Kasteelbier Bruin fra Brouwerij Van Honsebrouck
Kasteelbier Bruin
Navn Kasteelbier Bruin
Bryggeri Brouwerij Van Honsebrouck
Første bryg
Øl type Belgian Dubbel
Alkoholprocent 11%

Beskrivelse
Fra øl til slot... der er en lang vej! Stræbende efter at opfylde de altid strenge krav, gennemførte brygmesteren mange test før han påbegyndte produktionen af en cremet mørk øl. Frugten af hans arbejde går under navnet Kasteelbier. Den kombinerer den unikke kvalitet af fortiden og en fast moderne smag. Kasteelbier er en brun håndbrygget øl der er gæret 2 gange, mild og smagfuld, kraftig og cremet... Den kan holde sig i flere år. Skal serveres ved 12°C.


Anmeldt af Wallenstein
4. februar 2014 20:41 af Wallenstein
Mørk brun klar med lysebrunt svagt flygtigt skum. Kraftig bockpræget duft og en massiv smag af brun karamel med gærpræg. I forhold til procenterne er øllet utroligt rundt, og det kan være svært af smage sig frem til om det er humle eller alkohol, der danner den lille skarpe kant til sidst. Velafbalanceret men lidt enstonig i malten og udtværet i nuancerne. Den varmer, stemmer sindet mildt mod verdens fortrædeligheder, lægger et solidt og vederkvægende pres på smagsløgene og er bestemt pænt over gennemsnittet for de mørke belgiere. Men trappistklassen, som den ses fx i Achel Bruin Extra, når den ikke.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af André
19. juni 2009 21:05 af kask
Farven er mørkebrun, med et rødligt skær. Skummet er ganske småt, og jeg aner omridsene af små skumøer. I duften er der noter af alkohol, rosin og brun farin.
Smagen domineres meget af alkoholen. Andre noter er rosin og brun farin. Mundfølelsen er fed og olieret, øllet efterlader nogle solide gardiner på indersiden af glasset. Eftersmagen er meget sød, men til sidst i forløbet munder det ud i en let tørhed.
Den smager godt, men den megen sødme og alkohol bliver næsten for meget, den virker nærmest som en øllikør. Jeg tror jeg vil opvarme min næste Kasteelbier og toppe den med flødeskum
Karakter: 5 ud af 10.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
4. februar 2007 23:30 af Sigmund
33 cl flaske (som Kasteel Bier Bruin), på Les Moules belgiske restaurant i Praha. Servert for kald.
Vakker dyp brun til rubinrød farge. Høyt skum som forsvinner hurtig.
Aroma av mørk malt, eik, gammel sherry, krydder og lær.
Smaken er meget maltet og søt med en varmende munnfølelse, elementer av julekrydder og gammel sherry.
Meget god! Namnam!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
3. oktober 2006 08:01 af Gamlegrå
Købt i Løvbjerg t 17 kr
Har hørt / læst meget om denne , så forventningerne r skruet en del op - Den har en herlig sødme m let Abrikos - Dadel - Rosin - Sød Chokolade i duften

Smagen r lang m samme noter - men måske ( havde aldrig troet jeg skulle skrive det ...) en anelse for megen sødme over sig - ville hellere de 11 % havde snerret lidt - men absolut en dejlig Belgier ( igen ) - den vil være god t vinter at hygge sig med
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
6. juli 2006 23:28 af KilkennY
Ved ophældningen dannes der på denne Kasteelbier Bruin, kun et meget tyndt lag skum, som der også nemt når at forsvinde, inden jeg har fået kameraet fundet frem. Desværre fik vi ikke købt det rette glas med hjem fra Belgien, men den står vel lige så flot i dette Rochefort-glas. :o)
Øllet er svagt gennemsigtigt og mørkebrunt. Første gang at glasset føres til næsen fornemmes alkoholen tydeligt, men 12% er jo også svære at gemme væk. I duften fornemmes også en kraftig sødme hen af kandis og moden blomme. Smagen er det klart bedste ved denne øl. Den er kraftfuld, sødmefuld, krydret og ganske enkelt helt vidunderlig...
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
17. december 2005 22:07 af Maria
Denne lille stærke sag har en brun/sort farve og et moderat skum. Duften er præget af karamel og frugt på en kompleks og spændende måde.
Smagen er præget af sødme, karamel, rosiner, dadler og anden frugt. Alkoholen er ikke særlig tydelig, men kan dog anes. Det er en rigtigt dejlig og kompleks øl!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Allan
13. juni 2005 16:28 af Allan
Denne lille mørke buttede Kasteel sparker virkelig fra sig, så find en at dele oplevelsen med. Selv om alkohol procenten er stor, er den ikke sprittet, men man kan alligevel sagtens fornemme procenterne i smagen.
Brunlig ikke helt mørk øl med et fint skumlag, dufter af tja...... noget gammelt og smager stærk og så alligevel ikke...

Bør nydes i godt selskab !
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn & David
12. september 2004 16:01 af Masn
Tusmørke-mørk øl med fornuftig skumlag. Smagen har strejf af gamle maltbolscher, lakrids og chokolade. Alkoholprocenten er mærkbar uden på nogen måde at være sprittet. Skummet danner flotte kniplingsmønstre på siden af glasset.

Smagte den første gang for 5-6 år siden, uden at vide hvad jeg havde mellem fingrene og tager nu revanche. Dejlig øl, der våpirker talecentret.

Efterlader én sagelig og afslappet, i sjælelig- og vegetativ-harmoni.

Hyggeøl!!!!!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,15625