouts) der hænger smukt ned af mit nye ølglas (holmegaard+ølentuiaster).
Det er klart Cascade humlen som fylder meget i denne øl(min foretrukne humlesort) og den passer dejligt ind, uden at blive for meget.
Den har en halvbitter finale og som skrevet på flasken er den velegnet til mad. Jeg glæder mig til at kokkere lidt god mad og servere denne dejlige øl !

  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
6. august 2006 03:06 af Janchik
Købt ved OK plus+, Silkeborg. jo jo, den er jo ikke så ringe enda, men som mange andre danske bryg, ikke pengene værd! Bare lige godkendt og så heller ikke mere...... Øllen er frugtig, humlearomatisk med en anelse malt. Den hældes op med et stort stabilt skum som ikke overgiver sig så let, og mørke gylden. Dette er fint nok indtil videre. Den er ret frisk, middelfyldig og medium karboneret med smag af frugt, carscade, malt, karamel og en udmærket afrundende bitterhed. Har potentiale, men det virker for mig at se at mange danske bryggere ikke tør løbe linen ud hvad angår tilsætningen af humle....det skal der ændres på....og folk også som er så bange for "bitterhed" selvom de ikke fatter at det renser kæften genialt så man får mere lyst til en tår mere....
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
30. april 2006 12:59 af Gamlegrå
Vi var 3 skulle lige dele en bette øl , og valget faldt på denne - Der var & r delte meninger om den - farven - ale farven r smuk - men derefter delte vi os - en mente duften var lækker & bitter - en neutral & jeg mente alt for bitter / humlet

Smagsmæssigt gik d ligeledes - Men generelt var d ikke imponerende , og da jeg har smagt Happy Easter fra GB ozze , r jeg ikke moden t at prøve GB igen m d samme
  • Anmeldelsen

Anmeldt af 2meterSmølf
31. marts 2006 22:39 af 2meterSmølf
Beskrivelsen fra GourmetBryggeriet er efter min mening helt korrekt. Hvad angår min mening om øllen må jeg sige at det er en øl der falder i god jord hos mig. Jeg syntes den smager rigtig godt. Duften snyder ikke en, men i stedet kommer duften af karamel til udtryk smagen. Det er en fantastisk humle med masser af smag. Jeg kan helt sikkert anbefale denne øl. Faktisk vil jeg anbefale at drikke denne øl ved stuetemperatur frem for køleskabs kold da bitterheden kommer bedre til udtryk ved stuetemperaturen.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af P
1. oktober 2005 17:21 af Pman
Well .... ikke en verdensmester, men heller ikke en taber! Smagen er god og sød. Duften er fyldig. Skummet skuffer dog en smule. Alt i alt en klart acceptabel øl.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
12. september 2005 14:35 af Maria
33 cl. flaske sept. 05. Det er en flot, mahognirød øl med et svagt skum. Duften er meget præget af aromahumle og lidt karamel. Mundfølelsen er næsten helt flad. Duftindtrykkene går igen i smagen, dog synes jeg at aromahumlen har en tendens til at dominere. Finalen har et grapeagtigt præg. Jeg kunne godt tænke mig en mere kompleks helhed, men det er helt klart en øl, der viser gode takter.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af kask
30. august 2005 18:47 af kask
Nu er det svært at bedømme en øl uden Skum/brus, FinAle er lavet efter amerikansk forbillede, men jeg har svært ved at tro at det er meningen at der stort set ikke skal være noget brus. I bryggeriets beskrivelse står der enda at øllet bærer præg af en ganske vist let men stadig frisk og perlende kulsyreudvikling.
Engang for nogle år siden smagte jeg en engelsk ale uden Skum/brus(husker desværre ikke navnet), og det fungerede til dels i kraft af en meget fyldig smag.
Uden brus virker FinAle en kende for tynd, og simpel, men hvis den havde en frisk og perlende kulsyre udvikling, ville det sikkert være noget helt andet.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,203125