Anchor Steam fra Anchor Brewing Co.
Anchor Steam
Navn Anchor Steam
Bryggeri Anchor Brewing Co.
Første bryg 1896
Øl type California Common Beer
Alkoholprocent 4,9%

Beskrivelse
San Franciscos berømte Anchor Steam®, klassikeren i amerikansk brygtradition siden 1896, er mere eller mindre håndlavet, med en enestående respekt for den gamle brygkunst. Den mørke ravfarve, det tykke cremede skum og den kraftige smag stammer fra gamle brygmetoder. Anchor Steam er unik, da vor brygproces har udviklet igennem mange årtier, hvilket gør øllen til en ener i verden.

Anchor Steam har fået sit navn fra det 19nde århundrede, da "steam" var et øgenavn for øl der blev brygget på USA's vestkyst under primitive forhold og uden is. Brygmetoden dengang er et mysterium og selvom der er mange teorier, kan ingen med sikkerhed sige hvorfor ordet "steam" sættes i forbindelse med øl. I mange årtier har Anchor som de eneste anvendt dette synonym for sin unikke øl. I dag er det ejendommelig ord "Steam" blevet et varemærke for Anchor Brewing.


Anmeldt af KilkennY
29. februar 2012 20:18 af KilkennY
Anchor Steam Beer. En flot meget svagt diset orange damp øl med et holdbart hvidt halv luftigt skum. Duften er frisk af karamelsødme, vingummi og god frugtig aromahumle. Smagen er som start sød, krydret, kage/kikse agtig og læskende, men drejer hurtig over og bliver frugtig, citruspræget og afsluttes til sidst behagelig bitter.
Dejlig øl som jeg gerne køber igen.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
25. maj 2008 15:45 af Gamlegrå
Flot skum og meget lækker farve rødbrun farve - god duft m app. humle . malt - ukompliceret og passsende frisk smag , en god hyggeøl uden dikkedarer . Men kunne godt bruge mere krop for være et sikkert genkøb hos mig
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Slemmert og slemmert
27. april 2007 00:58 af Slemmert
Rigtig dejlig øl der altid kan nydes og bydes. Kombinere ale og lager rigtig godt. Lækker klar bronzekulør og dejligt liv i glasset. Tilpas med kulsyre til at gå den sprudlende uden at man føler man drikker dansk vand fra netto. Dejlig maltet duft og smag. Lige en snert "grøntsags" smag i den som den eneste off-taste jeg kunne mærke - måske er jeg hysterisk. Meget velbalanceret humleprofil og god eftersmag. Dejlig øl som alt for få kommer i gang med at nyde. Det er super positivt at både daCapo, Nørrebro og Fur laver "kopier".
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
8. marts 2007 21:49 af Sigmund
Med dette ølet fra Anchor Brewing Company i San Francisco http://www.anchorbrewing.com introduseres en ny øltype på Cardinal pub i Stavanger: "steam" (damp), også kjent som "California common". Ingen vet helt sikkert hvordan betegnelsen "steam" oppsto, kanskje har det sammenheng med infusjon av vanndamp under meskingen. Kallenavnet betegnet øl som ble laget i California på 1800-tallet under primitive forhold, uten tilgang til is. Bryggeriteknisk må det nærmest betegnes som "en krysning av lagerøl og ale", og slik smaker det også.
Anchor Brewing Co. lager gode øl etter håndverksmessige prinsipper, de har holdt på siden 1896, og har hatt så stor suksess med dette at de vanskelig kan kalles et "mikrobryggeri" lenger.

Ølet kommer i 355 ml flaske. Alkoholstyrken er 4,8%. Ølet begynner å strømme ut av flasken helt av seg selv, så vær forsiktig når den åpnes!
Dyp gylden til rav farge, bra skum.
Fin aroma av fruktig humle, malt og rosiner, hint av bakeri og eik.
Lavt kullsyrenivå i glasset, myk munnfølelse.
Smaken er maltet søt med karamell og noe "crisp" humle. Bra humlebitterhet i ettersmaken.
Et ukomplisert men godt øl - en klassiker, og obligatorisk for alle som vil ha smakt minst ett øl fra alle verdens ølkategorier.

  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
9. april 2006 17:40 af Janchik
En rigtig lækker ting dette her med et indtresant udtryk - som hybrid mellem ale og lager, som det jo i grunden er! Det interesante med gærstammen som bruges er at selvom man gærer i stuetemperatur, kan ren lagerkarakter opnåes ved kold lagring - jeg bruger nemlig samme gærstamme til alle mine lagerøl! Flot kobberfarve og skum, med næsen proppet med karamel og humle. Mild i smagen, med flere nuancer som malt, karamel, let frugtig og god humlesmag inden en stor bitterhed sætter ind. En god og ukompliceret øl man kan drikke mange af, og som smager godt.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Habanero
4. marts 2006 17:24 af habanero
Midium amber colour with a frothy, long-lasting white head. Plenty of fruit in the aroma with some hoppiness. Sourness and dryness in the aftertaste. A very pleasent and enjoyable beer.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af P
27. februar 2006 18:27 af Pman
En herlig øl som står rigtig flot i glasset. Smagen er kraftig og behagelig, og til min store glæde temmeligt bitter. An dejlig øl som jeg til hver en tid ville købe igen.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom (Mr_Bungle)
29. november 2005 14:03 af Mr_Bungle
Skummer lægger sig flot over en Anchor Steam Beer, må man sige og i samspil med den rødbrune farve, tager synet sig endnu flottere ud. Øllen er særlig i duft, men også smag præget af tropiske frugter, som giver øllen en let præg med en dejlig mild afrundet bitter finish. Den kræver opmærksomhed, denne fine øl, for smagsnuancerne er ikke særlige kraftige, men de er der (!) Drik den derfor aldrig som 2. eller 3. øl, det ville være meget synd.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ole
29. september 2005 08:28 af Ole
Jeg kan tilslutte mig Marias betragtninger over denne øl og supplere med at farven er bronze. Nogle gange har man behov for en god "allround øl", en der ikke er for kraftig i styrke og konsistens og som smager af mere end en alm. lagerøl - dette behov kan denne øl dække. Og så er det jo lidt sjovt, at den faktisk er en slags hybrid imellem ale og pilsner/lager - varmgæret med undergær.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
6. marts 2005 12:30 af Maria
Skum og farve er flot på denne "damp-øl", der er den første i sin klasse jeg smager. Det er en dejlig, rund og velbalanceret øl med masser af humlepræg og god bitterhed.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,1875