Kwak fra Brouwerij Bosteels
Kwak
Navn Kwak
Bryggeri Brouwerij Bosteels
Første bryg
Øl type Belgian Golden Strong Ale
Alkoholprocent 8%

Beskrivelse
Altid ved hånden...

På Napoleons tid var Pauwel Kwak brygger og ejer af ‘De Hoorn’ kroen i Dendermonde.

Postvogne gjorde holdt der hver dag. Men dengang måtte kuskene ikke forlade deres vogn og heste for at få slukket tørsten, sammen med deres passagerer.

Udfaldet af dette blev, at den opfindsomme kroejer fik blæst et specielt Kwak glas, som kunne hænges på vognen. På denne måde havde kuskene altid sin Kwak øl nemt og sikkert ved hånden.

I dag er Kwak en af de få tilbageværende historiske belgiske øl, og som stadig serveres i det originale Kwak glas i respekt for traditionen. Genkendelig, speciel og lige så karakteristisk som smagen ved selve øllen.


Anmeldt af Gamlegrå
17. januar 2010 12:03 af Gamlegrå
En fra skabet - datoudløb 0809
Nydt med behag i et Floreffe glas ( er nærig jo... )
Flot farve - ikke mindst mod stearinlyset - rødbrun og levende - skummet er stort og tæt . Den har en dejlig sødmefuld duft af bla malt - søde frugter - humle - lille snert rom ozz
Smagen er dyb og fyldig efterlader en herlig fyldig smag hvergang i munden af bla modne bananer - karamel - rom - appelsinsødme - lidt efter kommer en dejlig mild brændende % fornemmelse frem
Endnu en grund til Belgien er det hellige land.......
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
12. marts 2007 00:52 af Sigmund
Det er nok ikke til å unngå at når lett animerte selskaper bestiller "Kwak", skjer det gjerne med Donald Duck-stemme. Men Kwak har nok ikke noe med kvekkende andefugler å gjøre - det er rett og slett etternavnet til den belgiske kroverten og bryggeren Pauwel Kwak, som i Napoleonstiden holdt til i kroen "De Hoorn" i Dendermonde. Postvognen / diligencen stoppet utenfor kroen hver dag, for at passasjerene skulle få leske seg på det gode ølet til Pauwel Kwak. Men kusken hadde ikke lov til å forlate vognen og verdisakene for å forfriske seg innendørs, og Pauwel Kwak fikk derfor laget et spesielt håndblåst glass som kusken kunne feste i et lite innhukk ved kuskesetet, og dermed ha ølet lett tilgjengelig - og vertskapet sørget selvfølgelig for at han fikk hyppig påfyll. Dette spesielle glasset, som ikke kan stå av seg selv, får du også idag når du bestiller "Kwak " på Cardinal pub i Stavanger, med et eget lite medfølgende trestativ (de fleste av pubens gjester stiller nemlig ikke med medbrakt postvogn ....). Med sin spesielle fasong tar også glasset optimalt vare på det flotte skummet til Kwak-ølet. (Men jeg vil nå påstå at ølet smaker bra i andre glass også!)
Det gode ølet ble snart etterspurt langt utenfor kroens nærområde, og bryggingen foregår i dag i stor skala i bryggeriet Bosteels, www.bestbelgianspecialbeers.be , som har vært i sving i landsbyen Buggenhout siden 1791, og i dag blir drevet av 7. generasjon av samme familie!

Ølet kommer i 33 cl flaske, alkoholstyrken er hele 8,0%, så ta det rolig i svingene! Ølet er overgjæret, i typisk belgisk stil.
Nydelig rødgylden rav-farge. Høyt skum.
Fin krydret aroma, jeg finner toner av muskat, nellik og kanel.
Herlig fyldig maltet og krydret smak, med akkurat passe sødme. Moderat humle.
Absolutt et interessant øl, som så mange belgiske - et øl til å NYYYDES!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Kask
18. februar 2007 21:18 af kask
Farven er rødbrun, skummet er cremet og ret beskedent. Det er en meget rund og fyldig øl uden den store bitterhed. Smagen er kraftigt præget af karamel, og moden frugt med en overtone af banan, frugtpaletten virker lettere parfumeret, men på en god måde. Alkoholen giver sig til kende som en underliggende varme.
Selv om Kwak blev drukket af et ganske almindeligt ølglas, synes jeg alligevel at det er en fortrinlig øl, som jeg helt sikkert vil vende tilbage til.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Finn
6. oktober 2006 22:59 af Finn
Det er da med misundelse at jeg læser om det berømte Kwak-glas, som jeg med fladtrykt næse har glanet efter i H.J. Hansen's delikatessebutik i Vestergade i Odense.
Nuvel, Westmalle-glasset måtte række til denne gensmagning af det dejlige Kwak-bryg. Det er en utrolig dejlig øl, som dog som tiden er gået har fået mange konkurrenter. Øllet har en rigtig dejlig rødbrun farve og producerer et dejligt, velsmagende og cremet skum, som holder sig flot i glasset.
Der er en dejlig sødme i øllet, som på intet tidspunkt bliver for kvalmende. Procenterne i øllen er godt gemt i smagen og sniger sig ligeså stille ind over kroppen efterhånden som man begynder at kunne se bunden i glasset.
Jeg synes stadig Kwak'en en rigtig fin øl, men da jeg i de sidste par uger har smagt et par totale highlights inden for samme genre har denne øl måske mistet en lille smule standard i mit øl-verdensbillede. Købt hos byens bedste øl-pusher, Boysens Vinhandel, Skibhusvej i Odense C - og jeg får ikke procenter for at skrive det
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Henrik & Mai-Britt
27. december 2005 21:41 af Mai-Britt
Vi har glædet os meget til at smage denne øl, da vi har hørt meget godt om den. Og så smager Kwak-chokolade jo hamrende godt

Henriks første kommentar: "Uhhhmmmm Det kan ikke passe at en øl med så mange procenter kan smage SÅ godt... Det er ligesom saftevand... ØL-saftevand....!!!!!"

Den smager bare rigtig godt. Lidt sød i smagen, men lige tilpas.

En øl der absolut er mere en værdig til at blive nydt over et spil backgammon (selvom Henrik er UALMINDELIG heldig)....

Prøv det, prøv det......
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
14. november 2005 19:32 af Maria
Så gik den ikke længere!
Jeg havde ellers besluttet, at jeg ikke ville smage min første Kwak før jeg havde overvundet min nærighed og anskaffet det rigtige glas. Men hver gang jeg har stået i valget mellem at købe glasset eller nogle flere ukendte øl - så er glasset blevet fravalgt...
Altså måtte denne 33 cl. flaske tage til takke med at blive hældt op i et Holmegårds "Danske ølglas".
Den er klar og ravrød og har et meget flot skum!
Duften er præget af frugt, krydderier og sødme.
Smagen er sød, men jeg når kun lige at registrere det inden den flot afbalanceres af en fin humlebitterhed, der er helt perfekt afstemt. Der er noter af frugt (let parfumeret), karamel og lidt krydderier.
Det er en overraskende frisk øl, der virker let sine 8% til trods, men den er stadig fyldig og fuldkroppet. Den er rigtigt dejlig - og jeg glæder mig til at gensmage den inden alt for længe!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
20. juli 2005 10:52 af KilkennY
Egentlig havde vi håbet på at få den serveret i de originale Kwak-glas (vi blev faktisk lovet det, af den smukke, parisiske servitrice på Falstarf), men skæbnen ville, at de enten var til vask eller gået i stykker. Vores franske er ikke særlig godt. I stedet fik vi vores 14 € (stykket) Kwaks serveret i store Hoegaarden glas -til randen! Skål!
Kwaken blev serveret fra fad og vel afkølet.
Smagen var fyldig og let bitter med et krydret islæt og en dejlig, karamelliseret eftersmag. Duften er hen ad brown ale med karamellen og en tung sprittethed som det dominerende.
Delkonklusion: Vi fik nok købt den for stor i betragtning af, at vi sad i 30 graders varme. Til gengæld var betjeningen lidt hen ad en gammel Dracula film (i Mel Brooks udgave), da vores kønne, kvindelige tjener blev skiftet ud med en skaldet, Igor-lignende butler, der havde en svaghed for blondiner (Mary klager ikke).
Tilføjelse: Senere var vi så heldige at finde et sted (i Latinerkvarteret), hvor de rent faktisk havde både rene og hele Kwak-glas, men vi skulle selv hælde dem op fra flasken. Selve ophældningen var ret morsom, da øllet skummede voldsomt selv ved forsigtig ophældning. Den sjove kolbe-form i glasset gjorde skummet levende i dens bestræbelser på at falde til, hvilket resulterede i en flot æstetisk oplevelse (et vandfaldslignende syn, hvor øllet synes at løbe opad og nedad på samme tid) og et cremet skum. Da vi så skulle til at drikke dem, kom tvivlen om, hvorvidt vi skulle tage kolben ud af træstativet inden, eller forsøge at balancere med det hele. Vi valgte det første.
Efterkonklusion: Kwak´en smager bedst drukket af de originale glas (øloplevelse og smag hænger jo ofte sammen).
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
19. juli 2005 23:36 af Mr_Bungle
En rigtig god øl, der bare MÅ nydes fra sit specielle historiske glas. Det er ikke altid helt let at håndtere, men det tager sig fantastisk ud. Øllen lægger sig til dels hen efter andre rødlige belgiske øl. Med en god fylde og fin afstemthed mellem sødme og let efterfølgende humlebitterhed i eftersmagen, er det en øl, der er fuldt ud tilfredsstillende. Desværre har jeg oplevet problemer med et markant bundfald. Om der var noget galt med det mindre parti, jeg købte sammen med glasset, eller øllen simpetlhen opfører sig sådan, ved jeg ikke; der var i hvert fald MEGET store gærklumper i øllet, og de har svært ved at bundfalde sig i glasset. Så øllen skal skænkes yderst forsigtigt, hvis den har været under selv ganske begrænset transport (fra kælderen til glasset er rigelig distance!).
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
5. juli 2005 20:59 af Masn
Sidst jeg smagte denne øl, var ved juletid i ´91 eller ´92, på en lille café i latinerkvarteret i Paris.
Jeg tror min kammerat Henrik og jeg udelukkende tog den på grund af det specielle glas, med sit eget støttestativ, og så havde han smagt den før.
Han fortalte, at ordet kwak, kommer af den lyd glasset giver, når der kommer luft ned til den kugleformede bund under indtagelsen, og så skulle man være varsom, for så flød øllet ekstra hurtigt.
Hvilket han grinende fortalte mig mens jeg, med en serviet, tørrede det værste af min trøje.
Og når jeg sådan kommer til tænken, så skylder jeg ham faktisk for det stunt, for det var jo spild af godt øl.
Denne øl er ligeså farlig, som den er velsmagende, for den har en meget godt gemt alkoholprocent i sig.
Det er svært ikke at udstøde et langtrukkent aaahhh, efter hver mundfuld, for den er dejlig behagelig, lettere brød-agtig i smagen, og med en svag bitterhed i afslutningen.
Hvor mange vi egentligt fik den aften mindes jeg ikke, men vi var yderst kloge at høre på, da vi senere stavrede ud, med trebens-stativ og kamera, for at tage nat-billeder af Paris.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,21875