Honsebrouck St. Louis Kriek Lambic fra Brouwerij Van Honsebrouck
Navn Honsebrouck St. Louis Kriek Lambic
Bryggeri Brouwerij Van Honsebrouck
Første bryg
Øl type Fruit Lambic
Alkoholprocent 4,5%

Beskrivelse
Den spontane gæring er grundet den naturlige effekt fra vildtgæren brygget på 30% hvede og 70% maltet byg. Den luftbårne gær over den enkeltstående gæringstank, er det vitale element, der sikrer denne øls legendariske rygte i mere end 100 år. Modnet for måneder på egetønder, danner den grundlaget for Geuze Lambic St. Louis, Kriek (kirsebærøl) og mange flere.

Frugtmassen af morrelkirsebær (kriek) modnes i gueuze-lambic i en periode på mindst 6 måneder. Stenene giver en fin smag af mandel. Under stor ekspertise fra kældermesteren, blandes den unge kriek med den gamle lambic for at opnå den kraftige smag.


Denne øl hedder også:
   Vieux Bruxelles fra Brouwerij Van HonsebrouckAnmeldt af Gerhard
25. juli 2006 12:55 af Gamlegrå
Endnu en herlig terrasse ven - masser af syrlighed i smagen - friske minder om kirsebær fra div boder i denne øl - dejlig m syrligheden & sødmen`s balance
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
6. marts 2005 12:58 af Maria
Denne frugt lambic har en smuk rød farve og et flot pink skum. Duften er tydeligt præget af kirsebær og kirsebærstenens frugt, hvilket også går igen i smagen, der er sødlig og har et syrligt præg, der giver en fin modvægt.
Dette er en genanmeldelse foretaget i maj 2006, og jeg er ved at have fået øjnene op for alle de muligheder der er i diverse spontangærede øl, og bliver mere og mere vild med dem som en frisk drink i sommervarmen eller som ledsager til dessert eller en erstatning for dessert!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,0625