Corsendonk Pater Dubbel fra Brouwerij Corsendonk
Corsendonk Pater Dubbel
Navn Corsendonk Pater Dubbel
Bryggeri Brouwerij Corsendonk
Første bryg
Øl type Belgian Dubbel
Alkoholprocent 7,5%

Beskrivelse
Corsendonk Pater er brygget på ristede maltede, hvoraf den har fået den dybe mørkerødsbrune farve.

Det er en blød, mørk, overgæret øl, der eftergærer og modnes i flasken for at opnå en livlig, champagneøl med en kraftigt skum.


Anmeldt af wallenstein
24. marts 2012 20:24 af Wallenstein
Ølentusiaster har ofte to laster: hangen til at købe ind med arme og ben og derefter at fylde skabe og hylder - plus så lige det med glassene. Denne anmeldelse er en følge af begge dele, som det kom til udtryk denne herlige forårsdag på terrassen. Mht. det første så kan man i gode venners selskab rydde op på de fyldte hylder, som med fx den Corsendonk, der var to år over sidste salgsdag. Men gør det noget? For hvilken oplevelse: flot skum og duft af karamel og ristet malt. Og smagen? Lækker kandis, svesker med vanilje og tørrede frugter parret med en dyb moden maltfylde, som man næppe finder bedre i de bedste trappister. Humlingen er aromatisk, blid og velafrundet. Lagringen havde bestemt ikke skadet. Corsendonks repertoire er lidt svingende, men denne Pater, som er min absolutte favorit, er faktisk næsten en pilgrimsrejse værd. Og med hensyn til ølglas manien? Tja, på dagens anden fotoopstillingen ser det jo ikke værst ud – vel ?
  • Anmeldelsen

Anmeldt af André
2. oktober 2009 00:25 af kask
Farven er mørkebrun. Skummet er stort og massivt.
Duften rummer noter af rosin, blomme og nødder. Smagen byder på noter af brun farin, blomme, rosin, lidt nødder, og en hel del lakrids. Solbærrene fangende jeg ikke, men det kan være at der er ændret lidt på brygmetoden og/eller ingredienserne, efter at Du Bocq overtog produkionen.
Den er ret lavt carboneret, hvilket får den til at virke sødere end den vitterlig er.
Selv om det er en øl med mange indtryk, mangler den lige det sidste til at få mig helt op og ringe.
Karakter: 7 ud af 10.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
8. marts 2007 21:36 af Sigmund
Igjen et øl fra Corsendonk i Belgia - det ryktes at Corsendonk-bryggeriet nå er fiktivt (det vil si: bare et distribusjonsselskap), og at ølene deres i realiteten kontraktbrygges hos henholdsvis du Bocq og van Steenberge. Men "det samme kan det være" - ølene smaker godt uansett. Historiske røtter i klosterbrygging forsvarer navn som "Agnus" og "Pater".
Pater er altså en "dubbel", en overgjæret klosterøltype som normalt er brun på farge, er "rund" på smak og har innslag av kandissukker. Den kommer i 33 cl flaske, og er flaskekondisjonert (ettergjæret på flasken). Alkoholstyrken er 7,5%.
Dyp brun farge, flott beige skum.
Behagelig aroma av mørke frukter, karamell, kandissukker, krydder og eik, et lite hint av røk.
Behagelig smak av eik og malt, noe kandissukker og karamell men ikke for søt, moderat humlet.
Et deilig og lettdrikkelig øl for sin styrke, som garantert (nesten) alle vil like, om de liker øl i det hele tatt.

  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
6. juni 2006 17:43 af Gamlegrå
Nød den som natøl i aftes - en superb farve - lokkende fugtig duft - brombær / solbær agtig mente vi - ok skum - og smagen levede t rimeligt op t duften - denne havde ligget i et stk tid - dato sagde 06 -05 - så tror den ville have godt af et par år mere
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
20. juli 2005 00:23 af Mr_Bungle
Da jeg skænker øllen er det tydeligt, den eftergærer i flasken. Sprudlende og med meget liv danner den et fint skum, der lægger sig efter ca. halvandet minut. Duften er lidt svær at definere, men det er mest en maltet sødme, der slå igennem. Smagen er til gengæld ret interessant, hvor der sker en markant overgang fra en initial sødme, til en krydret, brødagtig, mørk, let bitter og jordet eftersmag ved de bagerste smagsløg. Min første tanke var St. Feuilliens juebryg, der har lidt den samme fornemmelse. Jeg er ikke selv helt vild med denne form for smagsvariant, men tror måske den kan ramme plet for andre, hvis de foretrækker deres belgiske dubbler meget mørke, og med en knapt så sød karakter.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
2. april 2005 15:33 af Maria
Skummet er meget flot og holdbart, og det efterlader en ø af skum. Farven er mørk mahogni. Duften er præget af gær og grapefruit. Mundfølelsen er rund og til den fede side. Smagen er præget af citrus, men ikke så markant som i Corsendonk Agnus, og dernæst kommer der et tydeligt islæt af solbær, som hænger ved indtil en besk finale tager over. Nej tak, ikke flere Corsendonk til mig...

Tilføjelse efter gensmagning den 30.07.05. Jeg havde fået en 75 cl. flaske forærende, og det var i grunden meningen at den skulle have lov at lagre, men nogle meget tørstige gæster overtalte mig til at åbne den
Proppen røg af med et brag skarpt efterfulgt af indholdet.
Jeg må tilstå at denne flaske smagte meget bedre end den lille, jeg tidligere på året smagte. Den havde ikke det forholdsvist markante citrus præg, og solbærrene "Ribenaen" var væk. Istedet var der tale om en harmonisk og velbalanceret øl med gode frugtnoter. Det gav den lige et par trin op af pointskalaen.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
15. oktober 2004 19:45 af Mary
Det mandlige islæt har allerede en fobi overfor alt, der har navnet Corsendonk, eftersom han synes, det smager af Ribena. Så Pater-udgaven skal virkelig skille sig ud fra resten af Corsendonk/Ribena-familien.
Farven ligner Ribena-saft (flot, dyb rød), og skummet er ligeså lækkert at se på, med de store hvide bobler. Duften er indbydende, og den minder kun ganske lidt om solbær-saft, men det kan man til gengæld ikke sige om smagen. Her trænger de (forbandede) bær alt for kraftigt igennem. Det er, som om man prøver at gemme Ribena-saft i en let bitter øl, som uden tvivl ville være ganske delikat uden dette irriterende indslag af en børnefødselsdag!
Vi kan dog blot til sidst konkludere (sørgeligt, men sandt), at ”Pater” er en smule mere drikkelig end den regulære udgave af Corsendonk...
Det kvindelige islæt synes faktisk ikke, at Pater er en helt dårlig øl, hvis man er forberedt på solbær-finten!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,15625