Urbock 23° fra Schloss Eggenberg
Urbock 23°
Navn Urbock 23°
Bryggeri Schloss Eggenberg
Første bryg
Øl type Doppelbock
Alkoholprocent 9,6%

Beskrivelse
Schloss Eggenberg Urbock 23° er en af de stærkest øl i verden. Ved lagrer Urbock 23° i vor slotskældre i 9 måneder indtil den er mørk gylden og modnet kraftigt. Urbock 23° har opnået den højeste anerkendelse og præmier ved internationale udstillinger og bedømmelser. Den brygges kun på naturlige råvarer i henhold til Rheinheitsgebot. Schloss Eggenberg Urbock 23° tappes på 0,33 liters designerflasker med Schloss Eggenberg logo og i 20 & 30 liters tønder for eksport.


Anmeldt af Sigmund
13. marts 2012 18:51 af Sigmund
33 cl flaske, vennlig delt av min ølvenn Olav på en lokal smakning. Alk. er 9,6%.
Gylden farge på ølet, lavt hvittt skum.
Urteaktig aroma, et hint av karamell og alkohol.
Heller søt smak, noe karamell og alkohol, egentlig ikke et øl i min gate.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af wallenstein
7. marts 2012 20:49 af Wallenstein
En vidunderlig bock, hvor alkoholen giver en vinøs varme og også som det sædvanligvis her medfølgende yderst flygtige hvide skum. Duften er malt og honningpræget og måske også lidt sprittet, men smagen er pragtfuld med lys karamel og dejlige honningnoter plus lidt citrusskal afsluttet af et skud egetræ med vanilje, som om øllet var fadlagret. Humlingen er sparsom men aromatisk og dejlig krydret. Men trods dens beherskede styrke lader den alligevel en fin konstant bitterhed i perfekt balance med øllets øvrige indtryk tone ud i en lækker lang eftersmag, der hviler næsten uendelig længe i mundhulen. En stille aristokratisk nydelse, som er i fin pagt med den flotte klassiske sort-gyldne etiket. Endnu et pletskud fra Schloss Eggenberg, som faktisk som den øllets cognac, jeg synes den er, bør nydes af et ballon-cognac glas.En øl i den absolutte topklasse, der i den grad stemmer den heldige indehaver af glas og flaske mildt mod alle denne verdens genvordigheder.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af renekolding76
9. januar 2011 12:32 af renekolding76
Smagt til østrisk ølsmagning på YNWA i Kolding.
Flot gylden øl, med et anstændigt hvidt skumlag.
God maltet aroma, med noter af krydderier, karamel, honning og eg.
Smagen er tung og sødlig, med noter af malt, honning, karamel og frung.
Ganske udemærket øl, der satte et fint punktun for en udemærket aften.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
20. september 2006 21:41 af Maria
Det er en gylden øl med et moderat skum. Duften er sødlig og maltet, hvilket går igen i smagen. der er noter af karamel, frugt: rosin, blomme og lidt figner og alkohol. Bitterheden er moderat/let. Det er en meget stærk sag, der i og for sig er ganske OK. Men jeg havde forventet mig mere i retning af en Samiclaus, men det er det langt fra. 1518
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
21. april 2006 08:28 af Gamlegrå
En af de bedre..............Masser af kraft & smag - en masser forskellige smage kommer frem ( kan ikke adskille dem i detaljer hvilke m.m ) - Men en kraftkarl af en øl - kan nydes af flere , da der r så megen smag at den hænger længe i munden , og næsten r synd skylle ud

De dejlige % viser tydeligt , men ikke ubehageligt - men m varme , m en afslappethed t enden
Skøn øl - smagt Jan 06
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
16. april 2006 20:46 af KilkennY
Vi skriver denne anmeldelse på vores designer-tastatur til vores designer-computer, mens vi sidder på vores designer-stole og drikker denne øl skænket i designer-glas ophældt fra Eggenbergs designer-flaske. Ja, fint skal det være hos bryggeriet, specielt når man tænker på, at alt er designet på den ene eller anden måde Undskyld, men vi kan ikke lade være. Vi reagerer overfølsomt overfor alt, der skal være fint og trendy.
Øllet smager nu ikke ringere af den grund, og den kan jo ikke gøre for, at den bliver tappet i "designer-flasker".'
Urbock 23 grader er en meget sød øl, der kræver tid at håndvarme efter 3 mdr. i køleskabet. Den er ganske vidst alkoholrig, det kan smages, men den er ikke sprittet, den giver blot varme i kinderne, som Masn så vel har beskrevet.
Hele øllen er præget af sødme, og den varmende eftersmag/eftervirkning giver smil på læberne og træthed i øjnene. Urbock 23 er en fortrinlig godnat-øl.
Den opmærksomme betragter med sans for detaljerne har nok bemærket refleksionen af vores flotte, blinkende neon-bar-skilt i vinduet, mens stemningsbilledet blev taget. Et tilfælde at det blev fanget af fotografen i billedtagningsøjeblikket, det tror vi næppe
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mette, Alllan & Masn
28. december 2004 17:24 af Masn
Alkohol!, øllets svar på Østrigs glühwein.
Den giver farve i kinderne og summen i fødderne.
Det er en meget kraftig og tung øl, der skal nippes og ikke bælles.
Alkoholen nærmest prikker i svælget.
Er god til dessert, især gulerodskage.
Vinder i det lange løb.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,203125