Tripel Karmeliet fra Brouwerij Bosteels
Tripel Karmeliet
Navn Tripel Karmeliet
Bryggeri Brouwerij Bosteels
Første bryg
Øl type Belgian Tripel
Alkoholprocent 8%

Beskrivelse
En tredobbelt nydelse med Tripel Karmeliet

Tripel Karmeliet bliver stadig brygget i henhold til en autentisk opskrift fra 1679, som blev skabt i det tidligere Camelite kloster i Dendermonde. Opskriften blev nedfældet for over 300 år siden, og beskriver brugen af 3 typer af korn: hvede, havre og byg.

Mød fortiden

Navnet Tripel Karmeliet henviser både til oprindelsen samt til flaskegæringen. Gennem mange forsøgsbryg med flerkorns tripler på vort bryggeri i 90’erne, har vi fundet ud af at denne specielle historiske kombination af 3 typer af korn stadig er den mest ideelle blanding.


Genanmeldt af KilkennY via mobil.g2b.dk
13. april 2014 22:18 af KilkennY
Tripel Karmeliet, Br. Bosteels.
Påskehygge ved brændeovnen i sommerhuset. Pigerne sover og jeg hygger med lidt læsning.
En delvis klar lys øl med synlige gærstrenge på vej gennem øllet lige efter opskænkningen. Skummet er flot vedvarende i en helt hvid farve. Duften er vidunderlig. Den rummer gær, malte, citrus, krydr og sluttelig en god portion alkohol. Smagen er som start behagelig sød, læskende og lækker. Kort efter kommer tropisk frugt/citrus og gær, i selskab med en mild og bred maltprofil, snigende og altsammen afsluttes med god bitterhed på læber og tungespids.
Fantastisk lille belgisk kapacitet som fortjener karakteren 9/10.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af André
6. januar 2014 16:31 af kask
Jeg må indrømme at jeg efterhånden er vokset fra de belgiske øltyper, da jeg ikke bryder mig om de store mængder sukker der indgår i de fleste bryg. Det fortynder kroppen og så smager der også meget som gæret sukker. Men det er nu rart at jeg stadig kan blive positivt overrasket. Til at starte med var jeg meget begejstret for denne tripel, men så havde jeg et problem med alkoholen som jeg syntes var for dominerende. Men nu fire år efter generer alkoholen ikke de mindste. Det er en meget velbalanceret tripel, uden for meget sukker, og med et let anslag af fenoler og estere som giver smag hen af fersken og appelsin. Havren sørger for en lettere fyldig og blød konsistens. Karmeliet er i min top fem over de bedste tripler.
Karakter: 9 ud af 10.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
24. maj 2011 17:26 af Sigmund
33 cl flaske, Cardinal Pub & Bar, Stavanger. Alk. er 8,4%.
Tripel Karmeliet er et virkelig klassisk belgisk eksempel på denne klosterølstilen. Det brygges av Brouwerij Bosteels i Buggenhout, men har som navnet forteller sine røtter i Karmelitter-munkeordenen. Det er brygget med en dose hvete og havre i tillegg til byggmalten.
Glasset fylles fullstendig av et enormt hvitt skum, og det gyldne ølet under kommer bare langsomt til syne.
Sterk og attraktiv aroma av krydder, belgisk overgjær og noe frukt.
Smaken er også krydret og "typisk belgisk" med noe frukt, toner av hvitt kandisukker, men sødmen er ikke overdrevet. Moderat humle i avslutningen. Utrolig lettdrikkelig for sin styrke.
Når du smaker klassikeren Tripel Karmeliet, stiller du ikke spørsmålet "Hvorfor tok puben den inn?" Du spør heller: "Hvorfor tok dere den ikke inn FØR?" Vel, nå er den her! Kos dere!


 • Anmeldelsen

Anmeldt af wallenstein
10. februar 2011 22:30 af Wallenstein
Bosteels har for mig helt særlige kvaliteter i sine øl. Denne er min absolutte favorit. Tripel men ikke nogen almindelig tripel. Typen er sådan set god nok men navnet hentyder til de tre kornsorter; byg, hvede og havre. Bare farven får mundvandet frem: lækker gylden med dyb orangeglød, mens hveden foruden det bløde udtryk her bidrager med et lækket cremet skum. Smagen er som duften syrligsød og rund – her sporer jeg også havrens nøddeagtige smag, men ellers er det mandarin/mandarinskal og citrustoner der tager over sammen med karamel og lidt koriander. Det er en øl der bliver utroligt længe i munden og som i den grad indbyder til stille eftertænksomhed. Eftersmagen runder alle indtryk af og sørger for, at sødmen bliver perfekt afbalanceret af syrlighed og en diskret lige nøjagtig afmålt krydret humling. For mig var Tripel Karmeliet kærlighed ved første nip. Jeg har den altid liggende, men nyder den egentligt sjældent – gode oplevelser skal nemlig ikke devalueres ved at gentages for ofte. Rent 12 på karakterskalaen. Øl til den karakter kan tælles på en hånd i min karakterbog. Bare jeg dog vidste hvor jeg kunne købe det rigtige glas!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af André
24. januar 2009 17:03 af kask
Øllet fremstår gyldent og uklart i glasset, skummet er ekstremt stort og tæt, og der skal lidt tålmodighed til, da skummet er meget længe om at falde sammen.
I duften er der vage noter af melon og fersken. Sammen noter går igen i smagen, hvor der også er noter af alkohol, honning og grape mod slutningen. Jeg fornemmer tydeligt havren, som bidrager til den meget cremede mundfølelse.
For et par år siden var jeg meget imponeret over denne trekorns tripel, men nu synes jeg smagen er knap så stor, men værst er det med alkoholen, som jeg synes er alt for dominerende, den seneste jeg smagte havde endda ligget på lager i to år.
Ud fra den gamle 13 skala , kan det derfor kun blive til 6.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
28. juni 2008 19:04 af Ment0
Denne gang smagt på flaske og lidt kold. Meget blød, frisk og sød - nydt til laks. Lys og let grumset med et ok skum, der dog hurtigt forsvinder. Til mad kan det føles, som om man kan drikke flere liter af den, for glasset tømmes hurtigt pga. de 25cl.. Et hit af en øl..
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Slemmrt og naboen
14. april 2007 20:20 af Slemmert
Super lækker trippel. Ellers en øltype jeg normalt ikke er venner med. Enestående duft og udseende samt mundfornemmelse. Den kulsyre fest der indtager min mund efter en land dag i haven er uden sidestykke. Dejligt harmonisk sammenspil mellem alkohol, sødme og bitterheden. De 8 procent er flot cammofleret, men giver en bundklang til øllen. Meget mere frugtsødme end de andre tripple jeg har smagt f.eks. Chimay, Westmalle og La Trappe. Super øl uden sidestykke blandt trippler jeg har smagt.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
5. oktober 2006 18:59 af Gamlegrå
Løvbjerg 16 kr

Et hurtigt voksende skum - dog falder d hurtigt igen - udsender en lækker duft af melon - frugt - mild citrus . Smagen r skøn m de samme smage i - nok den bedste Tripel jeg har nydt
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Cykelmyggen
22. september 2006 21:24 af Finn
Jeg havde store forventninger til denne øl, og de blev alle indfriet. Efter et forjættende plop fra proppen blev øllen hældt op med et fyldigt, cremet og velsmagende skum, som blev liggende til sidste dråbe blev suget ud af glasset. Smagen er fyldig, frugtig og forfriskende syrlig på samme tid. Alkoholen fornemmes, men er - næsten uhyggelig - godt skjult i øllen. Øllen er købt hos den lokale suberbe øl-pusher Boysen på Skibhusvej på et fødseldagsgavekort fra min søn, og jeg er ret sikker på at vejen meget snart lægges den vej forbi snarest for at sikre et par stykker af denne øl til kælderlageret. Øllen er til dato den bedste tripel jeg har smagt. Blev nydt til Niels Hausgaards nyeste, venlige syrebad på DR1 og det kan da varmt anbefales som et kvalitets-boost til dette (selv om kvaliteten af showet egentligt ikke har behov for dette)
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
11. april 2006 01:56 af Janchik
Smagt første gang - i alle lande - Rusland og så er det Ryazan jeg taler om istedet for de 2 store metropoler Petersborg og Moskva! Ryazan er min kones hjemby og er en lille provinsby med kun 800.000 indbyggere!!!!!!!!!!!! Øllen hældes op med et stort og cremet skum. Farven er diset gylden med en frisk aroma med frugt, krydderier og parfume. Smagen er ubeskrivelig lækker og dette er som sagt min ynglings-trippel. Appelsin, krydderier, malt, parfumeret og perlende frisk. Samtidig mærker man havrens tilstædeværelse i øllen som giver den en cremet og fløjelsblød konsistens. Mmmmmmmmm BEER!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
19. juli 2005 23:40 af Mr_Bungle
Fremragende og meget kompleks øl. Den minder både om en Duvel i sin let sprudlende, søde samt syrlige frugtrige smag, men har samtidig tripplens karakteristika. Når man hælder den op i det fantastisk flotte glas (etiketten til øllet er også et mindre kunstværk), så er det en ren fornøjelse at se og høre (!), HVOR levende øllet er. Det bruser som var det champagne næsten, og kulsyreboblernes tæthed er helt utrolig. Skumhatten har samtidig en meget fin tæthed, der kollapser indad som en paddehat i det høje rummelige glas over flere minutter. En øl man bør prøve, og oplevelsen er endnu større i det flotte glas.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
1. juli 2005 23:43 af KilkennY
10 % øl 90 % skum...
Denne øl skulle åbenbart ikke voldhældes, men da det er ved at være hen på de sene aftentimer, er jeg tilsyneladende ikke i stand til andet...
Jeg sætter hermed også min tvivl om min evne til at anmelde dette bryg.
Øllet er nu skænket og skal jo så også duftes..: Syrlig, citrusagtig & frugtig.
Så skal den smages..: Liflig, perlende & og smager fortrinligt til en mentolcigaret.
Udseendet: PAS!!! Det er mørkt og vi har endnu ikke fået installeret lys i baren.

NB: billedet er tilføjet 14/04 2014
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
26. juni 2005 13:27 af Maria
Der er enormt flot, tæt og holdbart skum og fin blonde på denne gyldne øl. Duften er præget af frugt. Mundfølelsen er fed og god. Smagen er let sødlig og har noter af friskbagt brød, koriander og har en tilpas citrus syrlighed, der afrunder det hele på en perfekt måde. En virkelig dejlig øl må jeg sige!!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
30. maj 2005 21:45 af Masn
Da jeg tog den første slurk, siddende i en flettet cafe-stol på torvet foran Hotel Poshoorn i Maastricht, stod denne øl allerede i flaskeudgave hjemme i køkkenskabet.
Sikken en himmerigsmundfuld, den var den solskins forårsdag i Holland, og hvilken dejlig øl, den er, en overskyet "sommer"-dag her i Esbjerg.
Jeg har før hørt tre-korns-brød omtalt, men aldrig tre-korns-øl.
Og det er en skam, for denne blanding af hvede, havre og byg er bare god.
Ved opskænkningen hvirvler en snestorm af små bobler rundt i glasset, men de taber farten efter en stykke tid, og tilbage i glasset, er en mørk-gylden øl, med et flot grumset hvidt skumlag.
Smagen er frisk og en lille smule syrlig, men også med en svag frugtagtig tone, og så selvfølgelig den robuste kornsmag som hovedaktør.
Jeg tager mig selv i at måtte synke hver slurk flere gange, ikke fordi det er ubehageligt, som da man var barn og skulle prøve noget nyt "der smagte godt", men fordi denne øl, vitterligt smager godt, og får mit mundvand til at løbe.
Denne øl har min uforbeholdne anbefaling.
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,265625