Hibernation Ale fra Great Divide Brewing Co.
Hibernation Ale
Navn Hibernation Ale
Bryggeri Great Divide Brewing Co.
Første bryg 1995
Øl type American Brown Ale
Alkoholprocent 8,1%

Beskrivelse
Great Divide's prisbelønnede Hibernation Ale er Colorado's originale strong ale - der har været vor vintersæsonøl siden 1995. Siden da, er Hibernation blevet den meste efterspurgte vinterøl i Colorado. Hibernation's kraftige smag er så intens at den kræver mere end 3 måneders lagring hvert år. Hver sommer, mens vore bryggere stadig går i Klipklappere og shorts i weekenden, forbereder de juli måneds brygning af Hibernation.

Vi lagrer Hibernation indtil i slutningen af Oktober, hvor den er 100% perfekt. Denne lange modningsproces bidrager med Hibernations hædrede maltethed, komplekse humleprofil og kraftige karakter, som er perfekt direkte fra flasken eller laget i længere tid. Hibernation er dejligt pust, der virkelig overvinder vinterkulden. Denne lækre & lagringsvenlige ale er kun tilgængelige seks uger hvert år, fra 1. november til 15. december. Hibernation Ale er den perfekte gave eller tilbehør til dine vinterselskaber.


Anmeldt af Sigmund
26. november 2009 19:43 af Sigmund
Flaske, Cardinal Pub & Bar, Stavanger.
Igjen har puben fått et øl fra Colorado-bryggeriet Great Divide Brewing Company, og denne gangen har de gitt sin amerikanske tolkning av en gammeldags English Old Ale. Deres Hibernation Ale brygges hvert år for vintersesongen, og som navnet sier er den velegnet til å ta med seg når man går i hi for vinteren. "Bjørn om vinteren, lærer om sommeren" - det var det man skulle vært, ihvertfall fall hvis tilgangen på godt øl var i orden i begge tilfellene.
Vakker klar og dyp kobber til mahogni farge på ølet, flott off-white til beige skum.
Sterk maltpreget aroma med distinkte toner av karamell og bakeri.
Den robuste smaken har massevis av maltsødme og karamell, og krever nok at du har sansen for slikt. Tydelig humlebitterhet i avslutningen, også toner av brente brødskorper. Interessant øl.
Joda, du klarer nok en overvintring på denne her. Klar til å gå i hi på Cardinal for vinteren?
  • Anmeldelsen

Anmeldt af kask
18. marts 2007 20:55 af kask
I kraft og fylde er Hibernation Ale på højde med de tungeste trappistøl. Øllet har en gyldenbrun farve, skumdannelsen er ret så beskeden. Aromaen byder på rosin og anden frugt samt en anelse alkohol. I bedste Belgiske stil er der i smagen en kraftig frugtnote, domineret af rosin og mørk kandis, desuden er der noter af brændt malt og karamel, humlesmagen er rimelig markant og ret så frisk i udtrykket, hvilket sikkert skyldes en ´dry hopping´ metode som der er anvendt til dette bryg, den friske humlesmag er med til at give øllet et løft så helhedsindtrykket bliver knapt så tungt. Alkoholen holder sig diskret i baggrunden og giver blot en behagelig varme.
Hibernation Ale er yderst velbalanceret og harmonisk, det er så absolut en øl i verdensklasse som bare må prøves.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
7. november 2006 01:25 af Janchik
Jeg var mildt sagt edderspændt for at åbne denne øl da jeg og mr.bungle har fundet ud af at vores smag for amerikansk ale er meget lig hinanden (hvis du ikke vil sammenlignes med mig bunglehead så kan du sende en klage og det ved du Og jeg må erkende at selvom den ikke heeeeeelt levede op til jeg forventede (men meget tæt på er der virkelig tale om klasse - meget høj klasse og man mærker at det er en øl man virkelig vil prøve igen. Øllet er rødbrunt med et kraftigt, cremet og stabilt skum. Duften er fuldproppet med rosin, karamel/ristet malt og en krydret humleduft. Øllet er let sirupsartet, med en lækker blød struktur og lav kulsyre. Smagen er krydret, orangechokolade, rosin, mørk sirup, og visse let ristede nuancer og en afsluttende bitterheden der stabilisere bryggen perfekt.

Uden at vil sammenligne med min egen Brown Ale, og denne, da disse ikke ligner hinanden har disse en ting til fælles, med at først kommer der en fuldfed sød smag og siden tager humlen over med en dejlig afslutning.

Et kanonøl simpelthen
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Finn
3. november 2006 22:11 af Finn
Jeg var meget spændt på at smage denne canadiske øl efter den fine omtale her på siden. Ophældningen producerer et tæt og velsmagende skum, som dog overraskende hurtigt synker og efterlader en svag blonde. Farven er flot, diset rødbrun og duften kraftig og stimulerende.
Øllen domineres af en dejlig kraftig og let bitter smag, som er meget præget af en bestemt type humle. Humlen, som jeg ikke lige kender navnet på, synes jeg at jeg kan kende den fra andre amerikanske brown ales jeg har smagt. Den rummer også andre, mere afdæmpede smagsnoter i form af karamel og frugt. Whatever - det er en dejlig og velsmagende øl, og et genkøb til kælderen kunne let komme på tale.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
14. oktober 2006 15:00 af Gamlegrå
Superbest Thisted 25 kr

Masser af kraft i duften og en herlig mørk farve - disse 2 ting emmer af kraft & saft - og smagen r herlig kraftfuld m masser af længde i smagen - en snert af vinter i øllet - ville næsten ønske d sneede m.m nu .........næsten
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
8. april 2006 17:03 af KilkennY
Tusind tak til Mr. Bungle for denne fine gave. Vi har ikke smagt den før, så vi er meget spændte på at åbne den, nu han taler om den med så rosende ord.
Vi synes, den har en flot, mahogni-rød farve, og skummet ligger som et fint lag på øllet. Duften er sød, men den er ikke decideret maltet. Vi fornemmer toffee, tørrede frugter, alkohol og citrus. Smagen er mere bitter, end vi havde forventet af en "vinter-varmer". Det er en citrus-bitterhed, som i pomelo-skræl eller bitter appelsin. Alkoholen skinner meget igennem, og sødmen er moderat.
Det kunne være spændende at lagre denne øl, og så følge dens udvikling over årene, da bitterheden måske bliver mindre dominerende med tiden.
Hibernation Ale er en meget spændende øl, der virkelig udfordrer smagsløgene - og evnen til at holde sig vågen, da øllen/alkoholen har en afslappende virkning på kroppen.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
17. marts 2006 22:33 af Maria
Det er en flot, mørkebrun øl med et meget sparsomt skum. Duften er herligt præget af blomme, rosin og andre mørke frugter foruden ristet malt. Mundfølelsen er fed. Smagen har masser af dejlig mørk frugt og ristet malt med et islæt af lidt lakrids og karamelsødme. Der er i hele smagen en dejlig tør humlebitterhed.
En virkelig klasseøl!!!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom (Mr_Bungle)
29. januar 2006 13:29 af Mr_Bungle

29.01.2006.  Mit første møde med Great Divide, og jeg sidder tilbage med en fornemmelse af, at min ølhorisont lige pludselig er blevet ekspanderet i uanede retninger på baggrund af én enkelt øl. I mine øjne er vi oppe i de helt store klasse, ja måske endda på højde med Rochefort 10 og Westvleteren 12. Øllen er en fryd for øjet, rubinrød med et tæt gråt skum, der er lang tid om at falde, og som efterlader en distinkt blonde, man kan nyde, mens man lader øllet cirkulere lidt rundt for at nyde dens enorme spektrum af duftnuancer. Disse rækker over chokolade (orange), kaffe og en let syrlig appelsin/sød citrus/mandarin og er på alle måder meget intense! Mundfornemmelsen er fuldfed, og forbliver sådan hele øllen igennem, og det vil sige lang tid, for dette er IKKE en øl, man bare bæller. Smagen er umådeligt spændende, med toner af kaffe, orange-chokolade, appelsin, hasselnød, valnød og et stænk frisk bitterhumle. Alkoholen er tilbagetrukket, og man sidder faktisk med en fornemmelse af, denne øl umuligt kan være så smagsrig med disse procenter (8,1). Øl af denne tunge smagskaliber plejer som oftest at være tilsvarende tunge i alkohol, dvs. 9 % og deropad. Et brag af en øloplevelse!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
30. december 2005 18:15 af Masn
Lade det være sagt her og nu!
Dette bryggeri går ikke på kompromis med noget som helst.
Denne mørke, svagt perlende øl, er som skabt til varme skisokker og putten sig foran pejsen.
Så meget naturligt hedder den: Vinterdvale!
Den dufter svagt af karamel, og har en god kraftig smag, der slutter af i en bitter-sød eftersmag.
Den giver en herlig indre varme, hvilket jo ikke er så ringe, når der nu er "snestorm" udenfor.
Så nu vil jeg skrue op for radiatorerne og sætte pejse-videoen på og så tænke mig til resten!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,171875