Cuveé van der Keizer (2005) fra Brouwerij Het Anker
Cuveé van der Keizer (2005)
Navn Cuveé van der Keizer (2005)
Bryggeri Brouwerij Het Anker
Første bryg 1999
Øl type Belgian Dark Strong Ale
Alkoholprocent 9,6%

Beskrivelse
Hvert år den 24. februar, på Charles V's fødselsdag, brygges Gouden Carolus Cuvee van der Keizer i en begrænset mængde og med fokus på den ypperste kvalitet og traditionen.

Dette unikke bryg, hvor der kun er anvendt ekstra fine belgiske humler og med en højere alkoholstyrke, garanteres en bedre udvikling over tid, en den allerede kendte Gouden Carolus.
Denne øl, er som alle bryggeriets øl brygget på 100% rene råvarer, uden brug af preserveringsmidler, tilsætningsstoffer og kemikalier. Øllen tappes på 75 cl. flasker og lukkes med at kvalitetsprop. God til flere års opbevaring.

Hvert år er offentligheden inviteret med til at deltage i brygningen. Gouden Carolus Cuvee van der Keizer kan kun købes på bryggeriet og vil ikke kunne findes i supermarkederne.
Det er en speciel gave til enhver ølelsker ved forskellige lejligheder. Det er en eksklusiv øl med en fin oplevelse af raffineret smag og ekstraordinære dufte.


Anmeldt af Ment0
24. juli 2009 22:35 af Ment0
Kender I det – hvor der er godt øl i glasset, toner af god musik i baggrunden og glade småfulde mennesker omkring en.. Man er godt tilpas, hygger sig og udbryder i det små "den er en dejlig øl den her"...

Det hele bliver så med et tabt på gulvet, som et kopiglas der splintres i millioner af små knivskabe glassplinter klar til at bore sig op igennem ens fødder. Der blev læst højt – ølanmeldelse af Ekstra Bladets professionelle ølanmelder. "… inciterende noter af.. skov" og omkring står jeg af.

Så for at holde denne anmeldelse helt nede på jorden, så kan jeg anbefale denne årgang der indeholder så rigeligt med fylde og smag. Der er en fylde og blødhed over øllet som virkelig understreger at her drikkes årgangsøl.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
24. juli 2009 22:09 af Masn
Hvad drikker man til weber-grillet hotdogs? Hvad matcher de hjemmesyltede agurker?
Det blev denne fra 2005, køleskabets yngste deltager, hvilket jo nærmest er at betegne som ren barnerov.
Den er tung, og alkoholisk, men med den behagelig blødhed, gør den til en fornøjelse at drikke.
Og nu halvvejs igennem glasset er smagen af ristet løg næsten væk.
Jeg må sige, jeg kan li´ denne øl, det er som at drikke fløjl.
Hvis dette er junior i denne ølsamling, glæder jeg mig til at smage de lidt ældre.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
16. november 2008 01:07 af KilkennY
Cuveé van der Keizer (2005) fra Brouwerij Het Anker smagt dags dato.
Øllen blev nydt med min søster som var besøg for at besøge hendes niece. Hun syntes veldigt godt om øllet, omend hun syntes den var lidt tung.

Øllen efter mening:
Farven er brun, plumret, fed og skummet fast og flot. Duften er sød, toffee og alkohol. Smagen er dejlig blød, nødder, portvinsagtig/sherry og krydret. Eftersmagen er kradser lidt i halsen på den gode måde, og hænger ved i lang tid. Lækkert, specielt hvis man lige havde et stykke vaniljeis eller et stykke chokoladekage...

Som svar til ovenstående spørgsmål: Mange vælger ikke at nævne årgangen på øllet som de anmelder, eller hvor længe det har lagret. Derfor kan det være en fordel, at man kan se årgangen på øllet i forhold til datoen hvor øllen bliver anmeldt.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
30. marts 2008 21:44 af Sigmund
Flaske, RBESG 2005 i København, Grand Tasting.
Gyldenbrun farge.
Vinøs aroma, toner av eik og sherry.
Eiket smak, toner av cognac.

Jeg vet ellers ikke hvorfor G2B har separat oppføring av hver årgang av Cuvee van der Keizer - er ikke oppskriften stort sett den samme hvert år?
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,09375