XI.I fra Brasserie Lancelot
XI.I
Navn XI.I
Bryggeri Brasserie Lancelot
Første bryg
Øl type English Barleywine
Alkoholprocent 11,1%


Anmeldt af Ment0
8. oktober 2007 22:38 af Ment0
Ja, jeg må give KilkennY fuldstændig ret! Jeg var så heldig at få lov at dele XI.I med ham og Masn, og ja wow for en øl! En sådan fylde og cremet smagsfornemmelse skal man lede længe efter! Alkoholen er fuldstændigt skjult, men man kan helt sikkert fornemme at den. Jeg ved ikke om det er verdens bedste øl, men det må være tæt på! Ja, hvis det kan lade sig gøre at anskaffe nogle flere, så er jeg køber! Men de skal nok lige stå i en 3års tid inden de er drikkeklare..
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
8. oktober 2007 11:17 af KilkennY
Denne XI.I fra Lancelot er brygget den 01.11.2004 og er altså nu næsten 3 år gammel. Det er stadig en helt fantastisk øl, og er grundet lagringen måske endda bedre nu, end sidst jeg smagte den.
Duften er meget præget af chokolade og blomme samtidig med at den er blevet meget vinøs. Smagen er ligeledes blommeagtig og vinøs, og mundfølelsen er cremet, tyk og silkeblød som noget jeg sjældent har oplevet. Eftersmagen synes at hænge ved i en evighed, og man sidder efterladt med en kæmpe forundring over hvordan det er lykkes bryggeriet at skjule de 11,1 %.
Konklusion: Meget, meget tæt på at være verdens bedste øl. No Shit! ;o)
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
15. april 2006 21:32 af Mary
Så er mæskningen af den berygtede G2B øl et overstået kapitel, og det skal naturligvis fejres med en øl, som vi har gemt til specielle lejligheder.
Denne helt særlige øl bliver kun brygget en gang om året, nemlig allehelgensaften og natten derefter, deraf navnet XI.I for 1. november(og alkoholprocenten 11,1). Vi tror på, at det giver en helt særegen magi til øllet, og kunne godt finde på at hugge ideen.
Øllen er mørk med et rødligt skær. Duften er syrlig og præget af bær. Vi kan ikke artsbestemme bærrene, men det er ovre i den mere syrlige og krydrede genre. Måske rønnebær, slåen eller ribs. Det kunne også være enebær. Vi er helt på Herrens mark, eller rettere i Herrens bærbuskads.
Smagen er fyldig og alkoholen varmer godt. Vi kan tydeligt smage bær, og bitterheden er syrlig.
Det er en meget ejendommelig øl, og tankerne går et øjeblik tilbage til vores tur til Paris og Entefar (den rare, gamle værtshusejer), som forærede os denne øl.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,1054688