Cuvée van der Keizer (2001) fra Brouwerij Het Anker
Cuvée van der Keizer (2001)
Navn Cuvée van der Keizer (2001)
Bryggeri Brouwerij Het Anker
Første bryg 1999
Øl type Belgian Dark Strong Ale
Alkoholprocent 8%

Beskrivelse
Hvert år den 24. februar, på Charles Vtes fødselsdag, brygges Gouden Carolus Cuvee van der Keizer i en begrænset mængde og med fokus på den ypperste kvalitet og traditionen.

Dette unikke bryg, hvor der kun er anvendt ekstra fine belgiske humler og med en højere alkoholstyrke, garanteres en bedre udvikling over tid, en den allerede kendte Gouden Carolus.
Denne øl, er som alle bryggeriets øl brygget på 100% rene råvarer, uden brug af preserveringsmidler, tilsætningsstoffer og kemikalier. Øllen tappes på 75 cl. flasker og lukkes med at kvalitetsprop. God til flere års opbevaring.

Hvert år er offentligheden inviteret med til at deltage i brygningen. Gouden Carolus Cuvee van der Keizer kan kun købes på bryggeriet og vil ikke kunne findes i supermarkederne.
Det er en speciel gave til enhver ølelsker ved forskellige lejligheder. Det er en eksklusiv øl med en fin oplevelse af raffineret smag og ekstraordinære dufte.


Anmeldt af KilkennY, Masn & Mary
25. juli 2005 20:50 af Mary
Drukket juli 2005.
Det første, der rammer os er den kraftige portvins/sherry duft. Der anes også læder, gammel vintønde og whisky.
Farven er smuk mahogni, og der er mange, små sedimenter i øllet. De kan nu ikke smages, og de har ingen betydning for mundfølelsen -heldigvis.
Smagen er fyldig med brændt karamel og en hedvinsagtig varme. Der er en blødhed i smagen, som er helt forrygende. Det er ren massage for smagsløgene.
Kulsyreindholdet er prikkende.
Det er forbløffende, at belgierne formår at gemme de store alkoholprocenter i deres øl, uden det virker sprittet eller generende for oplevelsen. Nu er 2001´eren en alkoholmæssigt harmløs øl i forhold til de andre år, og vi synes, den har en god balance mellem styrke og smag.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,046875