Keller Bier fra St. Georgen Bräu
Keller Bier
Navn Keller Bier
Bryggeri St. Georgen Bräu
Første bryg
Øl type Specialty Beer
Alkoholprocent 4,9%

Beskrivelse
Så tidligt som i middelalderen søbede Greven af Andechs zu Buttenheim i ufiltreret øl. Vi brygger en stærkt humlet Kellerbier i henhold til traditionerne og en oldgammel opskrift og derefter lader den modne ufiltreret i dybe hvælvinger. Naturligt diset; på grund af undergæren er den fuld af vitaminer, og denne let drikkelige øl nydes ofte af ølkrus. En bryg og familietradition siden 1624.


Genanmeldt af Ment0
27. februar 2011 13:57 af Ment0
Det her er en af mine yndlingsøl, samt et hypotetisk imperativ for de der ønsker at smage den - i følge mig - bedste Kellerbier i verden. Jeg har været så heldig at besøge Wharf i en periode hvor de havde den på fad, samt originale krus og ølbrikker - bedre bliver det jo næste ikke. Humle ad libitum og karamelsødme i en uovertruffen kombination. Her er i den grad tale om en klassiker, der aldrig fejler - hverken på falske, på fad hos Wharf eller i krostuen i Buttenheim.

 • Stemningsbilleder (2)
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af KilkennY
15. januar 2010 07:27 af KilkennY
Smagt hos de gamle til hvidkålsroulade der måske er bedre kendt som døde mus i slåbrok eller hundehvalpe.
Keller Bier, Ungespundet - hefetrüb, fra St. Georgen Bräu, Buttenheim er flot gylden (nærmest varm at se på med at pænt hvidt skum. Duften er præget af god dejlig humle, mens smagen er karamelsød og har en anelse frugt over sig.
"Fremragende øl fra det sydtyske" for citere René i nedenstående anmeldelse. Det hersker der ingen tvivl om!
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Ment0
22. august 2009 20:28 af Ment0
Det var så igen sidste flaske. Det skal nok være en hel kasse næste gang, istedet for en halv, for der er sku lidt for langt til Bayern.
For det er sku en øl i verdensklassen. Humlet for fulde gardiner uden at det tager overhånd.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af renekolding76
22. august 2009 16:12 af renekolding76
Smagt på YNWA i Kolding.
Smuk ravgylden øl, med beskendent skum.
Aromaen er korn, karamel og humle.
Smagen er mild maltet, med noter af karamel og bitter humle.
Lang bitterhumlet eftersmag.
God balance gør at bitterheden aldrig bliver for dominerende.
Fremragende øl fra det sydtyske.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
21. august 2008 08:03 af Gamlegrå
Bamberg
Flot lerkrus - som dog det svært m farven m.m - men god frisk citrus humle , fast skum - har en "fast" maltundertone , og en sommerlig appelsin humle smag - en udemærket øl i solen
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
29. marts 2008 20:48 af KilkennY
Dejlig mild Kellerbier. Farven er lidt svær, grundet den verdensomspændende klimabegivenhed Earth Hour, som gør at lyset i dag skal være slukket mellem kl. 20 og 21.
Duften er god og en anelse humlet, og smagen er mild, god og frisk som en kellerbier skal være.
Denne Kellerbier kan anbefales.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Ment0
29. marts 2008 17:25 af Ment0
Det var så sidste flaske… Men fordælen hvor det smager godt – man kan jo næste fornemme kornmarkerne ved at stikke ens næse ned i glasset. På sommerens øltur var vi bl.a. forbi deres hyggelige gamle krostue i Buttenheim.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Ment0
15. juli 2007 22:11 af Ment0
500 ml brun flaske, tilgjengelig i norske dagligvarebutikker (ICA Maxi m. fl.). Etiketten sier "Brakspear Bottle Conditioned Organic Beer" (navnet har vært noe justert på forskjellige markeder gjennom tiden). Alk. 4,6%.
Helles i glasset meget brusende med et enormt skum. Dyp gylden til rav farge på ølet.
Behagelig humlepreget aroma (Fuggles, Goldings), hint av toffee og smørmalt / butterscotch. Moderat maltet smak med et velbalansert humlepreg, sidenoter av toffee. Munnfølelsen er kanskje litegrann tynn. Bitter avslutning. Godt øl!
Dette er et øl som jeg stadig vender tilbake til - og så hjelper det at det nå er relativt lett å finne i Norge!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
21. december 2006 22:28 af Sigmund
"Ungespundet - hefetrüb": Ufiltrert og upasteurisert, med naturlige gjærrester. Dypgylden ravfarge, flott og kremaktig høyt skum som varer lenge. HERLIG aroma av humle, karamell og bakeri. Moderat kullsyre, myk munnfølelse. Mild smak med en delikat balanse mellom malt og humle, toner av rugbrød, hint av smørmalt. Personlig kunne jeg kanskje ha ønsket enda litt mer bitterhumle i ettersmaken, men dette er så avgjort et øl som trygt kan anbefales! Mange vil like det!
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Ment0
23. september 2006 14:31 af Ment0
Det var så den sidste – snøft snøft. Hvis man virkelig skal være kritisk, så skal det lige med, at den stadig er bedre på fad. Men stadig på top listen over de bedste øl jeg nogensinde har smagt.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn & Ment0
3. juni 2006 20:55 af Ment0
Det var en rigtig god øl, der kan drikkes igen, og igen, og igen. Det er kun vægten af stenkruset, der går hen og giver øldrikkeren muskelsmerter. Når den så samtidig er nydt på en fortovs café med kønne mennesker, kønne biler og 2 bryggerier indenfor kaste afstand, gør det kun oplevelsen helstøbt.2
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
20. maj 2006 17:09 af Maria
Brygget er mørk ravfarvet og har et OK skum. Duften er præget af blomster og karamel. Smagen er præget af aromahumle (frugt/blomster) og karamel (malt), der giver en let sødme, og i finalen er der en let bitterhed, der balancerer helhedsindtrykket fint.
Jeg er ret vild med humlepræget og synes det er en rigtigt dejlig keller bier!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY, Masn, Sims, Allan & Mary
29. november 2004 13:28 af Mary
Det, der kendertegner Kellerbier, er øllets kraftige bitterhed. Ved første mundfulds indtagelse virker den vandet, men den gode, lange eftersmag bevirker, at man kommer til at synes rigtig godt om dette bryg. Vi har nævnt at øllet er bittert, men det har samtidig en sødme og noget lidt krydret over sig (måske honning og nødder?).
Masn vil lige gøre opmærksom på, at sødmen var væsentlig tydeligere i fadøls-udgaven. Så fik han nemlig lige gjort opmærksom på, at også denne øl er hjembragt fra hans research-tur i det sydtyske. Tak for øl, Masn!
Det skal lige noteres i fodvorterne, at Allan omtrent 14 gange gjorde opmærksom på, at Kellerbier altså er en bitter øl. Bare så vi ikke udelod det i anmeldelsen...
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,265625