Liebhards Kellerbier fra Brauerei Aying
Liebhards Kellerbier
Navn Liebhards Kellerbier
Bryggeri Brauerei Aying
Første bryg
Øl type Specialty Beer
Alkoholprocent 4,9%

Beskrivelse
Som et minde om de gode gamle dage og til ære for bryggeri-grundlægger Johann Liebhard brygger vi denne nostalgiske øl-specialitet, som man trygt kan tælle med blandt de alt-bayerske typer. Det speciele ved denne Kellerbier er dens fint gærede uklarhed og sin behagelige bitterhed. Da den bliver aftappet ufiltreret, bevares mange af de naturlige æggehvide, gær og humle-bestanddele. Derigennem får den sin naturlige karakteristik, og øl-kenderen kan konstatere hvilken smagsfylde denne lette og behagelige øl har at byde på. Derudover giver gærens vitamin og mineralstofs-rigdom en ikke upåagtet bidrag til den ernærings- og sundheds-mæssige almen tilstand.


Anmeldt af wallenstein
28. april 2013 06:04 af Wallenstein
Pænt hvidt skum med svag duft og spinkel smag i alle indtryk. Jo, øllet er da nuanceret på både humle og maltsiden, men mangler krop og pondus i sin type som fx Hacker Pschorr Anno 1417, Georgen Bräus og Mönchshofs tilsvarende Kellerbier. Jeg havde forventet en del men finder denne Kellerbier noget skuffende oven på Ayings glimrende Urweisse, Celebrator,og Altbayrisch Dunkel.
NB Har skiftet både navn og (sammen med hele den øvrige serie bortset fra Celebrator) også etiket, har droppet Liebhardt og hedder nu blot Kellerbier, men øllet er det samme.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
21. marts 2008 12:19 af Maria
Det er en varmt gylden øl med et stort, flot, hvidt og cremet skum. Duften er præget af blomst, malt og den virker indbydende. Smagen har igen masser af blomst, malt og en dejlig citrus bitterhed. Helhedsindtrykket er blødt, fint og harmonisk.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
1. januar 2008 22:24 af Sigmund
Flaske, RBESG 2005 i København, Grand Tasting.
Disig gylden farge.
Fin pilsner/helles aroma (Hallertauer humle?), innslag av blomster, gress og honning.
Smaken er som en litt "rå" pilsner, spritzig, med akseptabel humle - men egentlig ikke så veldig spennende.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
21. september 2007 22:05 af Ment0
Ja, det er jo ikke første gang jeg stifter bekendtskab med Ayinger, og jeg håber heller ikke det bliver sidste! For en så god kellerbier skal man da lede længe efter. Det kan godt være den er lidt lys i det, og skummet måske heller ikke er i verdensklasse, men disse ting er intet i forhold til den vidunderlige smag der møder en ved første tår. Ja, Keller Bier St. Georgen Bräu er jo selvfølgelig lidt bedre, men denne her kommer så tæt på, og jeg tror den indtager en andenplads over kellerbier’s jeg har smag

Ja, det er et genkøb med stort G!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,09375