Wittekerke fra Brouwerij Bavik
Wittekerke
Navn Wittekerke
Bryggeri Brouwerij Bavik
Første bryg 1998
Øl type Witbier
Alkoholprocent 5%

Beskrivelse
I 1998 hævede Browerij Bavik og VTM (Flamsk TV virksomhed som blandt andet producerer TV serien Wittekerke) et glas for succesen med Wittekerke Wit Bier. Det er ikke et tilfælde da begge virksomheder er vant til succes. For kort tid siden blev Bavik tildelt prisen 'Bedste hvedeølsbrygger i Belgien' medens hundred tusinde af mennesker er lænket til deres tv for at se VTM-serien Wittekerke. Et tegn på stort overtag! Resultatet er en smagfuld overgæret øl. Du vil genkende Wittekerke hvedeøllen ved det elegante glas, solskinsfarven og det tykke cremede skum. Smagen er afrundet og har en krydret dæmpet bitterhed. Den anerkendte ølguru Michael Jackson har lyrisk beskrevet Wittekerke som 'cremet, aromatisk, med en ren, pirrende, parfumeret frugtagtig og med en svag blomsteragtig skarphed.'


Anmeldt af Gerhard
29. juli 2007 10:14 af Gamlegrå
Hotel Ibis i Namur

Meget grumset Wit ( godt tegn....) har dog en svag smag & duft kun - en smule friskhed - Mandarin - gær........Ok eftersmag efter Wit skalaen
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
27. oktober 2006 20:18 af Mary
Duften er præget af citrus, mens smagen er lyst maltet og har et snert af koriander. Et øjeblik bevæger vi os tilbage til en sommerdag i Paris, hvor vi, udmattede af en varm gåtur, nød en Wieckse Witte på en fortovscafe. Wittekerke minder en del om den i duften, men er betydeligt mere maltet i smagen. En god wit!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
2. maj 2006 19:06 af Maria
25 cl. Det er en lys, diset witbier med et moderat skum. Duften er sødlig og smagen har noter af frugt, lidt banan, krydderier og citrus. Den er sødere end den typiske wit og har mindre citrus, og den minder meget om Wittekerke Speciale fra samme bryggeri.
Og lille Taipa ligger og funderer over, hvad hun skal skrive om denne øl
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sims
21. april 2006 21:54 af Sims
Kom forbi Dronning Louise i Esbjerg, hvor de havde denne "filmstjerne" af en belgisk witbier på fad. Den lokale bartender (The Stig) fik undertegnede og Masn overbevist om at vi skulle prøve denne belgiske "nyhed", hvilket absolut var en fornuftig oplevelse. I mangel af Fynsk Forår på fad, er denne "tøseøl" (citat Masn) er ok subsitut som letdrikkelig tørstslukker indtil den rigtige vare kommer retur på fad i vor lokale esbjergensiske ølhule.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

9,472656E-02