Corsendonk Christmas Ale fra Brouwerij Corsendonk
Corsendonk Christmas Ale
Navn Corsendonk Christmas Ale
Bryggeri Brouwerij Corsendonk
Første bryg
Øl type Belgian Dark Strong Ale
Alkoholprocent 8,5%

Beskrivelse
Corsendonk Christmas Ale brygges hvert år omkring juletid og er tilgængelig fra November indtil slutningen af februar.

Til denne rødbrune juleøl anvender Corsendonk bryggerne ristede specialmalte, den bedste humle og udvalgte gærstammer, og piftes op med et strejf af koriander. Med den delikate maltede duft, tilbyder Corsendonk Christmas Ale de bedste fra en juleøl: en rund, balanceret smag med en tør og forfinet eftersmag.


Anmeldt af Wallenstein
23. september 2016 21:04 af Wallenstein
Tja, nu er der kun 3 måneder til lillejuleaften. så kan man godt tillade sig at kikke nederst i gemmerne efter vinterøllene og ... Minsandten, hvad dukker der op her i en lille 25 cl. flaske! Den har haft godt af at ligge fra sidste jul og fremtræder mere aromatisk og afrundet, end jeg huskede. Masser af mørke næsten brændte malte, brun karamel, kandis og lidt tørret frugt. Dertil et lækkert juletouch af appelsinskal til sidst, der forener sig med en let bitter aromatisk humling. Alt med masser af gærfed fylde og sødme i det samlede indtryk. Jo er rigtig juleøl skal være belgisk.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af André
19. november 2009 22:00 af kask
Flot mahognibrun farve. Skummet er højt og tæt.
Duft er der ikke så meget af, jeg kan opsnuse lidt noter af sødme, gær. metal og græs.
Smagen rummer noter af karamel, brun farin, grape og lidt gær.
Både sødme og alkohol er for fremtrædende. En lidt for stor del af sødmen synes at komme fra den tilsatte farin.
Karakter: 3 ud af 10.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
21. december 2006 22:49 af Sigmund
Med historiske røtter i Corsendonk-klosteret, brygges dette ølet nå ved Brouwerij Corsendonk i den belgiske byen Turnhout.
Bilder og info: http://www.corsendonk.com
Mine notater:
Meget mørk rødbrun farge, lett disig. Moderat lysebrunt skum. MEGET fin aroma av julekrydder, eik, rosiner, gammel sherry, toffee og karamellsaus. Smaken har en betydelig maltsødme, rikelig med karamell og noe krydder, hint av røyk, besk/bitter avslutning. "Sprudlende" munnfølelse, høyt kullsyrenivå.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
12. november 2006 11:51 af Gamlegrå
En udemærket Belgier , som dog r en kende flad & anonym i duften - som ikke rigtig " melder " ud - men smagen hjælper lidt på pointene hvis man lader den stå og hygge sig glasset - en smule sødme - nødder m.m kommer frem - men ikke i en mængde den kan skræmme nogen med - et udemærket mainstreambryg t højtiden
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Finn
11. november 2006 21:31 af Finn
Denne flaske havde overlevet siden sidste jul ved at gemme sig i et dunkelt hjørne af kælderen. Men alt kommer for en dag, og proppen røg af med et behageligt pift. Jeg synes øllen er tæt på at være indbegrebet af en anonym belgisk juleøl, som det er svært direkte at sige noget dårligt om, men som heller ikke skiller sig ud ved nogle specielle karakteristika. Flot mørk farve, duft af jul og mørke frugter og et stædigt skum møder én ved ophældningen af øllen. Det er svært at sige noget dårligt om smagen - OK traditionel julesmag uden at skille sig ud. Hvis man alligevel skulle sige noget negativt om denne øl skulle det være, at den er en anelse for sød i længden. Foretrækker juleøllen fra St. Barnardus, som den er beslægtet med.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom (Mr_Bungle)
2. december 2005 13:48 af Mr_Bungle
En rigtig dejlig juleøl, som jeg i et par år har haft en stor forkærlighed for. Da jeg hældte den op i aften var den måske knapt så fremragende, som jeg huskede den, men det er nu stadig en virkelig god øl. Smagen er initialt sød, præget af krydderier, mørk chokolade og karamel, mens afslutningen er mere syrlig bitter, hen ad rønnebær. Jeg synes, at kunne smage ligheder med Corsendonk Pater, men de er ikke særlig tydelige.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
19. november 2005 15:55 af Maria
Denne jule øl fra Corsendonk er mørk, rødbrun og har et flot skum. Duften er præget af kandis, nødder og frugt. Smagen er sød og samtidigt tør og citrussyrlig, der er noter af frugt, kandis og en anelse lakrids. Jeg er ikke ovenud begejstret for den. Måske ville en lagring i nogle år ændre det, men jeg vil ikke gøre forsøget, medmindre jeg får en flaske forærende...
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Finn, Mette & Allan
12. august 2004 12:14 af Allan
En Jule Øl man sagtens kan drikke i rå mængder, men pas på, den kan være farlig med de 8,5% . Øllen smager ikke af noget spicielt men har en pæn rød farve, er filtreret og skal absolut ikke drikkes kold.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,171875